Art & Design στο ΑΒΑΞ της Κηφισιάς

Η Λίζα Κόμη (ΑΒΑΞ) σε συνεργασία με τον Σοφοκλή Εμμανουηλίδη (STUDIO IPSO) παρουσιάζουν το “Art & Design”. Ενα event ειδικά για την περίοδο των Χριστουγέννων

art--design-sto-abaks-tis-kifisias
SHARE THIS
0
SHARES

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στο showroom Αβαξ της Κηφισιάς, η Λίζα Κόμη (ΑΒΑΞ) σε συνεργασία με τον Σοφοκλή Εμμανουηλίδη (STUDIO IPSO) φιλοξένησαν με μεγάλη επιτυχία  ένα event “Art & Design” .

 

 

 Οι δημιουργοί Βασίλης Γέρος, ο Δημήτρης Φόρτσας, η Έφη Χαλυβοπούλου και το STUDIO IPSO, όπως και οι συλλογές των Fendi Casa, Christopher Guy, Arteriors, Baccarat που αντιπροσωπεύει η ΑΒΑΞ, συνέθεσαν ένα μοναδικό χώρο με ατμόσφαιρα art gallery.

Στην  εκδήλωση παραβρέθηκαν αρχιτέκτονες, interior designers, καθώς και επώνυμοι από τον χώρο της τέχνης και του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τον χώρο, τα αντικείμενα αλλά και τη ζεστή φιλοξενία. Ανάμεσα τους οι: Σάντυ Κοπελούζου, Μαρίνα Γιαβρόγλου, Ρούλα Λεβέντη,  Μιλένα Τσαβλίρη, Σίσσυ Φειδά, Λάσκαρης, Χρήστος Φώλιας, Λουκάς Κόμης, Απόστολος Αλλαμανής και άλλοι.

Studio IPSO
Studio IPSO

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

H STUDIO IPSO που παρουσίασε τις δημιουργίες της στο Design Show στο Dubai, τώρα να συνεργαστεί με την ΑΒΑΞ στο showroom της Κηφισιάς. Λανσάρονται έπιπλα και χρηστικά αντικείμενα ειδικού σχεδιασμού και κατασκευής, χρησιμοποιώντας και συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο, plexiglass, γούνα, stainless steel, μπρούτζο και άλλα ιδιαίτερα υλικά.

 

Εφη Χαλυβοπούλου
Εφη Χαλυβοπούλου

“Το έργο της Έφης Χαλυβοπούλου είναι μία σειρά απο εκδοχές του εσωτερικού τοπίου του σώματος. Οι αναπαραστάσεις της περιέχουν εκρήξεις χρωμάτων και εκρήξεις χρόνου, για μια εικαστική προσέγγιση σε τέσσερεις διαστάσεις, που βάζει σε τάξη το χάος. Στο έργο της φωτισμένο με μυστηριώδεις λάμψεις, τίθεται το ερώτημα του ανώτερου σχεδίου της δημιουργίας. Σε κάθε λεπτομέρεια, στα μόρια, στα άτομα, στους πυρήνες τους, ανιχνεύεται η θεϊκή σοφία, το μεγαλείο της φύσης και μαζί οι παρεκτροπές, τα λάθη οι ατέλειές της. Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφέας.

 

Βασίλης Γέρος
Βασίλης Γέρος

 Ο Βασίλης Γέρος παρουσιάζει την "Κοσμική Ενέργεια", μια σειρά έργων που απαρτίζεται από σίδερο και χαραγμένα επάλληλα κομμάτια plexiglass. Το φως που τα διαπερνά και διαθλάται, δημιουργεί εικόνες και βγάζει στην επιφάνεια μοναδικά χρώματα. Έμπνευσή του: η ενόραση του αστροφυσικού που μέσα από τα μαθηματικά του αποκαλύπτονται νεφελώματα που ξεπροβάλουν μέσα από το καυτό σίδερο. Ο κολώνες που παρουσιάζει αποτελούνται από τρισδιάστατα κομμένο plexiglass, ξύλο και φυσικά το φως που χαρακτηρίζει την δουλειά του καλλιτέχνη. Ακροβατώντας ανάμεσα στην ύλη και το κενό δημιουργεί πολυδιάστατους χώρους που επιτρέπουν στο θεατή να δώσει πολλαπλές ερμηνείες.

 

Δημήτρης Φόρτσας
Δημήτρης Φόρτσας

«Στη γλυπτική που κάνω με απασχολεί η δύναμη της φύσης και η εσωτερική δύναμη των πραγμάτων, ο τρόπος που μεταμορφώνεται και μεταλλάσσεται η φύση, όπως και η συνέχεια μέσα στη φύση ως αέναος κύκλος. Η έννοια της αντίθεσης και της συμπληρωματικότητας είναι κάτι που με ενδιαφέρει να υπάρχει στο έργο μου. Τις ιδέες αυτές προσπαθώ να αποδώσω περιεκτικά και λιτά και όχι με αναπαραστατικό τρόπο. Γι’ αυτό συχνά επιλέγω σχήματα γεωμετρικά, στα οποία παρεμβαίνω, τα αλλάζω, διατηρώντας όμως την ανάγνωση της αρχικής τους φόρμας.» Δήμητρης Φόρτσας

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook