10+1 συμβουλές για να ψήσετε το τέλειο αρνί το Πάσχα!

Στο TheToc γιορτάζουμε και μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ψήσετε το τέλειο αρνί!

101-sumboules-gia-na-psisete-to-teleio-arni-to-pasxa
SHARE THIS
0
SHARES

H Κυριακή του Πάσχα πλήσιάζει και γι' αυτό πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, για να σουβλίσουμε το τέλειο αρνί!

Στο TheToc γιορτάζουμε και μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Προετοιμασία

Σιγουρευτείτε ότι η σούβλα είναι γερή κι ότι μπορεί να κρατήσει το αρνί που συνήθως ζυγίζει 12-13 κιλά.

Για μεγαλύτερη διευκόλυνση, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ηλεκτρικό μηχάνημα περιστροφής της σούβλας. Αν πάλι είστε παραδοσιακοί, μπορείτε να το αφήσετε ως έχειν.

Σιγουρευτείτε ότι η σούβλα είναι καθαρή, καθώς και όλα τα εξαρτήματα που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε (λαβίδες, τσιμπίδες, πινέλα).

Περάστε το αρνί στη σούβλα από το προηγούμενο βράδυ, του Μεγάλου Σαββάτου.

Στερεώστε το καλά, ράψτε το στομάχι του και αλατίστε το καλά. Το αλάτι θα ξεροψήσει καλύτερα το κρέας.

Στερεώστε τη σούβλα κάθετα και αφήστε το να βγάλει τα υγρά του, τοποθετώντας μια λεκάνη ή πανί για την απορρόφησή τους.

Προμηθευτείτε περίπου 10-12 κιλά κάρβουνα, για να είστε σίγουροι ότι δε θα σβήσει η φωτιά.

Ψήσιμο

Ανάψτε τη φωτιά. Η θράκα, για να είναι έτοιμη, χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα.

Βάλτε περισσότερα κάρβουνα στο κεφάλι και στα πόδια του αρνιού, γιατί η κοιλιά του είναι πιο ευαίσθητη.

Τοποθετήστε το αρνί σε απόσταση περίπου 50 εκ. από τη φωτιά. Μετά την πρώτη ώρα, κατεβάστε το πιο χαμηλά, κοντά στη φωτιά.

Αλείψτε το αρνί με λαδολέμονο, καθώς αυτό γυρίζει.

Πότε είναι έτοιμο το αρνί;

Οταν το λίπος του αρχίζει και στάζει.

Οταν η πέτσα του έχει σκάσει.

Οταν εμφανιστεί το κόκκαλο στις κλειδώσεις του.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι περιττά αν δεν υπάρχει καλή παρέα, γέλιο και μουσική!

Καλό Πάσχα!


 


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook