17 αστυνομικοί για τη φύλαξη δύο πρώην υπουργών που μένουν εκτός Ελλάδας

Δύο πρώην υπουργοί που εδρεύουν μόνιμα στην αλλοδαπή απασχολούν συνολικά 17 αστυνομικούς και πέντε υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τη φύλαξή τους όταν έρχονται... Ελλάδα.

17 αστυνομικοί για τη φύλαξη δύο πρώην υπουργών που μένουν εκτός Ελλάδας

Οι αστυνομικοί-ορντινάτσες προστατεύουν τους... επισήμους, παρότι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού! Δύο Έλληνες αξιωματούχοι -πρώην υπουργοί- οι οποίοι εδρεύουν μόνιμα στην αλλοδαπή απασχολούν συνολικά 17 αστυνομικούς και πέντε υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τη φύλαξή τους όταν έρχονται περιστασιακά στην… Ελλάδα.

Η διαταγή που βγήκε στις 20 Νοεμβρίου 2015 δίνει την δυνατότητα στους «αόρατους» αστυνομικούς να είναι... φαντάσματα για τις υπηρεσίες τους. Παρόλα αυτά η νέα πολιτική ηγεσία περιόρισε στους μισούς, τους αστυνομικούς που ήταν στη φύλαξη, πρώην υπουργών και βουλευτών. Συνολικά από τους 196 αστυνομικούς, έμειναν οι 105.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό δημοφιλούς πρώην υπουργού, ο οποίος παρότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσιάζει τις περισσότερες ημέρες του χρόνου στο εξωτερικό έχει προσωπική ασφάλεια στην Αθήνα που αποτελείται από πέντε αστυνομικούς και ένα υπηρεσιακό δίκυκλο. Και αυτό παρά τις παλιότερες δηλώσεις του ότι δεν επιθυμεί φρουρά.

Με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να κυκλοφορεί και ένας πρώην υπουργός με… δουλειές εκτός Ελλάδος, ο οποίος διαθέτει τέσσερις συνοδούς ενστόλους. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι τα συνοδευτικά απαγορεύεται βάσει Προεδρικού Διατάγματος να χρησιμοποιούνται από τους vip ως μέσα μετακίνησης για να γλιτώνουν τα καύσιμα. Ο ρόλος τους είναι να βρίσκονται πίσω από το αυτοκίνητο του στόχου. Μία άλλη περίπτωση προσώπου που φυλάσσεται στην Ελλάδα ενώ βρίσκεται σε άλλη χώρα είναι αυτή γνωστού τραπεζίτη, ο οποίος έχει δύο αστυνομικούς.

Για τους εν Ελλάδα τραπεζίτες οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που εκπόνησαν τη διαταγή έκριναν ότι -σε αντίθεση με τους πρώην βουλευτές και υπουργούς- πρέπει να διατηρήσουν σε μεγάλου βαθμό τις φρουρές τους.

Και αυτό γιατί θεωρούνται «κόκκινοι στόχοι» λόγω των απειλών που έχουν δεχθεί κατά καιρούς σε προκηρύξεις ένοπλων οργανώσεων. Ενδεικτικό είναι ότι σε τρία υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη έχουν διατεθεί συνολικά 20 αστυνομικοί και συνοδευτικά οχήματα.

Εκτός όμως από τους ευνοημένους... απόδημους πολιτικούς υπάρχουν και οι αδικημένοι. Ένας από αυτούς είναι γνωστός πολιτικός, ο οποίος παρότι δικαιούται φύλαξη ως πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης έμεινε χωρίς κανέναν συνοδό. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου.

Χωρίς «φύλακα άγγελο» μετά από πολλές δεκαετίες έμεινε και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς ούτε σε αυτή την περίπτωση να υπάρξει κάποια αντίδραση. Τα τηλέφωνα προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα το προηγούμενο διάστημα έπεφταν βροχή από «αδικημένους» πολιτικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Τόσκας είχε κάνει έκκληση στους συναδέλφους του να μην του τηλεφωνούν για τέτοια ζητήματα, καθώς θέλει να βάλει μία τάξη στις στρατιές των vip σε μία περίοδο που τα Αστυνομικά Τμήματα έχουν κυριολεκτικά αδειάσει.

Άλλοι διαμαρτύρονταν δικαίως και άλλοι όχι. Πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε γίνει στόχος τρομοκρατικής οργάνωσης διαμαρτυρήθηκε εγγράφως στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. διότι του έκοψαν το μοναδικό αστυνομικό που είχε συνοδεία. Το αίτημά του έγινε δεκτό και έτσι εξακολουθεί να φυλάσσεται.

«Τσεκούρι» έπεσε στη φρουρά στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο από τέσσερις αστυνομικούς που είχε έμεινε με έναν, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι οικογενειακό του πρόσωπο.

Σχόλια σε αστυνομικούς κύκλους προκάλεσε η περίπτωση πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεργάστηκε στο παρελθόν στενά με τον κ. Τόσκα. Και αυτό διότι ενώ στους περισσότερους πρώην βουλευτές αφαιρέθηκε ο αστυνομικός-συνοδός στην περίπτωσή της δεν συνέβη το ίδιο. Σημειώνεται, πάντως, ότι στο παρελθόν κτίρια που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόσωπο έχουν γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και έτσι υπάρχει διαφορετική διαβάθμιση του κινδύνου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ 24 Οκτ 2021 | 18:48

Πέραμα: Η βαλλιστική θα δώσει τις απαντήσεις - Πληροφορίες ότι το κέντρο επιχειρήσεων έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη

Περισσότερες από 38 σφαίρες έριξαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στο Πέραμα. Ο Θεοδωρικάκος τους επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ.

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ 20ΧΡΟΝΟΥ 24 Οκτ 2021 | 16:44

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στη ΓΑΔΑ ο Τάκης Θεοδωρικάκος - Επισκέφθηκε τους κρατούμενους αστυνομικούς

Η επίσκεψη του Τάκη Θεοδωρικάκου στους αστυνομικούς ''είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα''.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 24 Οκτ 2021 | 15:16

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των αστυνομικών - Φόβοι για αντίποινα από την οικογένεια του 20χρονου

Οι επτά αστυνομικοί που εμπλέκονται στο αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα, ζήτησαν να εκπροσωπηθούν από τον Αλέξη Κούγια.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ 24 Οκτ 2021 | 09:33

Πέραμα: Στον ανακριτή την Τετάρτη οι 7 αστυνομικοί - Έως τότε κρατούνται στη ΓΑΔΑ

Οι επτά αστυνομικοί κατηγορία αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 24 Οκτ 2021 | 07:59

Πέραμα: Ερωτήματα για τους αστυνομικούς - Το κέντρο της Άμεσης Δράσης τους ζήτησε να σταματήσουν την καταδίωξη;

Ενώπιον του ανακριτή αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα - Είχαν πυροβολήσει και οι επτά - Πάνω από ένα τραύμα στο σώμα του 20χρονου.

23 Οκτ 2021 | 21:20

Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση για την αιματηρή καταδίωξη με έναν νεκρό στο Πέραμα - Αντιδράσεις στο Twitter

Εξηγήσεις για την αιματηρή καταδίωξη με έναν νεκρό 20χρονο στο Πέραμα, αλλά και για τη στάση των αστυνομικών, ζητά η αντιπολίτευση - Κριτική και από τον Κύρτσο.

ΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ 23 Οκτ 2021 | 19:59

Πέραμα - Συνομιλία αστυνομικών: Αναγκαστήκαμε να πυροβολήσουμε γιατί κινήθηκε με θανατηφόρα πρόθεση [βίντεο]

Στο βίντεο ακούγονται οι αστυνομικοί να λένε πως ''το όχημα έχει παρασύρει πέντε υπηρεσιακά δίκυκλα''

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ 23 Οκτ 2021 | 18:45

Πυροβολισμοί σε καταδίωξη στο Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί - Αναζητείται ένας 16χρονος

Στην εισαγγελία οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Πέραμα.

ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 23 Οκτ 2021 | 17:08

Αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα: Σεσημασμένος ο 20χρονος που έπεσε νεκρός - Αναζητείται ανήλικος [βίντεο ντοκουμέντο]

Ενας 20χρονος, σεσημασμένος για κλοπές, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμούς αστυνομικών, κατά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 11 Οκτ 2021 | 07:44

Αγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας [βίντεο]

Άγρια καταδίωξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 05 Οκτ 2021 | 09:13

Καταγγελία Μπαλάσκα: Το 30% των αστυνομικών φυλάει επισήμους - Δεν είναι πρόβλημα οι ακροδεξιοί στην ΕΛ.ΑΣ.

Τι είπε για τους "ακροδεξιούς θύλακες" στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. και για "αστυνομικούς-Φιλιππινέζες".

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ 30 Σεπ 2021 | 23:04

Θεοδωρικάκος: Στους δρόμους της Αττικής 100 περιπολικά από 1η Νοέμβρη - Πάνω από 1.000 αστυνομικοί

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι το 70% της εγκληματικότητας είναι στην Αττική αλλά στο Λεκανοπέδιο υπάρχει μόλις το 30% των δυνάμεων της ΕΛΑΣ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 24 Οκτ 2021 | 07:59

Πέραμα: Ερωτήματα για τους αστυνομικούς - Το κέντρο της Άμεσης Δράσης τους ζήτησε να σταματήσουν την καταδίωξη;

Ενώπιον του ανακριτή αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα - Είχαν πυροβολήσει και οι επτά - Πάνω από ένα τραύμα στο σώμα του 20χρονου.