Στις θεματικές «γευσιγνωμίες του Cellier»

Μια φορά το μήνα, το Cellier φιλοξενεί θεματικές «γευσιγνωμίες» υπό την καθοδήγηση του Wine Manager Νίκου Λουκάκη. Το theTOC.gr βρέθηκε εκεί.

stis-thematikes-geusignwmies-tou-cellier
|
SHARE THIS
0
SHARES

Παρασκευή βράδυ, λίγο πριν τις 9, τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας μόλις έχουν κλείσει και η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους για λίγο αραιώνει, μέχρι να υποδεχθεί το κύμα εκείνων που θα βγουν στη γιορτινή πόλη για να διασκεδάσουν.

Είναι η ώρα που μια ομάδα περίπου 20 ανθρώπων κατευθύνεται στην οδό Κριεζώτου, όπου βρίσκεται το Cellier, ένας ζεστός φιλόξενος χώρος – «ναός» για όσους αγαπούν το καλό κρασί και τα αποστάγματα, για να παρευρεθούν στην τρίτη φετινή συνάντηση γευσιγνωμίας της σεζόν, υπό την καθοδήγηση του wine manager Νίκου Λουκάκη. Οι «γευσιγνωµίες Cellier», που ονομάζονται έτσι καθώς δοκιμάζοντας διαμορφώνει κανείς γνώμη - άποψη, αποτελούν έναν καθιερωµένο οινικό θεσµό τα τελευταία 10 χρόνια και κάθε φορά πραγματοποιούνται με απόλυτη επιτυχία. 

Στη σημερινή συνάντηση το θέμα είναι ιταλικό. «Viva Italia» ο τίτλος του και αφορά στα Super Tuscans, δηλαδή στα μεγάλα καθιερωμένα κρασιά από διεθνείς ποικιλίες της ιταλικής Τοσκάνης.

 

Καθισμένοι γύρω από ένα μεγάλο μακρόστενο τραπέζι, με έξι ποτήρια κρασιού μπροστά μας, ακούμε προσεκτικά τον Νίκο Λουκάκη να μας περιγράφει την οινική ιστορία και εξέλιξη της περιοχής, των οινοπαραγωγών και των οινοποιείων τους και φυσικά όλα όσα κάθε φίλος του κρασιού θέλει να ξέρει για τις ποικιλίες, τις εδαφικές συνθήκες, τις καιρικές – κάθε λεπτομέρεια που προσθέτει υπεραξία στο τελικό αποτέλεσμα που βρίσκεται στις έξι «κρυμμένες» φιάλες που βρίσκονται μπροστά του!

 

Αυτό συνέβη γιατί, μετά από όλη την ανάλυση και την πληροφόρηση που δεχτήκαμε, ο Νίκος Λουκάκης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να «παίξουμε» όλοι μαζί, δοκιμάζοντας στα τυφλά τα έξι κρασιά από την Τοσκάνη, να τα σχολιάσουμε και να μαντέψουμε ποιο κρασί είναι ποιο. Αποτέλεσμα; Μια εξαιρετική κουβέντα, ανταλλαγή απόψεων και φυσικά, σπάσιμο του πάγου και άμεση επίτευξη αυτού που στην πραγματικότητα προσφέρει πάντα και παντού το καλό κρασί: τη δημιουργία της «παρέας» - ή τουλάχιστον, την αίσθηση της!

 

Υπό την καθοδήγηση του Νίκου Λουκάκη, δοκιμάσαμε το Gaja Magari 2011, το Tiganello του Antinori – το «φθηνότερο μεγάλο κρασί του κόσμου» - το CA’MARCANDA 2009, το Guado al Tasso 2011 του Antinori, το Sassicaia 2009 και το Solaia 2010 του Antinori – που κέρδισε και τις εντυπώσεις όλων. Γιατί, στην πραγματικότητα, δεν είχε σημασία ποιος «βρήκε» ποιο κρασί ήταν ποιο, αλλά η απόλαυση του αρώματος, του χρώματος, της γεύσης και της επίγευσης που έμενε μετά από κάθε δοκιμή. Το πιο ωραίο;

 

Μετά τις αποκαλύψεις, συνοδεία τυριών, αποτελειώσαμε όλοι τα μπουκάλια της δοκιμής, απολαύσαμε χαλαρά αυτά που μας άρεσαν περισσότερο, συζητήσαμε για το αγαπημένο μας θέμα – τι άλλο; το κρασί – προμηθευτήκαμε κάποιες ετικέτες σε προνομιακές τιμές και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη γευσιγνωμία, με μια κάθετη δοκιμή – έκπληξη!

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook