X

Τραμπ: Μία ακραία καουμπόισσα από τη Ν.Ντακότα στο υπουργείο Εσωτερικών - Πυροβόλησε τον σκύλο της γιατί δεν μάθαινε...

Ηγετική μορφή του κινήματος κατά των αμβλώσεων, αφοσιωμένη στον Τραμπ και περήφανη καουμπόισα - Ποια είναι η επόμενη υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ

Γράφει: Σμαραγδα Κοσκινα

Ακόμη ένα πρόσωπο που θα στελεχώσει την κυβέρνηση του νικητή των αμερικανικών εκλογών, Ντόναλντ Τραμπ, έγινε γνωστό μία εβδομάδα μετά τη νίκη. Διασταυρωμένες πληροφορίες που μεταδίδει το δίκτυο CNN θέλουν την 54χρονη Κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα, Κρίστι Νόεμ, να έχει επιλεγεί για το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ.

Εφόσον επιβεβαιωθεί και επισήμως, αυτό θα σημαίνει ότι η Κυβερνήτης με το look καουμπόισσας θα είναι υπεύθυνη για την εσωτερική ασφάλεια από την προστασία των συνόρων και τη μετανάστευση μέχρι την αντιμετώπιση καταστροφών, φυσικών ή από επιθέσεις, καθώς και για τη μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ (Secret Service). Σημειώνεται ότι πρόκειται για την υπηρεσία για την οποία έγινε πολύς λόγος τους τελευταίους μήνες, καθώς στοχοποιήθηκε για ελλιπή μέτρα ασφαλείας μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ τον Ιούλιο στην Πενσιλβάνια.

Η Κρίστι Νόεμ (αριστερά) με καλλιτέχνιδα της φολκ μουσικής.

Στην πολιτεία της όπου έχει εκλεγεί για δεύτερη θητεία, στη Νότια Ντακότα, ο Τραμπ σάρωσε με 63% έναντι 34% που έλαβε η Κάμαλα Χάρις.

Η Νόεμ εμφανίζεται ως απόλυτα αφοσιωμένη στον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο δεν έχει αμφισβητήσει ποτέ, ενώ αυτές τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές, βρέθηκε στον στενό κύκλο του εκλεγμένου προέδρου, στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, για να τον συγχαρεί αυτοπροσώπως.

Η απόλυτη αντι-Χάρις

Για να κατανοήσουμε ποια είναι η Αμερικανίδα πολιτικός που θα αναλάβει την ασφάλεια των ΗΠΑ σε κάθε επίπεδο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι Νόεμ βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα της Χάρις.

Η ίδια αυτοσυστήνεται ως σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, αγρότισσα, κτηνοτρόφος, ιδιοκτήτρια μικρομεσαίας επιχείρησης και περήφανη πολιτης της πολιτείας της που υπηρετεί ως Κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα.

Είναι από τις κεντρικής μορφές του κινήματος pro-life που διεκδικεί την πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων, είναι αντιεμβολιάστρια, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε ξεσηκώσει σάλο όταν αρνήθηκε να επιβάλει μέτρα στην πολιτεία της για την υποχρεωτική χρήση ιατρικής μάσκας ως μέσο προστασίας από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Με αυτή τη φωτογραφία συνόδευσε την ανάρτησή της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τις αμβλώσεις που διεξήχθη στη Νότια Ντακότα την ίδια μέρα με τις προεδρικές εκλογές. Το "όχι" στις αμβλώσεις επικράτησε με ποσοστό 60%.

Λίγο μετά την επισφράγιση του χρίσματος, το όνομά της είχε ακουστεί ως πιθανή επιλογή για τη θέση της αντιπροέδρου. Ωστόσο, τον περασμένο Απρίλιο είχε εισπράξει πολύ μεγάλο κύμα αρνητικής δημοσιότητας όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο με τα απομνημονεύματά της. Σε αυτό το βιβλίο, η Νόεμ παραδέχεται ότι κάποτε πυροβόλησε και σκότωσε έναν σκύλο που είχαν στην οικογενειακή φάρμα της που ήταν "ανεπίδεκτος εκπαίδευσης" και τον οποίο, όπως γράφει, "μισούσε". Τότε, πηγές κοντά στον Τραμπ είχαν αναφέρει ότι "οι μετοχές της είχαν πέσει". Επτά μήνες μετά, φαίνεται ότι απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Διαβάστε Επίσης