X

Το συμβολικό δώρο που χάρισαν Ουκρανές γυναίκες στον Μπόρις Τζόνσον

Ό Βρετανός πρωθυπουργός είναι μεταξύ πολύ λίγων δυτικών ηγετών που έχουν επισκεφθεί την εμπόλεμη Ουκρανία.

Γράφει: TheToc team

Προκειμένου να μεταβεί στο Κίεβο, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ταξίδεψε με αυτοκίνητο, ελικόπτερο, στρατιωτικό αεροπλάνο και τρένο, για να πραγματοποιήσει την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Κατά την άφιξή του στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο Τζόνσον συνομίλησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επί μια ώρα και στη συνέχεια και οι δύο έκαναν μια βόλτα στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, Ουκρανές γυναίκες δώρισαν στον Μπόρις Τζόνσον ένα κεραμικό κοκοράκι που αποτελεί σύμβολο του αγώνα τους κατά των Ρώσων εισβολέων. Ο Βρετανός πρωθυπουργός πήρε μαζί του το συμβολικό δώρο, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Οι δύο ηγέτες επέστρεψαν για μια πλήρη διμερή συνάντηση και δείπνο, συνοδευόμενοι από περιορισμένες αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Διαβάστε Επίσης