Δέκα φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν για ένα ταξίδι ζωής, όμως οι 7 δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Άφησαν την τελευταία τους πνοή κοντά στην Τιμισοάρα, όπου το μοιραίο βαν στο οποίο επέβαιναν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό.
Οι σοροί των επτά οπαδών έχουν ταυτοποιηθεί. Ο Βασίλης, ο Κωνσταντίνος, ο Χρήστος, ο Γιώργος, ο Κώστας, ο Θανάσης και ο Δημήτρης έφυγαν από τη ζωή τόσο πρόωρα και άδικα. Όλοι τους κάτω από 30 ετών.
Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να τους τιμήσει τοποθετώντας οκτώ φανέλες με τα ονόματά τους και τον αριθμό "12", ενώ στην άκρη υπάρχει ακόμα μία φανέλα που γράφει "Αθάνατοι", με την "μαύρη" ημερομηνία της 27ης Ιανουαρίου 2026 που έχασαν τη ζωή τους.
Πέραν από τα ονόματα των επτά οπαδών, υπάρχει και άλλη μία φανέλα για τον 54χρονο από τη Λάρισα, οποίος υπέστη ανακοπή μόλις έμαθε για τον τραγικό θάνατο των υπόλοιπων επτά στη Ρουμανία.

Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας
Από την τραγωδία δεν λείπουν και τα άσχημα παιχνίδια της μοίρας. Ο 30χρονος Χρήστος βρήκε ακαριαίο θάνατο κατά τη μετωπική σύγκρουση, ο συγκάτοικός του, Μάριος, όμως κατάφερε να βγει ζωντανός από το σμπαραλιασμένο βαν.
Μάλιστα, ο νεαρός Χρήστος επιβιβάστηκε την τελευταία στιγμή στο βαν, αντικαθιστώντας έναν φίλο του, ο οποίος είχε δηλώσει συμμετοχή στο γκρουπ, αλλά λόγω πίεσης χρόνου για επαγγελματικούς λόγους αποφάσισε να μεταβεί στη Γαλλία με πτήση τσάρτερ.

Ο Χρήστος εργαζόταν ως υπεύθυνος σε γνωστό κατάστημα εστίασης στη Νεάπολη, το οποίο έκλεισε ήδη από χθες μόλις έγινε γνωστή η είδηση του δυστυχήματος.
Από την Αλεξάνδρεια ήταν και ο αδικοχαμένος Βασίλης. Είχε λαχτάρα γι’ αυτό το ταξίδι. Δεν λογάριασε χιλιόμετρα και κούραση, το μυαλό του ήταν ήδη στο γήπεδο. Δεν πρόλαβε όμως.

"Τον Βασίλη τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια γιατί μένει το παιδί εδώ Αλεξάνδρεια. Δούλευε και σε κάτι μαγαζιά έξω. Τελευταία θυμάμαι δούλευε σε επιχείρηση με κουλουράκια. Φανατικός φίλαθλος. Την αγαπούσε την ομάδα πολύ. Καλό παιδί, πολύ καλό παιδί, δραστήριο παιδί, έτσι δηλαδή παιδί της πιάτσας έξω με το μεροκάματο, κοινωνικός. Με την μάνα του μένει", λέει φίλος του στο Mega.
Ανάμεσα στα θύματα και ο Θανάσης από τη Θεσσαλονίκη. Η ανάρτηση ενός φίλου του συγκλονίζει: "Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι δεν θα σε ξαναδώ. Όσα κι αν γράψω για εσένα θα είναι πάντα λίγα μπροστά σε όσα ήσουν και όσα άφησες πίσω. Καλό ταξίδι αδερφάκο μου".
Σύμφωνα με την εκπομπή "Live News" του Mega, οδηγός του μοιραίου βαν φέρεται να ήταν ένας νεαρός από την Κατερίνη. Απέφευγε τα ταξίδια το τελευταίο διάστημα γιατί πρόσφατα είχε γίνει πατέρας. "Είναι 29 ετών και πατέρας παιδιού 3 ετών", λέει φίλη του.
Τους φίλους τους και μέλη του συνδέσμου, Βασίλη, Κωνσταντίνο και Δημήτρη, αποχαιρετά με ανάρτησή του στο Facebook ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.
Μάλιστα, δημοσιεύει σχετική φωτογραφία με τα τρία αδικοχαμένα "αετόπουλα" να ποζάρουν αγκαλιασμένα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

