3ωρη διακοπή της λειτουργίας των δικαστηρίων σήμερα

Πανδικαστική συγκέντρωση σήμερα το μεσημέρι όλων των δικαστικών ενώσεων της χώρας στο Εφετείο Αθηνών

3wri-diakopi-tis-leitourgias-twn-dikastiriwn-simera
SHARE THIS
0
SHARES

Σύσσωμοι οι λειτουργοί της Θέμιδας καταγγέλουν τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα υποδομών, οργάνωσης και λειτουργίας της Δικαιοσύνης, τα οποία - όπως επισημαίνουν - έχουν πλέον διογκωθεί σε εξαιρετικά ανησυχητικό βαθμό. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών και προκειμένου να μπορέσουν οι δικαστές να δώσουν το «παρών», η λειτουργία των δικαστηρίων θα διακοπεί για ένα τρίωρο.

Στη συγκέντρωση, δικαστές και εισαγγελείς αναμέμεται να πάρουν αποφάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Οι πέντε δικαστικές ενώσεις και συγκεκριμένα η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ενωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) αναφέρουν ότι «οι Ελληνες δικαστές, αγωνιζόμενοι να ανταποκριθούν στην καίρια για τη χώρα και τους πολίτες αποστολή τους, αντιμετωπίζουν συνθήκες εργασίας και διαβίωσης ακατάλληλες σε πολλές περιπτώσεις και για τα στοιχειώδη ακόμη της ασφαλούς και αποτελεσματικής άσκησης του λειτουργήματός τους».

Μάλιστα, διαπιστώνουν ότι «η Κυβέρνηση επιδεικνύει εντυπωσιακή αδιαφορία για την κατάσταση στην οποία περιέρχεται η Δικαιοσύνη, αθετώντας επανειλημμένα ακόμα και τις δεσμεύσεις της σε αυτονόητα επί μέρους θέματα». Εκτιμούν τέλος πως «ο κίνδυνος σοβαρής και μη αναστρέψιμης βλάβης στο θεσμό και τους λειτουργούς του είναι πλέον άμεσος».

Φωτογραφία: eurokinissi

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook