Με επιτυχία μετά τη μονοήμερη αναβολή λόγω τεχνικού προβλήματος, εκτοξεύθηκε το Parker Solar Probe της NASA το οποίο θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο.
Η εκτόξευση έγινε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Εάν όλα πάνε καλά στην πορεία, το σκάφος θα προσεγγίσει τον Ήλιο φέτος το Νοέμβριο.
Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο με το όνομα Πάρκερ Σόλαρ Πρόουμπ αξίζει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και μετά την εκτόξευσή του θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο πράγμα που σημαίνει πως θα βομβαρδίζεται από ακραία ακτινοβολία, με θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 1.377 βαθμούς Κελσίου, πολύ κοντά στο σημείο τήξης του ατσαλιού.
3-2-1… and we have liftoff of Parker #SolarProbe atop @ULAlaunch’s #DeltaIV Heavy rocket. Tune in as we broadcast our mission to “touch” the Sun: https://t.co/T3F4bqeATB pic.twitter.com/Ah4023Vfvn
— NASA (@NASA) August 12, 2018
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr