X

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Ζευγάρι ηρώων πάλεψε με τους τρομοκράτες - Κατάφεραν να τον αφοπλίσουν, αλλά έπεσαν νεκροί

Ανδρόγυνο που βρισκόταν στο σημείο του μακελειού στο Σίδνεϊ δεν δίστασε να προσπαθήσει να σταματήσει τον έναν από τους τρομοκράτες.

Γράφει: TheToc team

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο αποκαλύπτει τον ηρωισμό των ανθρώπων που δεν δίστασαν να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες στην παραλία Μπόνταϊ στο Σίδνεϊ που σκότωσαν 15 ανθρώπους και τραυμάτισαν δεκάδες, το απόγευμα της Κυριακής, 14/12.

Η Σοφία, 61 ετών, και ο Μπόρις Γκούρμαν, 69 ετών, παρενέβησαν και προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν έναν από τους ένοπλους. Άοπλοι οι ίδιοι, δεν δίστασαν να τα βάλουν με τους δύο άνδρες που πυροβολούσαν κατά ριπάς από την πεζογέφυρα με θέα τη διάσημη παραλία όπου εκατοντάδες άνθρωποι γιόρταζαν την πρώτη ημέρα της εβραϊκής γιορτής Χανουκά.

Το ζευγάρι αρχικά θεωρήθηκε αγνοούμενο. Όταν τους βρήκαν νεκρούς, η Σοφία ήταν πεσμένη πάνω από τον σύζυγό της αγκαλιάζοντάς τον.

Σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ζούσαν στο Μπόνταϊ εδώ και δεκαετίες έχοντας μεταναστεύσει στην Αυστραλία από τη Ρωσία επί εποχής Σοβιετικής Ένωσης. Η Σοφία εργαζόταν στο ταχυδρομείο και είχαν έναν γιο περίπου 30 ετών.

Πληροφορίες από την οικογένεια αναφέρουν ότι ο Μπόρις και η Σοφία ετοιμαζόταν να γιορτάσουν την 35η επέτειο του γάμου τους τον Ιανουάριο.

Άοπλοι οι ίδιοι, κατάφεραν να του αρπάξουν την καραμπίνα

Στο βίντεο φαίνονται να έχουν καταφέρει να αφοπλίσουν για λίγο τον μεγαλύτερο σε ηλικία τρομοκράτη, τον 50χρονο Σαχίντ Άκραμ. Λίγο μετά όμως, και οι δύο πέφτουν νεκροί από τα πυρά του δεύτερου τρομοκράτη, δηλαδή του 24χρονου Ναβίντ Άκραμ.

Σύμφωνα με ιρσαηλινά ΜΜΕ, Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι το βίντεο αναδεικνύει την εξαιρετική γενναιότητα των πολιτών.

Οι δράστες του μακελειού

Οι δράστες του μακελειού έχουν αναγνωριστεί ως οι Ναβίντ Άκραμ, 24 ετών, και Σαχίντ Άκραμ, 50 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών.

Πρόκειται για έναν πατέρα και τον γιο του οι οποίοι στάθηκαν πάνω σε μια πεζογέφυρα και άνοιξαν πυρ με στρατιωτικού τύπου όπλα εναντίον του πλήθους κατοίκων της περιοχής Μπόνταϊ, παραθεριστών και πιστών που βρίσκονταν εκεί για να γιορτάσουν την εβραϊκή γιορτή Χανουκά.

Διαβάστε Επίσης