Follow us

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο 31χρονος "Κόκος" - Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 16χρονος που αφέθηκε ελεύθερος

Ο 31χρονος μετά την απολογία του, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
λυγγεριδης

Προφυλακίστηκε ο 31χρονος με το προσωνύμιο "Κόκος" ένα από τα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να ανήκουν στην ηγετική ομάδα που έδωσε "εντολές" το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο, στου Ρέντη.

Ο 31χρονος μετά την απολογία του, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Πρόκειται δε σύμφωνα με τη δικογραφία για ένα από τα ηγετικά στελέχη και εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων.

Προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία "67Β", αναφερόμενος στον 31χρονο, όπως είχε μεταδώσει ο Σκάι, περιέγραψε περιστατικό κατά το οποίο "χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού που συνόδευε δύο – τρία παιδάκια. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε ο… πήγε και τον χτύπησε".

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο 31χρονος "Κόκος" - Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 16χρονος που αφέθηκε ελεύθερος

Ελεύθερος ο ανήλικος αδελφός του προφυλακισμένου για την δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου προφυλακισμένου ως ο δράστης της ρίψης της μοιραίας ναυτικής φωτοβολίδας στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη.

Ο 16χρονος αδελφός του προσωρινά κρατούμενου , με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά, είναι ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν στην μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για οπαδική βία. Ο ανήλικος είναι ανάμεσα στην πρώτη ομάδα που μετήχθη το πρωί στα δικαστήρια για απολογίες που αφορούν την δράση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία χρεώνεται η δολοφονία του αστυνομικού.

Στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα καθώς και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.

Διαβάστε Επίσης

Η απολογία του 16χρονου

Όσον αφορά στον 16χρονο φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του πως "είμαι φίλαθλος της ομάδας του Ολυμπιακού και έτσι κατά καιρούς παρακολουθώ αγώνες του Ολυμπιακού στο γήπεδο, χωρίς βέβαια να είμαι οργανωμένος οπαδός της ομάδας ούτε και μέλος σε κάποιο σύνδεσμο αυτής και χωρίς ποτέ να έχω εμπλακεί σε επεισόδια προ των επίδικων πράξεων για τις οποίες κατηγορούμαι".

"Σημειωτέον ότι στο γήπεδο δεν έχω πάει παρά μόνο λίγες φορές ως φίλαθλος της ομάδας συνοδευόμενος πάντα από τον αδερφό μου λόγω της ανηλικότητας μου. Καμία σχέση δεν είχα ποτέ με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού", πρόσθεσε.

"Δεν γνωρίζω τις ενέργειές τους, τους στόχους τους, αλλά ούτε και τα πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν σε αυτήν", είπε στη συνέχεια.

Για τα επεισόδια που οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη, ο 16χρονος, φέρεται να υποστήριξε πως όταν έφτασε στο στάδιο είχε ξεκινήσει ήδη ο αγώνας.

Διαβάστε Επίσης

Για τον αδερφό του

"Ξαφνικά, μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει", φέρεται να είπε.

"Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα", συμπλήρωσε.

"Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω", τόνισε ο 16χρονος

Ένας ακόμη κατηγορούμενος ολοκλήρωσε την απολογία του και αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων . Οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων που οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια συνεχίζονται.

Διαβάστε Επίσης

λυγγεριδης

Οι απολογίες της πρώτης ομάδας 31 συλληφθέντων συνεχίζονται. Αύριο θα πάει στην Ευελπίδων η δεύτερη ομάδα.

Υπενθυμίζεται πως χθες τρεις από τους δέκα που απολογήθηκαν, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα για αδικήματα που αφορούν μόνο σε προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Οι υπόλοιποι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση των οργανωμένων οπαδών περιλαμβάνει συνολικά 28 κατηγορίες από τις οποίες οι 12 είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Τα αδικήματα που ανά περίπτωση αποδίδονται στους κατηγορούμενους αφορούν: Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (στρέφεται κατά πέντε ατόμων), συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, συνέργεια στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση, ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση, εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο, διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο, εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση, διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά υπαλλήλων και μη, βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, κλοπή κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία κατ' εξακολούθηση, παράνομη κατοχή κροτίδων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΤΑΓΩΓΗ 19 Ιουν 2024 | 22:57

Στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας μεταφέρθηκε ο Απόστολος Λύτρας- Έκανε μήνυση στη σύζυγό του [βίντεο]

Για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Η Σοφία Πολυζωγοπούλου μετέβη στο ΑΤ Παλλήνης μαζί με τον δικηγόρο της, Θέμη Σοφό.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 19 Ιουν 2024 | 22:37

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπίου - Διάσπαρτες εστίες στην Αργολίδα

Στη διάθεση των ανακριτικών αρχών της πυροσβεστικής και της αστυνομίας βρίσκεται οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης - Κορωπίου.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 Ιουν 2024 | 22:25

Απόστολος Λύτρας: Σε πλειστηριασμό η μεζονέτα του στο Χαλάνδρι που μένουν η πρώην σύζυγος και οι κόρες του

Στο ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό διαμένει η 48χρονη πρώην σύζυγος και οι ενήλικες κόρες του.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 19 Ιουν 2024 | 21:57

Οι αντιφάσεις του Απόστολου Λύτρα - Οι 30 μπουνιές που έγιναν... 2-3 χτυπήματα "ενστικτωδώς" και το "αφήγημα" της σκάλας

O ποινικολόγος προσπάθησε να "ελαφρύνει" το κλίμα και το σκηνικό του ξυλοδαρμού, μόνο που τα λεγόμενά του στις Αρχές, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα κατέθεσε η σύζυγός του.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 19 Ιουν 2024 | 21:02

Καιρός: Aνοδος της θερμοκρασίας με αέρα στο Αιγαίο την Πέμπτη

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο - Στα ηπειρωτικά τοπικά θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς

ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 19 Ιουν 2024 | 20:46

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ξεκινά η δίκη των φερόμενων εκτελεστών του δημοσιογράφου

Ξεκινά σε λίγες μέρες ξεκινά η δίκη των φερόμενων εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ 19 Ιουν 2024 | 20:42

Πατέρας Κυριακής Γρίβα για υπόθεση Λύτρα: "Μακάρι να έκανε τη δουλειά της η αστυνομία και στην κόρη μου"

Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα μίλησε για την υπόθεση του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19 Ιουν 2024 | 20:19

Σε ποια σημεία παραμένει κλειστή η λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Μαρκόπουλο

Η φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου μπήκε σε αυλές σπιτιών και επιχειρήσεις.

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ 19 Ιουν 2024 | 19:52

Λύτρας πριν παραδοθεί: "Από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή - Απλά έχω να πω ότι υπάρχουν παιδιά"

Για το χθεσινό περιστατικό στο κοινό σπίτι του με την σύζυγό του, η οποία υπέβαλε μήνυση, ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε πως "δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό"

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 19 Ιουν 2024 | 19:38

Απόστολος Λύτρας: "Ζήλεψα, αρνήθηκε να μου δείξει πού έστελνε μηνύματα" - Τι είπε στην απολογία του

Ο Λύτρας ισχυρίστηκε ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου του ουσιαστικά έγινε "από το τέντωμα του δεξιού" του χεριού "ενστικτωδώς και παρορμητικά".

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 19 Ιουν 2024 | 19:27

"Ζήτησα να φύγουν, ο δικηγόρος βλαστημούσε, λιποθύμησα"- Όσα περιέγραψε η Πολυζωγοπούλου για το περιστατικό στο σπίτι της

"Aπό τα παράθυρα είδαμε να έχουν έρθει στον χώρο ο δικηγόρος, η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου και οι μεγάλη κόρη του συζύγου μου" ανέφερε η 37χρονη δικηγόρος.

ΥΨΗΛΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ 19 Ιουν 2024 | 19:07

Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Μυτιλήνη - Καίγονται ελαιώνες στη Μόρια, ισχυροί άνεμοι στην περιοχή [εικόνες-βίντεο]

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σπρώχνουν τη φωτιά προς την περιοχή νότια της Μόριας και συγκεκριμένα σε ελαιώνες της θέσης Λάρσος στη Μυτιλήνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 19 Ιουν 2024 | 19:05