Το απίστευτο μακελειό στα Βορίζια, όπου οι σφαίρες έπεφταν κατά πάντων, με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες, έχει κινητοποιήσει το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού.
Βαριά οπλισμένη ομάδα της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) μπήκε στο χωριό, ώρα μετά το αιματηρό επεισόδιο, αφού η κατάσταση παρέμενε εκρηκτική και επικίνδυνη.
Επίσης στην Κρήτη μεταβαίνει εσπευσμένα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ηράκλειο αναμένονται τις επόμενες ώρες, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, του λεγόμενου "ελληνικού FBI", Φώτης Ντουίτσης.
Στο κλιμάκιο των αστυνομικών συμμετέχει και ο υποδιοικητής της ΔΑΟΕ, ταξίαρχος Σπύρος Τσαρδάκας, με ειδική ομάδα 10 ατόμων του "ελληνικού FBI", οι οποίοι θα συνδράμουν τις τοπικές υπηρεσίες στη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στο μακελειό, καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών των ανθρωποκτονιών και τραυματισμών και όλων των εμπλεκομένων στο μακελειό, αλλά και την εξιχνίαση της χθεσινοβραδινής βομβιστικής επίθεσης, που αποτέλεσε την αφορμή για την ένοπλη σύγκρουση.
Ταυτόχρονα, μία ομάδα της ΕΚΑΜ που συμμετέχει στην αποστολή θα εγκατασταθεί μόνιμα στο χωριό, όπου ήδη βρίσκονται μονάδες των ΤΑΕ Κρήτης και ΟΠΚΕ, προκειμένου να μη συνεχιστεί ο "πόλεμος" και να διατηρήσουν την τάξη στην περιοχή, επεμβαίνοντας άμεσα όπου χρειαστεί.

Οι μαρτυρίες, αυτές τις ώρες από τα Βορίζια, περιγράφουν ένα χωριό "φάντασμα", ενώ σε Βενιζέλειο Νοσοκομείο και ΠΑΓΝΗ μεταφέρονται ακόμα τραυματίες.
Οπως έχει γίνει γνωστό ένας άντρας και μια γυναίκα, έχασαν την ζωή τους ενώ τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν, ανάμεσα τους και ένα παιδί.

Οι τραυματίες του μακελειού είναι και από τις δύο οικογένειες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και με φορτηγά σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ, το οποίο δεν εφημέρευε, αλλά άνοιξε τις πόρτες του με σκοπό να "μοιραστούν” οι οικογένειες σε διαφορετικά κέντρα περίθαλψης, προς αποφυγή επεισοδίων. Την ίδια στιγμή, τις "πόρτες" της άνοιξε και ιδιωτική κλινική για την άμεση περίθαλψη των τραυματιών.


Συγκεκριμένα ο διοικητής του Βενιζελείου νοσοκομείου, Κώστας Δανδουλάκης, επιβεβαίωσε ότι έφτασε στο νοσοκομείο νεκρός ένας 35χρονος, ενώ στο νοσοκομείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Ο άνδρας, ήταν πατέρας έξι παιδιών, ενώ είχε και ένα νεογέννητο παιδάκι.
Τα μέτρα της αστυνομίας στον περιβάλλοντα χώρο του Βενιζέλειου είναι δρακόντεια, για την αποφυγή νέων επεισοδίων, ενώ έξω από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου, διμοιρίες ανδρών της αστυνομίας δέχθηκαν μπαράζ φραστικών επιθέσεων από συγγενείς.
Ο θάνατος της 57χρονης γυναίκας, χήρας, μητέρας δύο παιδιών ενήλικων, υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδέχεται να οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή, κάτι που θα διαπιστωθεί από τους ιατροδικαστές. Επίσης η γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή, από τον τόπο της συμπλοκής, στο ΠΑΓΝΗ. Στο νοσοκομείο επίσης μεταφέρθηκαν και αρκετοί τραυματίες.

Τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν από αδέσποτες σφαίρες, ενώ η Σήμανση έχει ήδη περισυλλέξει δεκάδες κάλυκες από διάφορα είδη όπλων, από καλάσνικοφ και πιστόλια.
Η περιοχή είναι "γαζωμένη", με πολλά οχήματα να φέρουν τρύπες από σφαίρες, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αυτήν την ώρα απομακρύνει οχήματα από τον τόπο του μακελειού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για περισσότερο από μία ώρα το χωριό ήταν υπό καθεστώς πολιορκίας, με τις ριπές να ακούγονται χιλιόμετρα μακριά.

Λιποθυμίες, συγγενείς που ουρλιάζουν και επίθεση σε αστυνομικούς
Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου όπου έχει μεταφερθεί η σορός ενός εκ των νεκρών της αιματηρής επίθεσης στα Βορίζια διαδραματίζονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας.
Συγγενείς θρηνούν και ουρλιάζουν, η μητέρα του θύματος λιποθύμησε ενώ υπήρξε λεκτική επίθεση και σε αστυνομικούς που βρίσκονται στη σημείο.
Διμοιρίες ανδρών της ΕΛ.ΑΣ είναι έξω από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου για λόγους ασφαλείας. Βλέποντάς τους, γυναίκα από την οικογένεια του νεκρού φέρεται να τούς φώναξε: "Τι ήρθατε τώρα μπ@@@ρδοι, δυο μέρες τώρα σας καλούσαμε δεν ήρθατε".
Ανάλογο κλίμα επικρατεί στους διαδρόμους του νοσηλευτικού ιδρύματος, με πολλά ξεσπάσματα οργής κατά αστυνομικών: "Βρ@μπ@τσοι, να παρακαλάτε να μην έχει πεθάνει" κραύγασε ένα άτομο από το στενό περιβάλλον τραυματία, στη θέα ενστόλων.
Στα Βορίζια έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει την περιοχή.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν το αυτοκίνητο του 38χρονου άνδρα, ο οποίος έπεσε νεκρός. Το όχημα, διάτρητο από δεκάδες σφαίρες, μεταφέρεται εκτός του χωριού, προκειμένου να εξεταστεί από πραγματογνώμονες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές άγνωστα άτομα μετέβησαν σήμερα στο χωριό και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως σκορπώντας τρόμο.
Η επίθεση φέρεται να είναι αντίποινα στην έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή μετά από τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.
Τα σχολεία αύριο θα είναι κλειστά στην περιοχή.
ΠΗΓΕΣ: Nea Kriti, flashnews, Cretalive, Patris
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr


