Από τη θεομηνία και τις πλημμύρες που έπληξαν το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο ένας ήταν πυροσβέστης που επιχείρησε στην περιοχή Schwäbisch Gmünd του κρατιδίου της Βάδης - Βυρτεμβέργης να σώσει τη ζωή ενός ατόμου, το οποίο έχασε επίσης τη ζωή του. Στην περιοχή Hohenlohenkreis του ίδιου κρατιδίου πνίγηκε ένα 60χρονος στο γκαράζ του. Οι τραυματίες είναι πολλοί και οι υλικές ζημιές ανυπολόγιστες.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Βάδης- Βυρτεμβέργης Τόμας Στρομπλ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων. «Δυστυχώς θρηνούμε ανθρώπινες ζωές», αναφέρεται σε πρωινή ανακοίνωση του υπουργείου του. «Οι σκέψεις μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους συγγένειες των θυμάτων». Πλημμύρες σημειώθηκαν και στα κρατίδια Ρηνανία-Παλατινάτο και Βαυαρία. Στην περιοχή Ansbach της Βαυαρίας γέμισαν τόσο πολύ νερό οι δρόμοι, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν πολλά αυτοκίνητα. Τα υπόγεια πολλών σπιτιών πλημμύρισαν χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για άλλους νεκρούς. Σε πολλά σημεία η στάθμη του νερού έχει φτάσει τα 1,70 μέτρα. Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστησαν σπίτια ανατολικά του Ansbach, τα οποία είναι έτοιμα να καταρρεύσουν.

Πυροσβέστες και διασώστες του Ερυθρού Σταυρού έχουν σπεύσει στην περιοχή και καταβάλλουν προσπάθειες να εκκενώσουν τα σπίτια πριν καταρρεύσουν. Ορισμένοι αρνούνται να απομακρυνθούν.

Στην πόλη Ουλμ είναι υλικές καταστροφές είναι τεράστιες. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση στις ανατολικές περιοχές, όπου συμβάλλουν παραπόταμοι του Δούναβη. Η στάθμη του νερού αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να ξεπεράσει τα τρία μέτρα.














Πηγή: DW
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr