Ελληνικό «Συμπόσιο» στην Ιταλία

Το «Συμπόσιο», η πρωτοβουλία που προωθεί στην Ευρώπη την ελληνική γαστρονομία ως υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν, ταξίδεψε στην Ιταλία και σύστησε στους γείτονες την ελληνική κουζίνα

elliniko-sumposio-stin-italia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Την ελληνική γαστρονομία ως μέσο προώθησης του ελληνικού τουρισμού προβάλλει, τις ημέρες αυτές, το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Ιταλία.

 

Σε συνεργασία με τον τουριστικό πράκτορα Εντεν Βιάγκι, το γραφείο ΕOT της Ιταλίας αποφάσισε να παρουσιάσει στη Ρώμη, τη Νάπολη, το Μπάρι, το Μιλάνο, το Πέζαρο και το Τορίνο, το «Συμπόσιο», μια πρωτοβουλία των ξενοδοχείων Aldemar που έχει ως στόχο την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας και την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων και δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τη διεθνή γαστρονομική πραγματικότητα μαγείρεψαν και δοκίμασαν ελληνικά φαγητά, υπό την καθοδήγηση έμπειρων σεφ.

 

«Με τον τρόπο αυτό κεντρίζεται το ενδιαφέρον του Τύπου, γίνονται ακόμη πιο στενές οι σχέσεις με τους τουριστικούς πράκτορες και προωθείται η εικόνα της χώρας μας στο σύνολό της», δήλωσε στο ΑΠΕ-MΠΕ η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία, Κυριακή Μπουλασίδου.

«Στόχος μας είναι να κάνει αισθητή την παρουσία του ο ΕΟΤ, με πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας και όχι μόνον στο Μιλάνο, όπου βρίσκεται το γραφείο του», συμπλήρωσε.

 

Από τις συνταγές που είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν δεκάδες Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, στη θεματική «βραδιές ουζερί», ξεχώρισαν το ριζότο με σουπιές, κριθαρότο με γαρίδες, φάβα, ταραμοσαλάτα, γραβιέρα σαγανάκι και κρητικό καπνιστό χοιρινό.

Στην εκδήλωση που οργανώθηκε στη Ρώμη, στη σχολή μαγειρικής Coquis Ateneo Italiano della Cucina, παραβρέθηκε και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ιταλία, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook