185.000 δολάρια για μια τσάντα Hermes; Πωλήθηκε!

Τσάντα Hermes από δέρμα κροκό και λευκόχρυσο πωλήθηκε 180.000$! Ανατριχιαστική λεπτομέρεια: Ο Hermes εκτρέφει & παίρνει το δέρμα των κροκόδειλων σε ιδιόκτητη φάρμα.

185000-dolaria-gia-mia-tsanta-hermes-pwlithike
|
SHARE THIS
0
SHARES

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι σε δημοπρασίες πωλούνται έργα τέχνης και vintage αυτοκίνητα, σε ποσά που προκαλούν ίλιγγο. Τώρα, προσθέστε και τσάντες στη λίστα.

Μια εξαιρετικά σπάνια τσάντα Hermès δημοπρατήθηκε την Τρίτη έναντι 185.000 δολαρίων, στη δεύτερη υψηλότερη τιμή που έχει υποβληθεί ποτέ στην κατηγορία της. Αλλά μάλλον δεν πρόκειται να δούμε κάποια κυρία να την κρατάει σε κάποιο εμπορικό κέντρο. Είναι συλλεκτική.

 

Η υποβολή των προσφορών ήταν μεγάλη μέχρι το τέλος της δημοπρασίας για την κροκό τσάντα Birkin, η οποία έχει πάνω της λευκόχρυσο 18 καρατίων. Η εταιρεία Heritage Auctions είχε δύο πλειοδότες στο τηλέφωνο, περισσότερους online και αρκετές γραπτές προσφορές. Ο πλειοδότης που πήρε την τσάντα προτίμησε να παραμείνει ανώνυμος.

Γιατί είναι τόσο πολύτιμη;

Τι κάνει αυτή η τσάντα τόσο ξεχωριστή; Εχει κατασκευαστεί από ανοιχτόχρωμο, πολύ λεπτό δέρμα κροκό, που σχεδόν μοιάζει με δέρμα κροκόδειλου- αλμπίνο. Ανατριχιαστική λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι ότι ο οίκος Hermes εκτρέφει κροκόδειλους σε δική του φάρμα, αναπαράγοντας τους έτσι ώστε να έχουν πολύ ελαφρύ χρωματισμό.

 

Μάλιστα, είναι πολύ δύσκολο να παραχθούν μεγάλες επιφάνειες δέρματος, είπε η Καθλίν Γκουσμάν, διευθύνουσα σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών από το γραφείο της Νέας Υόρκης. Αλλά και το να βρεί κάποιος κροκόδειλο με δέρμα αλμπίνο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

«Η κατασκευή μίας τσάντας είναι πιθανό να χρειαστεί έναν ολόκληρο χρόνο. Και αν το δέρμα είναι γδαρμένο ή κατεστραμμένο με οποιονδήποτε τρόπο, η εταιρεία υπόσχεται να επιδιορθώσει τα ελαττώματα αμέσως» προσθέτει η Γκουσμάν.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Hermès είναι «η μόνη εταιρεία που μπορεί να πουλήσει τσάντες στη δευτερογενή αγορά σε τιμή μεγαλύτερη της λιανικής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μερικές από τις τσάντες του θεωρούνται επενδύσεις. Αλλά δεν μπορείτε να αγοράσετε την «Himalayan Nile Crocodile Birkin» σε ένα κατάστημα Hermès. Οι τσάντες αυτού του διαμετρήματος βγαίνουν σε πολύ περιορισμένες παρτίδες και απευθύνονται σε επιλεγμένο αριθμό πελατών.»

 

Η τσάντα είχε την ευκαιρία να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, που κρατά μία διαμαντένια Birkin, που πωλήθηκε το 2011 203.150 δολάρια.

Αυτό δεν συνέβη, αν και η τσάντα έπιασε περισσότερα χρήματα από την αναμενόμενη τιμή των 150.000 δολαρίων.

Οι τσάντες πολυτελείας που είναι κατασκευασμένες από εξωτικά δέρματα γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς στην Αμερική.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook