Σοκ προκαλούν οι εικόνες από drone πάνω από το Μαζαράκι Πηνείας, στην ορεινή ζώνη του δήμου Ήλιδας, με τις κατολισθήσεις και καθιζήσεις στην περιοχή να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, τα ξημερώματα μια μεγάλη κατολίσθηση έκλεισε τη δεύτερη είσοδο/έξοδο του χωριού, που πλέον είναι αποκομμένο οδικώς από τον υπόλοιπο νομό.

Οι εικόνες όμως και από τη βασική είσοδο/έξοδο του χωριού, αποκαλύπτουν πως χθες σημειώθηκε "επέκταση" της αρχικής κατολίσθησης καταστρέφοντας και άλλο τμήμα του δρόμου λίγο πριν το αρχικό.

Από την άλλη από ψηλά φαίνονται οι ρηγματώσεις δίπλα στα σπίτια που μαρτυρούν την κίνηση των εδαφών στην πλαγιά που είναι χτισμένο το Μαζαράκι.
Οι περίπου 150 κάτοικοι αποκλείστηκαν καθώς κατολίσθηση έκλεισε από χώματα και βράχια και τις δύο εισόδους του χωριού.
Συνεργείο ολοκλήρωσε τις εργασίες ενός πρόχειρου ανοίγματος της μιας εισόδου και αύριο, Τετάρτη (18/2) θα συνεχιστούν οι εργασίες προκειμένου να αρθεί πλήρως η ταλαιπωρία.
Παράλληλα οι μαθητές που είχαν μεταβεί το πρωί στο σχολείο αποκλείστηκαν και για να επιστρέψουν σπίτια τους χρειάστηκε η βοήθεια συγγενών, φίλων και άλλων πολιτών για να μπορέσουν να περάσουν σηκωμένα στους ώμους μέσα από διπλανό χωράφι για να μπουν μέσα στο χωριό.


Βράχος 40 τόνων αποκολλήθηκε στο Κατάκολο
Στο Κατάκολο βράχος 40 τόνων που αποκολλήθηκε από το βουνό συγκρατείται από συρματόσχοινα προκειμένου να μην κατρακυλήσει στην πλαγιά και να φτάσει μέχρι την προκυμαία.
Κάτω από τον βράχο υπάρχουν περίπου 10 σπίτια τα οποία εκκενώθηκαν προληπτικά, ενώ και ο κεντρικός δρόμος για το λιμεναρχείο παραμένει κλειστός.
Προβλήματα και στον Ταΰγετο
Στην Αλαγονία του Δήμου Καλαμάτας δύο οικισμοί εκκενώθηκαν και συγκεκριμένα οι οικισμοί του Μαχαλά και της Πάνω Μεριάς, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο, σε όλους τους δρόμους που συνδέουν τα χωριά του Ταϋγέτου.
Οι περιοχές που είναι τα σπίτια είναι κόκκινες περιοχές από το ΙΓΜΕ καθώς υπάρχει φαινόμενο κατολισθήσεων και καθιζήσεων.
Οι κάτοικοι του Ταϋγέτου λένε ότι είχαν για πολλά χρόνια να δουν τόσο νερό στον ποταμό Νέδοντα που διασχίζει και την πόλη της Καλαμάτας, ενώ η κακοκαιρία στην περιοχή συνεχίζεται.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
