Αλκοολικός μπακλαβάς; Ναι, δείτε πως θα τον φτιάξετε

Φύλλο κρούστας, καρύδια, βούτυρο και φυσικά... ουίσκι. Με αυτή την συνταγή θα χορεύετε τον χορό της κοιλιάς για έναν χρόνο.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Φύλλο κρούστας, καρύδια, βούτυρο και φυσικά... ουίσκι. Με αυτή την συνταγή θα χορεύετε τον χορό της κοιλιάς για έναν χρόνο.

Υλικά για 12 μπακλαβαδάκια

  1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 μπολ καρύδια
1 κουτ. του τσαγιού ζάχαρη
2 κουτ. του τσαγιού κανέλα
250 γρ. βούτυρο
2 κουτ. της σούπας καρυδέλαιο
 
     
  Για το σιρόπι  
  1 φλιτζ. του τσαγιού λικέρ Amaretto
1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. της σούπας κανέλα
Ξύσμα από λεμόνι
2 καρπούς μαύρο κάρδαμο
½  κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. της σούπας μέλι
1 σφηνάκι ουίσκι
 
     

Βγάλτε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία, βρέξτε μια πετσέτα με ζεστό νερό και κρατήστε το τυλιγμένο μέσα της.

Ψιλοκόψτε τα καρύδια ή περάστε τα στο μπλέντερ, προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε. Λιώστε στο τηγάνι το βούτυρο, προσθέστε το λάδι από καρύδια και βγάλτε από τη φωτιά.

Ετοιμάστε το  σιρόπι

Σε χαμηλή φωτιά ανακατέψτε τα υλικά προσθέτοντας 1 κάθε φορά. Αφού ομογενοποιηθούν αφήστε το στην άκρη να κρυώσει και προσθέστε το ουίσκι.

Κόψτε το φύλο κρούστας σε τετράγωνα. Βάλτε σε μια φόρμα για 12 cupcakes αντικολλητικά χαρτάκια. Αλείψτε τα φύλλα με το βούτυρο και ξεκινήστε να τα βάζετε στις θήκες. Τοποθετήστε σε σειρά 2 φύλλα, μια κουταλιά καρύδια, 2 φύλλα, μια κουταλιά καρύδια, 1 φύλλο για να κλείσει ο μπακλαβάς. Μην ξεχνάτε κάθε φορά να αλείφετε με βούτυρο τα φύλλα που προσθέτετε.

Ψήστε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά. Όταν βγάλετε τον μπακλαβά από τον φούρνο, περιχύνετε το σιρόπι ενώ είναι ακόμα ζεστός.

Για έξτρα γεύση μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο κάρδαμο και ξύσμα από λεμόνι.

Δείτε το βίντεο για τις λεπτομέρειες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook