Ποιος θέλει μια καλοκαιρινή Anassa δροσιάς;

Το καλοκαίρι έφτασε και η σειρά ροφημάτων Anassa Organics προβάλει τη δροσερή της πλευρά. Μία ιδιαίτερη, μοναδική πρόταση: παγωμένα βιολογικά αφεψήματα για τις ζεστές θερινές ημέρες.

poios-thelei-mia-kalokairini-anassa-drosias
SHARE THIS
0
SHARES

Η Anassa Organics, η μία από τους τέσσερις νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2014, σας προτείνει να δοκιμάσετε παγωμένο Τσάι του Βουνού, Μέντα, Λουΐζα και Pure Symmetry, Pure Happiness και Pure Youth.

Η σειρά ροφημάτων Anassa βρίσκεται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στην εγχώρια αγορά μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα σε επιλεγμένα delicatessen. Η συσκευασία των Anassa Organics κέρδισε το χρυσό βραβείο συσκευασίας στα EUROPEAN DESIGN AWARDS 2014.

«Αφού εκχυλίσουμε τα αρωματικά βότανα σε ζεστό νερό, με τα φίλτρα που περιέχονται στη συσκευασία, ώστε να απελευθερώσουν τα απολαυστικά αρώματα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες, προσθέτουμε πάγο, ή, αν θέλουμε, κομμάτια από φρέσκα φρούτα, δημιουργώντας ένα ιδανικό ελληνικό βιολογικό ρόφημα: δροσιστικό, εύγευστο και απολύτως υγιεινό. Tα Anassa Organics υπόσχονται επίσης μια νέα αποκάλυψη με συνταγές για κοκτέιλς, αλκοολούχα και μη, που θα δώσουν μια ξεχωριστή δροσερή νότα στα καλοκαιρινά μας βράδια»  λέει ο Γεράσιμος Γιαννούλης, mixologist του εστιατορίου Abovo στο Κεφαλάρι που επιμελήθηκε τα πρωτότυτα ποτά για την Anassa Organics.

Και μερικές συνταγές για τα δικά σας ροφήματα:

1. “Anassa mint chocoshake”

Υλικά :

100gr γάλα πλήρες

3gr Anassa Organics Mint

2 μπάλες παγωτό σοκολάτα

Εκτέλεση :

1. Βράζουμε το γάλα με τη μέντα και καλύπτουμε με μεμβράνη για 5 λεπτά.

2. Σουρώνουμε και το καλύπτουμε με μεμβράνη να κρυώσει.

3. Αναδεύουμε το γάλα και το παγωτό στο blender.


2. “Anassa golden ratio”

Υλικά :

50ml angostura reserva rum

20ml φρεσκοστυμένο χυμό λεμόνι

45 ml πουρέ από φρέσκο ροδάκινο

pure symmetry syrup*

Εκτέλεση :

Shaken & fine strain σε brandy cup με ice ball ή κανονικό πάγο

*pure symmetry syrup

300ml πουρέ φρέσκο από ροδάκινο

200ml νερό

100gr ζάχαρη

σαφράν (0.25)gr

5gr Anassa Organics Pure Symmetry

Εκτέλεση :

1. Τα βράζουμε χωρίς το σαφράν και το Anassa Organics Pure Symmetry

2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά

3. Το αφήνουμε με μεμβράνη για 6 λεπτά

4. Σουρώνουμε και

5. Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει

 

3. “Anassa shrub”

Υλικά :

40gr aged rum π.χ. Bacardi 8 years

15ml φρεσκοστυμένο χυμό μοσχολέμονο

30ml σιρόπι*

Εκτέλεση :

Shaken & fine strain σε ποτήρι με τριμμένο πάγο

*Σιρόπι:

150ml ξύδι

300ml μέλι

350ml νερό

5gr Anassa Organics Μountain Τea

Τα βράζουμε όλα εκτός απο το τσάι. Ακολούθως, προσθέτουμε το τσάι, καλύπτουμε με μεμβράνη για 5 λεπτά και σουρώνουμε.


4. “Sorbet luisa”

Υλικά :

200gr φρεσκοστυμένο χυμό λεμόνι

800gr νερό

400gr ζάχαρη

2 ασπράδια αυγού

5gr Anassa Organics Lemon Verbena

Εκτέλεση :

1. Βράζουμε νερό και ζάχαρη

2. Βάζουμε lemon verbena

3. Το αφήνουμε με μεμβράνη 5´

4. Το σουρώνουμε

5. Προσθέτουμε χυμό λεμόνι

6. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει

7. Αφού κρυώσει προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε

Ακολούθως, έχουμε δύο επιλογές

α) το βάζουμε σε παγωτομηχανή

β) στην κατάψυξη ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά, για 4 ώρες. 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook