X

Χτυπήθηκε τουρκικό κονβόι στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Τουρκική οργάνωση λέει ότι φορτηγά δέχθηκαν επίθεση στη συριακή πλευρά των συνόρων με την Τουρκία, αφήνοντας υπονοούμενα ότι αυτό μπορεί και να έγινε από τη Ρωσία.

Γράφει: TheToc team

Τουρκική ανθρωπιστική οργάνωση με ισλαμικές ρίζες κατήγγειλε ότι φορτηγά δέχθηκαν επίθεση «από αέρος» στη συριακή πλευρά των συνόρων με την Τουρκία, αφήνοντας υπονοούμενα ότι αυτό μπορεί και να έγινε από ρωσικά αεροσκάφη. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και κάνουν λόγο για 7 νεκρούς και 10 τραυματίες.

Δείτε το βίντεο αμέσως μετά την επίθεση:

Τουρκικές πηγές δημοσιοποίησαν ένα βίντεο στο οποίο – όπως τα διεθνή πρακτορεία αναφέρουν – φαίνονται τουρκικά φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης να δέχονται αεροπορική επίθεση στην Συριακή πλευρά των συνόρων με την Τουρκία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην επίθεση σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και 6 τραυματίστηκαν. Το βίντεο τράβηξε η τουρκική ανθρωπιστική οργάνωση « Humanitarian Relief Foundation» η οποία έχει ενταχθεί στην Ισραηλινή λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η συγκεκριμένη οργάνωση είχε ηγηθεί της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα το 2010 και το σκάφος της είχε δεχθεί επίθεση από ισραηλινούς κομάντο σε μια επιχείρηση στην οποία σκοτώθηκαν 8 μέλη της και προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ.

Η ίδια οργάνωση με Tweet της αργά το βράδυ της Τετάρτης διευκρίνισε ότι τα φορτηγά δεν είναι δικά της και πως «δεν υπάρχουν ξεκάθαρες πληροφορίες για το ποιος τα βομβάρδισε», προσθέτοντας ότι «οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι χτυπήθηκαν από τη Ρωσία.»