X

Σοκ στο Βέλγιο: Σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς [live]

Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο στο Βέλγιο, στην πόλη Μπούγκενχαουτ - Πληροφορίες για αρκετούς νεκρούς

Γράφει: TheToc team

Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο στο Βέλγιο, στην πόλη Μπούγκενχαουτ, το πρωί της Τρίτης (26/5), με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί νεκροί, σύμφωνα με το Reuters.

Την είδηση επιβεβαίωσε η βελγική εταιρεία σιδηροδρόμων Infrabel.

Παράλληλα σύμφωνα με επίσημη πηγή η οποία μίλησε στο VRT NEWS, υπάρχουν αρκετοί νεκροί. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο σε μεγάλο αριθμό.

Περίπου 100 επιβάτες του τρένου λαμβάνουν βοήθεια. Το σχολικό λεωφορείο, ένα μικρό φορτηγάκι, φέρεται να μετέφερε επτά μαθητές, τον οδηγό και έναν συνοδό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ομοσπονδιακής αστυνομίας, το λεωφορείο κατευθυνόταν προς ένα ειδικό σχολείο, όπου φοιτούν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Ζαν-Λουκ Κρουκ ανακοίνωσε στο RTL info ότι δύο έφηβοι, ο οδηγός και ο συνοδός έχασαν τη ζωή τους στο ατύχημα.

Τι γνωρίζουμε για το δυστύχημα

Σύμφωνα με το VTR.BE το ατύχημα συνέβη γύρω στις 8:15 π.μ. στο Μπούγκενχαουτ, στην ισόπεδη διάβαση στο Βιρχουίζεν, ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές πώς ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, η ισόπεδη διάβαση ήταν κλειστή τη στιγμή του δυστυχήματος.

"Τα φράγματα ήταν κατεβασμένα, τα φανάρια αναμμένα με κόκκινο".

Πλάνα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης δείχνουν ότι η ισόπεδη διάβαση ήταν κλειστή τη στιγμή του συμβάντος, επιβεβαιώνει ο Thomas Baeken της βελγικής σιδηροδρομικής εταιρείας Infrabel.

"Η σύγκρουση έγινε στις 8:08 π.μ. Τα πλάνα δείχνουν ότι τα φράγματα ήταν κατεβασμένα και τα φανάρια ήταν κόκκινα. Δεν γνωρίζουμε πώς θα μπορούσε να συνέβη το δυστύχημα. Αυτό εναπόκειται στην αστυνομία και την εισαγγελία να το διερευνήσουν", δήλωσε ο Baeken. "Φυσικά, συνεργαζόμαστε με την έρευνα, επειδή θέλουμε να κατανοήσουμε πώς προκλήθηκε αυτό το τραγικό δυστύχημα". Το ατύχημα συνέβη περίπου 1 χιλιόμετρο από τον σιδηροδρομικό σταθμό Μπούγκενχαουτ.

"Το τρένο φρέναρε ήδη. Ο μηχανοδηγός όντως πάτησε το φρένο έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση".

Υπάρχουν επίσης ζημιές στις σιδηροδρομικές υποδομές. "Αλλά αυτή είναι η μικρότερη από τις ανησυχίες μας. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους και τους φίλους τους", δήλωσε ο Μπάκεν στο VRT News.

Διαβάστε Επίσης