Δείτε καμηλοπάρδαλη που έσπασε το λαιμό της για θηλυκό στη ζούγκλα!

Καμηλοπάρδαλη με σπασμένο λαιμό μας δίνει μαθήματα για τη σκληρή επιβίωση των ζώων έπειτα από φρικτούς τραυματισμούς.

SHARE THIS
0
SHARES

Η καμηλοπάρδαλη Μασάι έσπασε το λαιμό της πριν από πέντε χρόνια ενώ αγωνιζόταν για μια «γυναίκα».

Παρά το ασταθές ζιγκ-ζαγκ του λαιμού της η φύση την προστάτεψε με πληθώρα τρόπων.Τα ζώα με εκτεταμένες κακώσεις τρώγονται συνήθως από τα αρπακτικά ζώα. Το φοβερό ζώο ζει στο εθνικό πάρκο Σερενγκέτι στην Τανζανία

Πολλές φορές οι αρσενικές καμηλοπαρδάλεις υφίστανται φρικτούς τραυματισμούς, όταν αγωνίζονται με άλλα αρσενικά για να εντυπωσιάσουν και να διεκδικήσουν θηλυκές καμηλοπαρδάλεις.


Η καμηλοπάρδαλη Μασάι, που απεικονίζεται, έσπασε το λαιμό της πριν από πέντε χρόνια σε μια μάχη με αρσενικούς, δυσκολεύεται στις κινήσεις και δεν είναι πλέον σε θέση να κόψει καρπούς από τα υψηλότερα κλαδιά των δέντρων λόγω της δυσμορφίας της.

Η καμηλοπάρδαλη Μασάι είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ο κύριος Ντριστντέιλ, ο οποίος φωτογραφίζει καλλιτεχνικά καμηλοπαρδάλεις τα τελευταία 8 χρόνια δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπει τόσο ιδιαίτερη περίπτωση στο είδος όπως αυτό το τραυματισμένο ζώο.
«Αλλά και τα άλλα ζώα το αντιμετωπίζουν σαν να ήταν απολύτως φυσιολογικό και η ίδια η καμηλοπάρδαλη φαίνεται να είναι πολύ χαρούμενη.»

Κανονικά οι καμηλοπαρδάλεις που υποφέρουν από παρόμοιες βλάβες είναι ευάλωτες και  συνήθως πεθαίνουν γρήγορα ή τις κατασπαράζουν λιοντάρια

Η συγκεκριμένη πληγωμένη καμηλοπάρδαλη όμως, φαίνεται να τα καταφέρνει να ζει αρκετά ευτυχισμένη στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook