Τρεις δροσιστικές σαλάτες να γλείφετε τα δάκτυλά σας

Ναι είναι υγιεινές! Ναι είναι νόστιμες! ...και το σημαντικότερο είναι πολύ απλό να τις ετοιμάσετε σε λίγο χρόνο. Τρεις σαλάτες που ...μιλάνε. Δοκιμάστε τις.

treis-drosistikes-salates-na-gleifete-ta-daktula-sas
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σαλάτες για όλα τα γούστα με ό,τι υλικά χρειάζεται για να θεωρούνται πλήρες γεύμα. Με πρωτεΐνες, βιταμίνες και αμινοξέα, που είναι ιδανικά για λαμπερό δέρμα και αποτοξίνωση από τις  βλαβερές τροφικές συνήθειες της καθημερινότητας.

Δείτε τις συνταγές που σας προτείνω και περιμένω εντυπώσεις, αφού τις δοκιμάσετε! 
 

Σαλάτα με αγγούρι και φράουλες

 

 

Υλικά         Dressing
     2 μεγάλα αγγούρια,
κομμένα σπιράλ,
ή σε λεπτές φέτες
     4 φλιτζάνια φράουλες
κομμένες σε φέτες
     ½ φλιτζάνι φέτα τριμμένη
     ½ φλιτζάνι σπόρους παπαρούνας 
        1/3 φλιτζ. του τσαγιού λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζ. του τσαγιού λευκό ξίδι
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ.  του γλυκού ξηρά μουστάρδα
1 κουτ. του γλυκού τριμμένο κρεμμύδι
1 φλιτζ. του τσαγιού φυτικό λάδι
1 κουτ. της σούπας σπόρους παπαρούνας
           

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αγγούρι και τις φράουλες μαζί
Θρυμματίστε την φέτα πάνω από τη σαλάτα,  ρίξτε τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως!
 

Σαλάτα με μάνγκο, αβοκάντο, κινόα και dressing λάιμ κόλιανδρο 

 

 

Υλικά         Dressing

1 φλιτζ. του τσαγιού
μαγειρεμένo κινόα
1 φλιτζ. του τσαγιού μαγειρεμένα
 μαύρα φασόλια
1 αποφλοιωμένο &
ψιλοκομμένο μάνγκο
1 ψιλοκομμένο αβοκάντο
1/4 φλιτζ. του τσαγιού
ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
αλάτι και πιπέρι

       

- 3/4 φλιτζ. του τσαγιού φύλλα κόλιαντρο
- 1/2 φλιτζ. του τσαγιού γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο χυμό από 1 lime
- 1/4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
- 3 κουτ. της σούπας μέλι

 

 

 

           

Οδηγίες

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
Ετοιμάστε το dressing στο μπλέντερ
Σερβίρετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών, σταφίδες & βινεγκρέτ

 

 

Υλικά         Dressing

400 γρ. Λαχανάκια Βρυξελλών
1 φλιτζ. του τσαγιού καρύδια
6 φέτες μπέικον, ξεροψημένο στον φούρνο
⅓ φλιτζ. του τσαγιού ξανθές σταφίδες

        ¾ κουτ. του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 κουτ. της σούπας σιρόπι σφενδάμου
3 κουτ. της σούπας μηλόξυδο
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
¾ κουτ. του γλυκού αλάτι
½ κουτ. του γλυκού πιπέρι
           

Οδηγίες

Για τη σαλάτα:

Περάστε από το μαντολίνο κάθε λάχανο Βρυξελλών και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. 
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Κατεβάστε τα από τη φωτιά και προσθέστε τα στα λαχανάκια Βρυξελλών.
Προσθέστε το μπέικον και τις σταφίδες στο μπολ και ανακατέψτε.

Για να κάνετε τη βινεγκρέτ:

Σε ένα μικρό μπολ ή μικρό μπλέντερ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τη μουστάρδα, το σιρόπι, το μηλόξυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγά-σιγά προσθέστε το ελαιόλαδο και χτυπήστε ελαφρά.

Ανακατέψτε τη σαλάτα με την βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.

 

Καλή σας όρεξη! :-) 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook