Βουτιά στο ναυάγιο των 200 εκ. λιρών!

Το Ζηνοβία βυθίστηκε 35 χρόνια πριν στο παρθενικό του ταξίδι, παίρνοντας μαζί του εμπορεύματα αξίας 200 εκ. λιρών. Σήμερα ανήκει στα 10 καλύτερα ναυάγια του κόσμου.

SHARE THIS
0
SHARES

Το ναυάγιο Ζηνοβία βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο από την ακτή της Λάρνακας και αποτελεί ένα από τα 10 καλύτερα μέρη για ναυαγιοκατάδυση σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα σουηδικό οχηματαγωγό 172 μέτρων το οποίο βυθίστηκε το 1980 στο παρθενικό του ταξίδι, ενώ ήταν φορτωμένο με 108 νταλίκες.

Το πλοίο έκανε τη διαδρομή από το Μάλμε της Σουηδίας προς τη Συρία και μετέφερε εμπορεύματα αξίας μεγαλύτερης των 200 εκ. λιρών. Βυθίστηκε παίρνοντας μαζί του αυτοκίνητα, φορτηγά, συστήματα κλιματισμού, παιχνίδια φαγώσιμα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε ένα από τα containers υπήρχε 1 εκατομμύριο αυγά, πολλά εκ των οποίων έχουν διατηρηθεί ανέπαφα στον βυθό της θάλασσας.

Μετά από 35 χρόνια, το πλοίο έχει μετατραπεί σε τεχνητό ύφαλο ο οποίος φιλοξενεί χιλιάδες είδη ψαριών, ενώ αποτελεί πόλο έλξης τουριστών αφού το επισκέπτονται πάνω από 100.000 δύτες κάθε χρόνο.

Το Ζηνοβία θεωρείται ένα από τα δέκα καλύτερα ναυάγια του κόσμου, και είναι μακράν το καλύτερο ναυάγιο της μεσογείου.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook