X

Φρανκφούρτη: Επεισόδια για τον πύργο 1,3 δισ. της ΕΚΤ

Σοβαρά επεισόδια στην Φρανκφούρτη σε διαδηλώσεις κατά της λιτότητας με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΕΚΤ τα οποία κόστισαν 1,3 δισ. ευρώ.

Γράφει: TheToc team

Σοβαρά επεισόδια στην Φρανκφούρτη σε διαδηλώσεις κατά της λιτότητας με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΕΚΤ τα οποία κόστισαν 1,3 δισ. ευρώ.

Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί διαδήλωση στο κέντρο της πόλης. Στις κινητοποιήσεις καλούν το κίνημα blockupy, αριστερές οργανώσεις και φορείς. Οιι διαδηλωτές έκαψαν ένα περιπολικό, ενώ οι δυνάμεις καταστολής απαντούν με χημικά και καπνογόνα. Το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις των ακτιβιστών είναι "οι άνθρωποι πάνω από τις τράπεζες".

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το κτήριο της ΕΚΤ με κιγκλιδώματα

Οι διοργανωτές αναμένουν ότι περίπου 3.000 άνθρωποι θα μεταβούν στη Φρανκφούρτη από άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, ενώ υπολογίζουν ότι θα κινητοποιηθούν 7.000 άνθρωποι στη Γερμανία.