Πέντε ελληνικά εστιατόρια στη λίστα του οδηγού Michelin για το 2015

Ανακοινώθηκε η λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης για το 2015 από τον Οδηγό «Michelin», την «βίβλο» των καλοφαγάδων. Και πέντε ελληνικά εστιατόρια ανάμεσα.

pente-ellinika-estiatoria-sti-lista-tou-odigou-michelin-gia-to-2015
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Οδηγός Michelin, που θεωρείται «βίβλος» για τους λάτρεις του καλού φαγητού, αξιολόγησε και φέτος τους καλύτερους στην Ευρώπη, περιλαμβάνοντας ανάμεσα τους και πέντε ελληνικά εστιατόρια. Ακόμα, τη διάκριση Bib Gourmand έλαβαν δύο ακόμα ελληνικά εστιατόρια – το Αθήρι και το Οικείο – επιβραβεύοντας έτσι την καλή σχέση ποιότητας με τιμή.

Τα πέντε ελληνικά εστιατόρια που διακρίθηκαν με αστέρια Michelin είναι:

 

Σπονδή – 2 αστέρια

Η μοντέρνα γαλλική κουζίνα του εστιατορίου – που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην ελληνική γαστρονομία - επιβραβεύεται με αστέρια εδώ και αρκετά χρόνια.

 

Funky Gourmet – 2 αστέρια

Το πρώτο αστέρι ήρθε το 2012, το δεύτερο το 2014 και η δημιουργική κουζίνα της Γεωργιάννας Χειλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου συνεχίζει σταθερά να ξεχωρίζει.

 

Botrini’s – 1 αστέρι

Το πρώτο αστέρι του Έκτορα Μποτρίνι στο ομώνυμο εστιατόριο του Χαλανδρίου ήρθε το 2014. Η κουζίνα του διατηρεί και το 2015 το αστέρι της και τον γαστρονομικό πήχη ψηλά.

 

Hytra – 1 αστέρι

Ο έκτος όροφος της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών» είναι από μόνος του ένας προορισμός – για όσους θέλουν να απολαύσουν την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας. Αστέρι με πανοραμική θέα στην Αθήνα, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

 

Varoulko – 1 αστέρι

Το αστέρι του Λευτέρη Λαζάρου κατέβηκε στο Μικρολίμανο και το Βαρούλκο επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον – αυτό που το τροφοδοτεί με την εμπνευσμένη κουζίνα του – τη θάλασσα.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook