Μαιευτήριο επιχειρηματικών startups ο παλιός εμπορευματικός σταθμός στο Παρίσι

Η γαλλική κοινότητα δίνει χείρα βοηθείας σε νέους Γάλλους για να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους

SHARE THIS
0
SHARES

Χίλια startups θα φιλοξενήσει ο σιδηροδρομικός σταθμός Halle Freyssinet που κατασκευάστηκε το 1920 και παροπλίστηκε πριν αρκετά χρόνια λειτουργώντας απλά ως εκθεσιακό κέντρο.

Ο σταθμός αγοράστηκε από τον ιδρυτή της Le Monde, Xavier Niel, για 70 εκατομμύρια ευρώ και τα 30.000 τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειάς του θα ανακατασκευαστούν για να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο χώρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 νέες επιχειρηματικές ιδέες και τους εμπνευστές τους. Θα υπάρχει παράλληλα θέατρο για παρουσιάσεις, αίθουσες συσκέψεων και εστιατόριο με 24ωρη λειτουργία.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον προσεχή Ιούνιο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Wilmotte & Associés και θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τράπεζα, τον ίδιο τον Xavier Niel και το δήμο του Παρισιού, σε μία προσπάθεια να δοθεί μία ώθηση στη νεανική επιχειρηματικότητα της Γαλλίας που, και αυτή, διανύει την δικής της οικονομική κρίση.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για την ανάγκη νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Φυσικά κατά τα ειωθότα, ο λόγος μένει λόγος.

Στη Γαλλία από την άλλη πλευρά, περνάνε και σε πράξεις που ίσως θα έπρεπε οι αρμόδιοι της πολιτείας μας και φυσικά οι επιχειρηματίες μας, να παρακολουθούν από κοντά.
 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook