Αυτό είναι το νέο σχέδιο συναθροίσεων: Τα 6 βήματα της κλιμάκωσης

Με τρεις ηχητικές ειδοποιήσεις η Αστυνομία πριν επέμβει για να διαλύσει μια διαδήλωση.


"Πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε βία. Απομακρυνθείτε άμεσα από το χώρο" είναι η τελευταία διπλή ηχητική προειδοποίηση με διαφορά… 30 δευτερολέπτων, των αξιωματικών της αστυνομίας με μεγάφωνα προς τους συμμετέχοντες σε συνάθροιση, που εξελίσσονται επεισόδια. Νωρίτερα έχουν ακουστεί δύο ακόμη προειδοποιήσεις, η πρώτη για την παρείσφρηση ξένων ατόμων στην συγκέντρωση με στόχο την δημιουργία επεισοδίων και δεύτερη ότι γίνονται επεισόδια και η συνάθροιση πρέπει να διαλυθεί.

Πρόκειται για τα τελευταία στάδια ήπιας διαχείρισης μιας συνάθροισης, καθώς στην συνέχεια ακολουθεί η κλιμάκωση αστυνομικών ενεργειών αντιμετώπισης επεισοδίων, όπως προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, που παρουσιάστηκε χθες σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου, τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Τζουβάλα και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη.

Το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνει αστυνομικό εγχειρίδιο αξιολόγησης των συναθροίσεων, χαρακτηρισμό τους ανάλογα με το μέγεθός τους, έξι βήματα σταδιακής κλιμάκωσης στην αντιμετώπισή τους. Με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε ένα νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας, μια λευκή βίβλο της αστυνομίας που θα αφορά την εκπαίδευση και την δομή και διοίκηση της. "Εξωστρεφής, σύγχρονη, ευέλικτη, αποτελεσματική. Από τη στολή μέχρι την ψυχή" είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνονται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί σχετικό σχέδιο νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Εγχειρίδιο" αξιολόγησης επικινδυνότητας

Το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνει κάποια… σκαλιά για την εξέλιξή του. Αυτά είναι η αξιολόγηση των κινδύνων της συνάθροισης βάση μεγέθους και αιτιολογίας πραγματοποίησης της. Βασικό σημείο ο εντοπισμός της τρωτότητας από εισχώρηση κινδύνων, δηλαδή ύποπτων ατόμων πουν έχουν παρεισφρήσει με σκοπό την διάπραξη επεισοδίων. Ακολουθεί η τεκμηριωμένη αξιολόγηση της επικινδυνότητας βάσει της σύστασης των ύποπτων ατόμων και των υλικών που φέρουν. Σημαντικό ρόλο θα έχει η επίγεια και εναέρια εποπτεία με κάμερες σε… κοντάρια, κάμερες σώματος και DRONES για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων και ενεργειών.

Σημαντικές μεταβλητές για την εκτίμηση επικινδυνότητας αποτελούν ο εκτιμώμενος αριθμός συμμετεχόντων και η περιοχή πραγματοποίησής της, ενώ η εκτίμηση επικινδυνότητας γίνεται με διαβαθμισμένη κλίμακα: χαμηλή, μεσαία και υψηλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 βήματα κλιμάκωσης

Σε αρχικό στάδιο η αντιμετώπιση μιας συνάθροισης περιλαμβάνει την επικοινωνία με τους διοργανωτές πριν και κατά τη διάρκεια της με τους διαμεσολαβητές της νέας ομάδας

Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ). Ακολουθούν τα ηχητικά μηνύματα από μεγάφωνα υψηλής έντασης σε περίπτωση που υπάρχει παρείσφρηση ανθρώπων ή ομάδων που θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια ή ενδεχόμενη βίαιη αντίδραση των συμμετεχόντων. Οι προειδοποιήσεις θα είναι ξεκάθαρες, ώστε οι συμμετέχοντες σε μία συνάθροιση να γνωρίζουν επακριβώς τί συμβαίνει από πλευράς κινδύνων για έκτροπα.

Το επόμενο στάδιο είναι η προετοιμασία και διάταξη αστυνομικών δυνάμεων με την επιβολή περιορισμών όπως την τοποθέτηση φραγμών με αστυνομικούς, με κορδέλες, κώνους, μεταλλικούς φραγμούς ακόμη και αστυνομικές κλούβες. Σε αρχικό στάδιο η απόκρουση επιθέσεων θα γίνεται με απώθηση και την χρήση ασπίδων. Η κλιμάκωση των αστυνομικών ενεργειών περιλαμβάνει στην συνέχεια την χρήση νερού από τους Αίαντες και τελευταίο στάδιο η χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι η χρήση δακρυγόνων με μέτρο μπορεί να είναι το πιο πρόσφορο μέτρο για αποφυγή τραυματισμών πολιτών και αστυνομικών, όταν υπάρχουν βίαιες συγκρούσεις, αλλά αποτελεί δέσμευση της αστυνομίας η χρήση τους να είναι αναλογική και περιορισμένη.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Αξιοποίηση της… εικόνας

Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συναθροίσεων θα αξιοποιηθούν όλα τα τεχνολογικά οπτικοακουστικά μέσα. Ειδικότερα, η αξιοποίηση της εικόνας

από φορητές και σταθερές κάμερες, αλλά και από εναέρια μέσα (drones, ελικόπτερα κ.α.) μπορεί να αξιοποιηθεί για το σχεδιασμό και την υλοποίηση επιχειρησιακών

παρεμβάσεων στο πεδίο, στο προανακριτικό έργο, στο σχηματισμό δικογραφιών, στην προσπάθεια ταυτοποίησης, εντοπισμού και σύλληψης δραστών βίαιων επεισοδίων, στη

διαφάνεια των παρεμβάσεων της Αστυνομίας και στην αποτύπωση των πραγματικών γεγονότων που συντελούνται στο πλαίσιο μίας συνάθροισης.

Στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού δόγματος, οι αστυνομικοί των ομάδων ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ που συμμετέχουν στη διαχείριση των συναθροίσεων θα φέρουν στην στολή τους φορητή κάμερα ή θα φέρουν φορητή κάμερα χειρός. Επίσης, κάμερες μπορούν να υπάρχουν και στα οχήματα ρίψης νερού. Για τη χρήση των καμερών θα προηγείται σχετική ενημέρωση στους συγκεντρωμένους. Η συλλογή και η επεξεργασία του υλικού θα πραγματοποιείται σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που καθορίζει το Π.Δ. 75/2020 για τη χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους.

Αστυνομικοί με… ειδικό αριθμό

Η διαφάνεια στη δράση των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο διαχείρισης μίας συνάθροισης είναι κρίσιμη και για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να είναι εμφανής η τοποθέτηση των δυνάμεων της.

Το προσωπικό που εμπλέκεται στη διαχείρισης μίας συνάθροισης φορά στολή, ενώ θα γενικευτεί η χρήση ονομασιών στην πλάτη των μελών κάθε ομάδας, ώστε να ταυτοποιείται καλύτερα η μονάδα στην οποία ανήκει. Σε αυτή την κατεύθυνση, όλοι οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στη διαχείριση μίας συνάθροισης θα έχουν σε εμφανές σημείο ειδικό αριθμό στη στολή τους προκειμένου να είναι διακριτή και διαφανής η παρουσία τους στο πεδίο της δράσης, όπως και η ταυτότητά τους σε όλες τις ενέργειές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατηγορίες συναθροίσεων

Οι επικεφαλής αξιωματικοί για τις συναθροίσεις θα προβαίνουν σε μία κατηγοριοποίηση βάσει του μεγέθους της, και στα ειδικότερα δεδομένα της περιοχής που διοργανώνεται (αριθμός κατοίκων, οδόστρωμα, πεζοδρόμια, κεντρικοί δρόμοι κτλ.). Άρα, μπορεί μία συνάθροιση 500 ατόμων σε μία περιοχή να κατηγοριοποιηθεί ως μικρού μεγέθους, ενώ σε μία άλλη ως μεγάλου. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περιορισμοί

διαφέρουν μεταξύ των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων. Η κατηγοριοποίηση των συναθροίσεων για την Αττική, βάσει μεγέθους, έχει ως εξής:

1-100 άτομα: πολύ μικρή συνάθροιση

101- 500 άτομα: μικρή συνάθροιση

501- 1.000 άτομα: μεσαία συνάθροιση

1001- 10.000άτομα: μεγάλη συνάθροιση

10.001 άτομα και πάνω: πολύ μεγάλη συνάθροιση

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην οποία διοργανώνεται και ο μεγαλύτερος αριθμός συναθροίσεων, έχει στη διάθεση της τις παρακάτω ομάδες, το προσωπικό των οποίων αξιοποιείται στη διαχείριση των συναθροίσεων:

• Δυνάμεις ήπιας αστυνόμευσης: Τροχαία, ΟΔΟΣ, Αστυνομικοί σε μέτρα Τάξης, Διαμεσολαβητές.

• Ευέλικτες Μονάδες με δυνατότητα δυναμικής παρέμβασης: ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ.

• Ομάδες συλλήψεων.

• Δυνάμεις επιβολής και αποκατάστασης της τάξης: Διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ.

Για τη διαχείριση των συναθροίσεων μπορεί να αξιοποιηθεί και προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για την πρόληψη και την άμεση κατάσβεση πυρκαγιάς.

Συλλαλητήριο Αθήνα

"Θέση" δημοσιογράφων-φωτορεπόρτερ

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και η οριοθέτηση συγκεκριμένου χώρου για τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις για περιορισμό των κινήσεών τους. Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε "ότι σε δύσκολες στιγμές θέλουμε να εξασφαλίζεται χώρος για αυτούς ώστε να μπορούν να καλύπτουν τα γεγονότα με ασφάλεια". Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν ότι οι εκπρόσωποι του Τύπου θα μπορούν να κινούνται όπου θέλουν αλλά θα υπάρχει και ένας προστατευμένος χώρος για αυτούς, καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν δεχθεί επιθέσεις.

"Στο σχέδιο ασφάλειας της συνάθροισης συμπεριλαμβάνεται και η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων που μπορούν να βρεθούν στο επίκεντρο επεισοδίων, για αυτό το λόγο, ανάλογα και την εκάστοτε κατάσταση που επικρατεί, μπορούν να φορούν διακριτό και προστατευτικό εξοπλισμό" γράφει το ειδικό σχέδιο, ωστόσο στη χώρα μας όποιος δημοσιογράφος φορά διακριτό εξοπλισμό αρκετές φορές γίνεται στόχος επιθέσεων και από τις "δύο πλευρές" όπως επεσήμαιναν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. "Η Αστυνομία θα οριοθετήσει ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση" αναφέρει σε άλλο σημείο το σχέδιο προκαλώντας αντιδράσεις για πιθανό περιορισμό των κινήσεών εκπροσώπων του Τύπου, κάτι που σε ένα βαθμό διευκρινίστηκε από το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως και να έχει την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για το σχετικό ζήτημα ενώ θα επιχειρηθούν επαφές με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να δοθούν διευκρινήσεις.

Αργά χθες το βράδυ με ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε: oι δημοσιογράφοι – φωτορεπόρτερ είναι ελεύθεροι να καλύπτουν με όποιον τρόπο θέλουν και να πηγαίνουν όπου θέλουν σε μια συνάθροιση, επιπλέον ορίζεται χώρος προστασίας τους, πριν τη συνάθροιση, ώστε να γνωρίζουν, εάν θέλουν να προστατευτούν σε περίπτωση επεισοδίων, ότι μπορούν αυτοβούλως να καταφύγουν εκεί, ο Αξιωματικός σύνδεσμος για τους δημοσιογράφους – φωτορεπόρτερ ορίζεται ώστε, οποιαδήποτε στιγμή αισθανθούν ότι διατρέχουν κίνδυνο ή εάν υπάρχει απειλή ή τραυματισμός, να μπορούν να απευθυνθούν σε αυτόν και να ζητήσουν βοήθεια. Είναι σαφές ότι τα παραπάνω μέτρα, που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι μέτρα προστασίας και μόνο, με καθαρά προαιρετικό χαρακτήρα, από την πλευρά των δημοσιογράφων - φωτορεπόρτερ. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι, αν όχι σκόπιμη, τουλάχιστον καταχρηστική".

Επικοινωνία για τα… fake news

Στο σχέδιο αναφέρεται επίσης ότι σε αρκετές περιπτώσεις, έχει παρατηρηθεί οι ακραίες ομάδες που προκαλούν τα επεισόδια να παραπληροφορούν ή να διασπείρουν σκόπιμα ψευδείς ειδήσεις, κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Για αυτό το λόγο επισημαίνεται πως εξελιχθεί μια εξωστρεφής και δυναμική διαδικασία επικοινωνίας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο την εξήγηση των δράσεων, κυρίως των έκτακτων, της Ελληνικής Αστυνομίας, την παρουσίαση των γεγονότων και την αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων (fake news). Η επικοινωνιακή διαχείριση της συνάθροισης θα αποτελεί συστατικό μέρος του επιχειρησιακού σχεδιασμού και του σχεδίου ασφαλείας της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής. Η διαδικασία επικοινωνίας θα ξεκινά πριν τη διοργάνωση μίας συνάθροισης και θα κορυφώνεται κατά τη διάρκεια της εξέλιξής της, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της, ιδιαίτερα στην περίπτωση που έχουν υπάρξει βίαια επεισόδια. Η ενημέρωση θα γίνεται μέσω των Εκπροσώπων Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των Γραφείων Τύπου των επιμέρους Διευθύνσεων, στην περιοχή των οποίων διοργανώνεται η συνάθροιση. Σε αυτή τη διαδικασία η Ελληνική Αστυνομία θα αξιοποιεί το οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο έχει συλλεχθεί με τα τεχνολογικά μέσα που έχουν αναφερθεί παραπάνω και σύμφωνα με το πλαίσιο του Π.Δ. 75/2020 για τη χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑ

Περιπολικά για… COVID 19

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του σχεδίου για τις συναθροίσεις, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, παρουσίασε κάποια ενδιαφέρονται στοιχεία για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που προμηθεύτηκε και πρόκειται να προμηθευτεί η αστυνομία.

"Τους τελευταίους 18 μήνες έγιναν όσα δεν έχουν γίνει 18 χρόνια καθώς εξελίχθηκε ένα μεγάλο εξοπλιστικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, σε ένα πλέγμα επιχειρησιακής αναγκαιότητας" τόνισε ο κ. Τσουβάλας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν το 2020 "έτρεξε" ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα 20 εκατομμυρίων ευρώ και αγοράστηκαν 23.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα, 8.000 ειδικές επιχειρησιακές στολές, πλήρης εξοπλισμός για 4.000 δικυκλιστές ενώ η Αστυνομία ενισχύθηκε με 2.450 οχήματα διαφόρων τύπων. Το 2021 το εξοπλιστικό πακέτο ανέρχεται σε 23 εκατομμύρια ευρώ για μηχανοκίνητο και μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ για πρώτη φορά από το 1999 επιχειρείται πλήρη και ολική ανακατασκευή των λεωφορείων της Αστυνομίας.

Σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνεται η αγορά 40-80 περιπολικών με ειδικό κλωβό μετακίνησης ατόμων, που νοσούν ή υπάρχει υποψία ότι νοσούν από Covid-19 ή άλλα μεταδοτικά νοσήματα, 4 ασθενοφόρα, 5 θωρακισμένα οχήματα σαν αυτά που υπάρχουν στον Έβρο και 4 οχήματα ειδικών δράσεων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Φεβ 2021 | 22:35

Πυροβολισμοί στην Πλατεία Αττικής - Οι δράστες ξέχασαν το όπλο σε ταξί

Οι δράστες διέφυγαν με ταξί από το σημείο, όμως άφησα το όπλο τους στο ταξί

26 Φεβ 2021 | 16:11

7 σημάδια, μια λύση: Πώς θα καταλάβετε ότι τα κουφώματά σας θέλουν αλλαγή

H αντικατάσταση των κουφωμάτων, μπορεί να γίνει με εξαιρετικά ανταγωνιστικούς και οικονομικούς όρους

ΟΙ ΣΥΡΜΟΙ ΘΑ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΣΗ 26 Φεβ 2021 | 12:30

Κλείνει πάλι στις 16.30 ο σταθμός μετρό "Πανεπιστήμιο"

Η αστυνομία εξέδωσε νέα εντολή για να κλείσει ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ 26 Φεβ 2021 | 11:29

Αυτές είναι οι προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων στο πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"

Η υποβολή δηλώσεων για το πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ", για τις επιχειρήσεις-εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό για τον Μάρτιο 2021.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑ 26 Φεβ 2021 | 10:54

Γκάγκα: Στο 90% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής - Εχουμε κουραστεί όλοι

"Είμαστε σε δύσκολη φάση, έχουμε κουραστεί όλοι. Έχει περάσει ένας χρόνος και συνεχίζουμε να βλέπουμε κρούσματα αρκετά και αυτό μας αποκαρδιώνει", είπε η κ. Γκάγκα.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΡΟΜΑ 26 Φεβ 2021 | 09:10

Σκηνές Φαρ Ουέστ στο Ζεφύρι: Ρομά άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών - Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Πυρ κατά αστυνομικών άνοιξε ένας κάτοικος συνοικίας Ρομά στο Ζεφύρι - Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση - Βρέθηκαν όπλα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΠ 26 Φεβ 2021 | 08:48

Σε ρόλο... Μπαρμπαρίγου η Παγώνη: Την Τσικνοπέμπτη ψήνουμε στο μπαλκόνι - Το Πάσχα δεν θα είναι όπως πέρυσι

"Για το Πάσχα, έχω πει εδώ και καιρό, ότι θα είναι με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων", είπε η κ. Παγώνη.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 26 Φεβ 2021 | 08:29

Επιμένει ο Παυλάκης: Το lockdown είναι μούφα - Ολέθριο να ανοίξουμε, χρειάζονται και άλλα μέτρα

"Οποιαδήποτε χαλάρωση, με μαθηματική ακρίβεια σε ορισμένες εβδομάδες θα είναι τσουνάμι", σημείωσε ο κ. Παυλάκης.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 26 Φεβ 2021 | 07:46

Οι γεμάτες ΜΕΘ και η "έκρηξη" των μεταλλάξεων φέρνουν παράταση του lockdown στην Αττική

Τα δεδομένα που θα εξετάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στη σημερινή συνεδρίαση. Για δύο εβδομάδες ακόμη παράταση το ισχυρότερο σενάριο, αργή η αποκλιμάκωση της πίεσης στα νοσοκομεία.

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ 25 Φεβ 2021 | 16:04

Χειροπέδες σε τρεις ληστές στη Θεσσαλονίκη - Είχαν ρημάξει βενζινάδικα

Τέσσερις ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων είχαν κάνει οι τρεις κακοποιοί στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΕΘΕΤΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 25 Φεβ 2021 | 13:21

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κορονο-καμπαρέ της Θεσσαλονίκης που λειτουργούσε παράνομα

Ο ιδιοκτήτης του καμπαρέ στη Θεσσαλονίκη δεν άνοιγε και χρειάστηκε κλειδαράς από την αστυνομία.

ΤΑ 4 ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Φεβ 2021 | 11:55

Tα μέτρα για ελληνικό #MeToo: Αλλάζει ο Ποινικός Κώδικας για την παραγραφή αδικημάτων κατά ανηλίκων - Αυστηροποιούνται οι ποινές

Νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις ποινές που αφορούν στα αδικήματα γενετήσιας ελευθερίας προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

ΛΟΓΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 25 Φεβ 2021 | 11:39

Ξανά κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο "Πανεπιστήμιο" και το Σύνταγμα

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις.