Πασχαλινό τραπέζι: 3 εναλλακτικές νόστιμες συνταγές & 1 γλυκό

Για εσάς που δεν προτιμάτε αρνί ή κατσίκι, τζατζίκι και κοκορέτσι το Πάσχα, οι παρακάτω εναλλακτικές προτάσεις θα σας αποζημιώσουν σε γεύση και πρωτοτυπία.

pasxalino-trapezi-3-enallaktikes-nostimes-suntages--1-gluko
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ψαρονέφρι τυλιγμένο σε μπέικον

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

  5 φέτες μπέικον
500 γρ. Χοιρινό φιλέτο ψαρονέφρι
¼ κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζ. του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας χυμό μήλου
1 κουτ. του γλυκού μυστάρδα
Λίγο μοσχοκάρυδο
 
 

 

 

 

Οδηγίες

- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200o C.
- Τυλίξτε το φιλέτο με τις φέτες του μπέικον. Τοποθετήστε το σε αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε με το μαύρο πιπέρι.
- Ψήστε το, τυλιγμένο για 20 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ βάλτε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και φέρτε τα σε βρασμό σε μέτρια φωτιά.
- Βγάλτε το φιλέτο από τον φούρνο, αφού ελέγξετε ότι έχει ψηθεί μέχρι μέσα και αλείψτε με ένα πινέλο, την σως που προετοιμάσατε προ ολίγου στην κατσαρόλα και ξαναβάλετε το ψητό στο φούρνο για 10 λεπτά. 
- Για να πετύχετε την τραγανή κρούστα στο μπέικον αφήστε το χωρίς αλουμινόχαρτο από πάνω για 2-3 λεπτά. 
- Σερβίρετέ το ζεστό. 
 

Πηγή: BabyLovingMama 

 

Σπαράγγια με μπέικον σε σφολιάτα 

 
Υλικά για 8 μερίδες
   225 γρ. Σπαράγγια 
¼ φλιτζ. του τσαγιού φλίδες παρμεζάνας
8 φέτες μπέικον
1 φύλλο σφολιάτα
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 μεγάλο αυγό και 1 κουτ. της σούπας νερό
 
 

 

 

 


Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220ο C και στο ταψί του φούρνου τοποθετήστε λαδόκολλα.
- Σε μια μεγάλη επιφάνεια πασπαλίστε αλεύρι και απλώστε την ζύμη σφολιάτας και κόψτε την σε 8 τετράφωνα κομμάτια.
- Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στα σπαράγγια.
- Αλείψτε τις άκρες της σφολιάτας με το αυγό, αφού το έχετε ανακατέψει καλά με το νερό.
- Τοποθετήστε μια φέτα μπέικον στη σφολιάτα, έπειτα 3-4 σπαράγγια και τέλος την παρμεζάνα. 
- Τυλίξτε τη σφολιάτα ώστε να κλείσετε όλα τα υλικά μέσα και πιέστε για να κλείσει καλά και να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο. 
- Αλείψτε εκ νέου με το αυγό και ψήστε τα στο φούρνο για 12 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως!

Σημείωση: Μπορείτε αντί για μπέικον να χρησιμοποιήσετε στρογγυλή πανσέτα ή καπνιστό ζαμπόν.

Πηγή: CompletelyDeilisious

 

Πράσινα φασολάκια με μανιτάρια, μπαλσάμικο και παρμεζάνα

 
Υλικά για 4-6 μερίδες
   250 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
500 γρ. φρέσκα πράσινα φασολάκια
1 ½ κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
 

 

 

Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230ο C. Καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε τα σε χοντρές φέτες. 
- Καθαρίστε τα φασολάκια και κόψτε τα στη μέση. Σε μια σακούλα polybag βάλτε τα φασολάκια, τα μανιτάρια, το ξύδι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
- Τοποθετήστε τα σε ένα πλατύ ταψί και ψήστε στον φούρνο για 20-30 λεπτά, μέχρι τα φασόλια να είναι τρυφερά , τα μανιτάρια μαγειρεμένα και όλα τα υγρά να έχουν εξατμιστεί.
- Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό. 

Πηγή: Kalyn's Kitchen


Κομμάτια σοκολάτας με βατόμουρα 

 
Υλικά για 15-20 κομμάτια
  340 γρ. λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια 
340 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα με 70% κακάο σε μικρά κομμάτια 
390γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 κουτ. του γλυκού βανίλια
¼ φλιτζ. του τσαγιού βατόμουρα
2 κουτ. της σούπας νερό
 
 

 

 

Οδηγίες
- Χτυπήστε τα μισά βατόμουρα στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Λιώστε τη λευκή σοκολάτα με τη μισή ποσότητα το ζαχαρούχου γάλακτος , το ένα κουταλάκι βανίλια και μια κουταλιά νερό στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.
- Κάντε την ίδια διαδικασία με την ημίγλυκη σοκολάτα. 
- Σε ένα επίπεδο ταψί βάλετε λαδόκολλα για να μπορεί να ξεκολλήσει εύκολα το γλυκό.
- Απλώστε το μισό μείγμα της λευκής σοκολάτας και ένα στρώμα από φρέσκα βατόμουρα. Έπειτα προσθέστε ένα στρώματης ημίγλυκης σοκολάτας και ένα στρώμα από τα πολτοποιημένα βατόμουρα. Επαναλάβετε μέχρι να γίνει παχύ και να σας τελειώσουν τα υλικά. 
- Αφήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. 
- Κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε.

Πηγή: Sugar & Charm 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook