Ανακαλύψτε το παραδοσιακό Ηπειρώτικο πρωινό

Ζυμωτό ψωμί, μέλι, τραχανάς, γεύσεις φτιαγμένες με αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές συνθέτουν το αμιγώς ελληνικό πρωινό, που παρουσίασαν τοπικοί παραγωγοί σε ξενοδόχους της Ηπείρου

to-paradosiako-ipeirwtiko-prwino
SHARE THIS
0
SHARES

Τραχανάς, τοπικές πίτες, μέλι και μαρμελάδες, ζεστό ζυμωτό ψωμί, χειροποίητα ζυμαρικά, τυροκομικά, χέλι καπνιστό, γλυκά και άλλα προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και παραδοσιακές συνταγές, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση, για την καθιέρωση του «Ελληνικού Πρωινού Ηπείρου» στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Τοπικοί παραγωγοί από όλη την Ηπειρο, συναντήθηκαν με τους ξενοδόχους, προκειμένου να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, δίνοντας -στην κυριολεξία- μια γεύση από τον γαστρονομικό πλούτο της κάθε περιοχής.

 

 

«Τα προϊόντα μας, είναι η ταυτότητά μας και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους παραγωγούς, ο κ. Καχριμάνης ανακοίνωσε ότι όσοι από αυτούς επιθυμούν να συμμετέχουν σε εκθέσεις, θα υποστηρίζονται από την Περιφέρεια, η οποία θα καλύπτει τα έξοδα, με την προϋπόθεση τα προϊόντα τους, να έχουν τοπική ταυτότητα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Στράτος Ιωάννου, υπογράμμισε ότι το τουριστικό προϊόν της περιοχής, μέσα από το Ηπειρώτικο Πρωινό, θα αποκτήσει μια ειδική ταυτότητα. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τους ίδιους τους ξενοδόχους και τους παραγωγούς το επόμενο βήμα, δηλαδή η ένταξη παραδοσιακών πιάτων και προϊόντων στο γεύμα και στο δείπνο των τουριστών. Σημειώνεται, ότι στην Ηπειρο η παράδοση αιώνων, δημιούργησε γευστικές συνταγές που στηρίζονται στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, τα αρωματικά φυτά και τα βότανα.

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, είχε η Περιφέρεια και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ηπείρου, ενώ την υποστήριξαν οι Λέσχες Γαστρονομίας Πρέβεζας και Ηπείρου όπως και η συνεταιριστική επιχείρηση Άπειρος Γαία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook