Αγαπητή ΕΣΗΕΑ

Η απεργία, ως αξία, είναι απολύτως σεβαστή, η υποκρισία όμως όχι.

SHARE THIS
0
SHARES

Η απεργία, ως αξία, είναι απολύτως σεβαστή, η υποκρισία όμως όχι. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να είναι και δεν είναι σεβαστή η, κάθε μορφής και προσχήματος, συντεχνιακή ομηρία.

Οι δημοσιογράφοι του theTOC.gr αρνούνται να είναι μέλη μόνον στα απεργιακά προσκλητήρια και μη μέλη σε όλα τα άλλα, νόμιμα και εμπράκτως κατοχυρωμένα, συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Οι δημοσιογράφοι του theTOC.gr δεν απεργούν στα “τυφλά” και άκριτα. Και αρνούνται να είναι “α λα καρτ” μέλη του όποιου συνδικαλιστικού σωματείου. Αρνούνται να είναι μέλη μόνον στα απεργιακά προσκλητήρια και μη μέλη σε όλα τα άλλα, νόμιμα και εμπράκτως κατοχυρωμένα, συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Οταν φτιάξαμε το theTOC.gr συμφωνήσαμε ότι θα έχουμε δύο και μοναδικές “κόκκινες γραμμές”: Την απόλυτη ελευθερία και ανεξαρτησία του λόγου μας και την – εξίσου απόλυτη – αξιοπρέπεια στην εργασία. Γι αυτόν τον λόγο στο theTOC.gr δεν υπάρχει “μαύρη” εργασία, δεν υπάρχει ούτε ένας ανασφάλιστος εργαζόμενος, δεν υπάρχουν “μπλοκάκια γαλέρας” και βολική ανωνυμία.

Στο Times of Change δουλεύουμε, ενυπόγραφα, με τ' όνομά μας και με πλήρη ευθύνη των όσων λέμε και υποστηρίζουμε, δεκάδες επαγγελματίες δημοσιογράφοι που έχουμε γράψει πολλά χιλιόμετρα στην “πιάτσα” μας. Και που, επί χρόνια, έχουμε δώσει στην πράξη τα διαπιστευτήρια της αξιοπιστίας, της καθαρότητας και της αγωνιστικότητάς μας – όπου και όταν επιβάλλεται.

Εάν η ΕΣΗΕΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία, η κυβέρνηση και οι λοιποί – αρμόδιοι και... αναρμόδιοι φορείς – επιμένουν να θεωρούν αυτούς τους επαγγελματίες λιγότερο δημοσιογράφους από τους συναδέλφους τους σε εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα, τότε κι εμείς ευχαριστούμε μεν, αλλά δεν θα πάρουμε άλλες εντολές “συνδικαλιστικής στράτευσης”.

Οταν ο συνδικαλιστικός μας φορέας πράξει κάτι ουσιαστικό, πέραν των ευχολογίων , για να αναγνωριστούν ως ισότιμοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί τα – καθαρά και επαγγελματικά – ενημερωτικά sites και portals, εδώ είμαστε για να αγωνιστούμε μαζί. Εως τότε εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε, να διαφωνούμε και να αντιστεκόμαστε, με το ονοματεπώνυμό μας πάντοτε.

Οι δημοσιογράφοι του theTOC.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook