Follow us

Λιβύη: Νεκρά τα δύο παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας - "Γιατί έχασα το παιδί μου;", συγκλονίζει ο πατέρας του υπαξιωματικού

Από τους πέντε Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους, οι τρεις ήταν στρατιωτικοί και οι δύο διερμηνείς. Τον ρόλο των διερμηνέων είχαν αναλάβει τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Γιώργος Βούλγαρης Λιβύη

Συντετριμμένες είναι οι οικογένειες των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στη Βεγγάζη.

Πρόκειται για τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έναν υπαξιωματικό κι δύο νοσοκόμες, μαζί με άλλα δύο αδέρφια που ήταν διερμηνείς, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Κανάκη Μανδαλιού.

Ο πατέρας του 27χρονου υπαξιωματικού Γιώργου Βούλγαρη μίλησε στο MEGA για τον γιο του που έχασε τόσο άδικα εν ώρα καθήκοντος.

Λιβύη: Νεκρά τα δύο παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας  -  "Γιατί έχασα το παιδί μου;", συγκλονίζει ο πατέρας του υπαξιωματικού

"Ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στον στρατό έχει 8 χρόνια. Στη Λιβύη δεν ξέρω, πρέπει αν ήταν η πρώτη φορά, αλλού πήγε. Έφτασε Αίγυπτο, Ουκρανία, πήγε σε πολλά κράτη.

Χτες το μεσημέρι, μία η ώρα, μου έστειλε ένα μήνυμα, γιατί δεν έχουν τηλέφωνα. Μου έστειλε ένα μήνυμα "μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε”. Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία. 27 χρονών ήταν παντρεμένος. Τι άλλο να σας πω; Γιατί έχασα το παιδί μου; Δεν υπάρχει άλλο κάτι…", ανέφερε ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων μιλώντας στο ΜΕGA.

Γιώργος Βούλγαρης Λιβύη
Γιώργος Βούλγαρης Λιβύη

Νεκρά τα δύο παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας

Τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη περιέγραψε ο κ. Γιώργος Σαγιάνος, πρόεδρος του ευρωπαϊκού σχολείου της Βεγγάζης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, "Αταίριαστοι".

Όπως είπε ο κ. Σαγιάνος χθες το πρωί στις 10 έφτασε το C-130 στη Λιβύη με το γενικό πρόξενο, Σταύρο Βενιζέλο, τους τρεις μεταφραστές εκ των οποίων τα δύο είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Κανάκη Μανδαλιού και ένα παιδί μεικτής οικογένειας καθώς επίσης και 15 μέλη της αποστολής.

Στη συνέχεια, όπως είπε, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο προς την πόλη Ντέρνα το κοντέινερ με τη βοήθεια, ένα καινούργιο λεωφορείο με τα μέλη της αποστολής και δύο οχήματα του στρατού για συνοδεία. Σύμφωνα με τον κ. Σαγιάνου λόγω του ότι η εθνική οδός στη Λιβύη έχει καταστραφεί, τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από βουνά και χωριά. Στο χωριό Μαράουα, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από τη Λιβύη έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Όπως είπε ο κ. Σαγιάνος η οικογένεια που επέβαινε στο επιβατικό όχημα απανθρακώθηκε καθώς επίσης και τα πέντε άτομα που βρισκόντουσαν μπροστά αριστερά στο λεωφορείο. "Ήταν ένα ατύχημα" είπε.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 7 το πρωί, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε, το C-130 με τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας που τραυματίστηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη το μεσημέρι της Κυριακής. Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν επτά άτομα, πέντε εκ των οποίων είναι Έλληνες (τρεις στρατιωτικούς και δύο διερμηνείς).

Το πρωί της Δευτέρας έφτασε στην Ελλάδα και το C-27, το οποίο μετέφερε τις πέντε σορούς.

Διαβάστε Επίσης

Λιβύη: "Όλη η χώρα πενθεί" – Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο φρικτό τροχαίο με τους πέντε νεκρούς Έλληνες στη Λιβύη, αναφέρθηκε με ανάρτηση του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι "όλη η χώρα πενθεί".

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα.

Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 04 Δεκ 2023 | 22:52

Εύβοια: Ανετράπη όχημα λιμενικού - Τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός

Ο 23χρονος λιμενικός χτύπησε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Αθήνα.

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ 03 Δεκ 2023 | 16:42

Καβάλα: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 61χρονο

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 33χρονος εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα σήμανσης και κατέληξε σε χαντάκι.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ 02 Δεκ 2023 | 12:37

Ξεσπά η μητέρα της Έμμας: Αυτές οι μαρτυρίες είναι για Όσκαρ - Κυκλοφορούσε με ύφος "με κουράσατε" [βίντεο]

Η μητέρα της Έμμας, Κέλλυ Ταμπάκη ξεσπάει για τα όσα άκουσε από τους κατηγορούμενους μέσα στη δικαστική αίθουσα και μιλάει για την απόφαση της κάθειρξης.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 01 Δεκ 2023 | 21:31

Τραγωδία στη Λάρισα: Βυτιοφόρο συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ - Νεκρός ένας άντρας

Το τροχαίο καταγράφηκε στο δρόμο Λάρισας-Συκουρίου στη στροφή προς το Όμορφο Χωριό.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ 01 Δεκ 2023 | 18:40

Τραγωδία στη Μεσσηνία: Νεκρή 41χρονη σε τροχαίο - Πήγαινε το παιδί της στο σχολείο

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η 41χρονη έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε και το 9χρονο παιδί της.

ΑΤΥΧΗΜΑ 01 Δεκ 2023 | 18:29

Τροχαίο στη Φθιώτιδα: Πούλμαν χτύπησε ΙΧ στο πίσω μέρος και το… πέταξε στο αντίθετο ρεύμα

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε η οδηγός του ΙΧ που διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας.

ΣΤΟ MEGA 01 Δεκ 2023 | 18:20

Ξεσπά η μητέρα της Έμμας για τον οδηγό: Δεν ήθελα να δω το πρόσωπό του - Προκλητική η συνοδηγός [Βίντεο]

Η Κέλλυ Καμπάκη, μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας, μίλησε στο MEGA και περιέγραψε τις μαρτυρικές στιγμές της δίκης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 01 Δεκ 2023 | 17:30

Τροχαίο στον Κηφισό: Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή που ΙΧ τυλίχτηκε στις φλόγες - Βγήκαν σώοι οδηγός και συνοδηγός

Οδηγός και συνοδηγός πρόλαβαν και εγκατέλειψαν το φλεγόμενο αυτοκίνητο, χωρίς να τραυματιστούν

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 01 Δεκ 2023 | 10:29

Οι οδηγοί που οδηγούν θυμωμένοι ή λυπημένοι έχουν σχεδόν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε τροχαίο

Μελέτη από το Virginia Tech Transportation Institute δείχνει ότι η επιθετική οδήγηση προκαλείται συχνά από αρνητικά συναισθήματα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ 30 Νοε 2023 | 14:44

"Σκότωσαν το παιδί μου και μετά έκαναν 2-3 τσιγάρα, δεν ήταν σε κανένα σοκ": Ξεσπά η μητέρα της 21χρονης Έμμας

Η μητέρα της Έμμας δήλωσε ότι η συνοδηγός του μοιραίου ΙΧ δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη για τον θάνατο της 21χρονης και χαρακτήρισε προκλητική τη στάση της.

30 Νοε 2023 | 10:29

Αναβιώνει ξανά ο θάνατος της Έμμας στη Θεσσαλονίκη - "Κάποιος έβαλε το χέρι του και αθώωσε τη συνοδηγό", λέει η μητέρα της

Κάποιος έβαλε το χέρι του στο βούλευμα και αθώωσε τη συνοδηγό, είπε η Κέλλυ Καμπάκη, μητέρα της Εμμας.

ΞΕΣΠΑΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ 29 Νοε 2023 | 16:01

Θεσσαλονίκη: "Έκανε όπισθεν και ξαναπάτησε το παιδί μου" - Κατέθεσε η μητέρα της Έμμας που ξεψύχησε στην άσφαλτο

Η μητέρα της Έμμας είπε πως το μόνο που ενδιέφερε τον οδηγό και τη συνοδηγό, οι οποίοι εγκατέλειψαν αιμόφυρτη την 21χρονη, ήταν να γλιτώσουν.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 29 Νοε 2023 | 12:38

Ανακοπή στο τιμόνι υπέστη ο οδηγός που προκάλεσε την καραμπόλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Δεν τα κατάφερε

Κατέληξε ο άνδρας που υπέστη ανακοπή, με αποτέλεσμα να προκληθεί καραμπόλα το πρωί της Τετάρτης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.