Ο θρήνος της μάνας για το νεκρό παιδί της

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες μητέρας Μακάκου, από το εθνικό πάρκο της Ινδονησίας, που κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της το νεκρό παιδί της και το χαϊδεύει απαλά στο κεφάλι και το σώμα.

o-thrinos-tis-manas-gia-to-nekro-paidi-tis
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Αγγλος ποιητής Robert Browning είχε πει πως «όλη η αγάπη αρχίζει και τελειώνει στη μητρότητα». Ο δεσμός μητέρας-παιδιού είναι ανεπανάληπτος και δεν κάνει διακρίσεις.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Η μητέρα κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της το νεκρό μωρό της και το χαϊδεύει στο κεφάλι και το σώμα

Μια ημέρα μετά τη γιορτή της μητέρας, οι φωτογραφίες του Αντριου Γουαλμσλέι, που κάνουν το γύρο των μέσων ενημέρωσης, συγκλονίζουν με το θρήνο μιας μητέρας-μακάκος, η οποία σφίγγει στην αγκαλιά της το νεκρό μωρό της στο εθνικό πάρκο της Ινδονησίας Τανγκόκο.

Ο φακός του Γουαλμσλέι, ο οποίος ειδικεύεται στην άγρια ζωή, απαθανατίζει τη σπαρακτική στιγμή όπου η μητέρα κρατά σφιχτά στο στήθος της το άψυχο σώμα του μωρού της, που απεβίωσε μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή του.

Στη λίστα των απειλούμενων ειδών

Η μητέρα χαϊδεύει το νεκρό μωρό στο κεφάλι και το σώμα κι όταν ένας αρσενικός μακάκος την πλησιάζει και προσπαθεί να το αγγίξει, εκείνη τον διώχνει και του δείχνει τα δόντια της. Στη συνέχεια ο αρσενικός κάθεται δίπλα της σαν να προσπαθεί να την παρηγορήσει.

Ο μαύρος μακάκος είναι στη λίστα των πλέον απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών.

ΠΗΓΗ: Daily mail
 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook