Άδεια τα αστυνομικά τμήματα γιατί φρουρούν τους... υπουργούς

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι το 42%-47% της δύναμης των αστυνομικών τμημάτων απασχολούνται σε φυλάξεις προσώπων και χώρων.

Άδεια τα αστυνομικά τμήματα γιατί φρουρούν τους... υπουργούς

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι το 42%-47% της δύναμης των αστυνομικών τμημάτων απασχολούνται σε φυλάξεις προσώπων και χώρων.

Δεκαεννέα αστυνομικοί φυλούν το σπίτι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, 4 αυτό του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, 5 φυλούν το σπίτι του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, 4 το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, 6 άτομα προστατεύουν το σπίτι του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, 10 αστυνομικοί απασχολούνται στη φύλαξη της οικίας της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, φανερή και μυστική φύλαξη, περίπου 8 αστυνομικών έχει το σπίτι της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και από τέσσερις αυτά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα και του Γενικού Γραμματέα σε θέματα αλλοδαπών Τζανέτου Φιλιππάκου.

Αυτά είναι τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα απασχόλησης του αστυνομικού προσωπικού, στα οποία προστίθενται και άλλα κυβερνητικά κτίρια αλλά και πρεσβείες.

Πλην… 42% η Δυτική Αττική

Ένα παράδειγμα «αφαίμαξης» προσωπικού παρατηρείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής όπου ως οργανική δύναμη καταγράφονται περίπου 1.200 αστυνομική με την πραγματική να ανέρχεται σε 650. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έχει 400 άτομα οργανική δύναμη, 110 αποσπασμένους, πραγματική δύναμη 230, από την οποία καθημερινά αφαιρούνται οι 60 για τη φύλαξη του Μεγάρου Μαξίμου, πρεσβειών, οικιών υπουργών και πεζές περιπολίες. Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης παρατηρείται σε Τμήματα Ασφαλείας περιοχών της Δυτικής Αττικής, με μερικά από αυτά να είναι λίγο πριν το «λουκέτο». Το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου έχει οργανική δύναμη 30 αλλά πραγματική 10, αυτό της Μάνδρας έχει 20 αστυνομικούς οργανική και 11 πραγματικής, ενώ εκείνο της Ελευσίνας έχει 20 αστυνομικούς οργανική δύναμη αλλά η πραγματική είναι 9…

Η Δυτική Αττική έχει μόνο… τρεις φυλάξεις οικιών. Τέσσερις αστυνομικοί φυλούν οικία της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα στην Αγία Βαρβάρα, άλλοι τέσσερις του Γενικού Γραμματέα σε θέματα αλλοδαπών Τζανέτου Φιλιππάκου στο Χαϊδάρι και ακόμη τρεις αστυνομικοί το σπίτι Εφέτη-Ανακριτή στο Ίλιον.

Παραδείγματα «αποψίλωσης»

Ενδεικτικά, ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» συνέλλεξε αριθμητικά δεδομένα της αστυνομικής δύναμης 14 Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής, και τις… δαπάνες προσωπικού στις φυλάξεις κατοικιών και κτιρίων.

Α.Τ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Οργανική: 250, Παρούσα: 147. Στόχοι σύμφωνα με έγγραφο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και διαταγή για τον «ΠΕΡΣΕΑ» η απαιτούμενη δύναμη θα έπρεπε να ανέρχεται σε… 181. Στόχοι: Αμερικανική Πρεσβεία, Ελεγκτικό Συνέδριο, Διοικητικά Δικαστήρια, Εφετεία, Γραφεία Χρυσής Αυγής, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (και παραρτήματα), ΜΕΤΡΟ, Οικία Αμερικανού Πρέσβη, Άρειος Πάγος, Δύο Πρεσβείες, Παραρτήματα πρεσβειών, Γραφεία Νεολαίας Νέας Δημοκρατίας, Φύλαξη Κυβερνητικού Εκπροσώπου (κ. Τζανακόπουλου-6 άτομα).

Α.Τ. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: Οργανική: 66, Αποσπασμένοι: 25 -σε επισήμους κλπ., σε νησιά, σε επιτελεία, οδηγοί σε Διευθυντές, Υπάρχουσα: 30-35 (εκ των οποίων 4-5 με άδεια ανατροφής τέκνου). Στόχοι είναι η φύλαξη του αστυνομικού κτιρίου, τα κρατητήρια και 4 αστυνομικοί που έχουν την φρούρηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Α.Τ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Οργανική: 359, Υπάρχουσα: 180 Στόχοι: Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Εσωτερικών, Πρεσβεία Μεγάλης Βρετανίας, Πρεσβεία Γερμανίας, Πρεσβεία Ιταλίας, Πρεσβεία Γαλλίας, Οικία υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, Οικία πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, Οικία βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη, ΜΕΤΡΟ.

Α.Τ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ: Οργανική: 197, Υπάρχουσα: 126 Στόχοι: Οικία πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη, Υπουργείο Πολιτισμού, Γραφεία ΠΑΣΟΚ (Χαριλάου Τρικούπη), Φύλαξη κτιρίου Α.Τ., Λυκαβηττός, ΜΕΤΡΟ (Πανεπιστήμιο), Γραφεία Λαϊκής Ενότητας

Α.Τ. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ: Οργανική: 122, Υπάρχουσα: 65 (εκ των οποίων 20 άτομα διατίθενται στην υπουργό Εργασίας Εύη Αχτσιόγλου και τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια) Παρούσα: 40(εκ των οποίων οι 6 σε υπηρεσία γραφείου) Στόχοι: ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου, Πρεσβεία Λιθουανίας, Αρχή Προσφύγων Αγίου Πολυκάρπου – Ελαιώνας, Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών, Εφετείο (πεζή περιπολία-κυλιόμενο ωράριο), Εφετείο (φύλαξη), Μεταγωγών, γραφεία εταιρείας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Α.Τ. Ν. ΚΟΣΜΟΥ-ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ: Οργανική: 253, Υπάρχουσα: 224, Παρούσα: 180. Περίπου 20 άτομα από τα 180 διατίθενται αποκλειστικά σε φυλάξεις Επισήμων και Οικιών αυτών. Στόχοι: 14 στόχοι (οι 11 με κυλιόμενο ωράριο, δηλαδή απασχολούνται 44 άτομα και οι 3 με 1 άτομο την ημέρα), ΜΕΤΡΟ (5 σταθμούς, 2 άτομα την ημέρα, στο Μοναστηράκι, 4 άτομα)

Α.Τ. ΚΥΨΕΛΗΣ: Οργανική: 186, Υπάρχουσα: 139, Παρούσα: 103, Αποσπασμένοι: 36, Στόχοι:Οικία Τσίπρα: 19, Οικία Δραγασάκη: 5, Εφετείο: 2, Θησέας: 4, Τουριστική: 1, Δικαστήρια Ευελπίδων: 50

Α.Τ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Οργανική: 86, Υπάρχουσα: 59, Παρούσα: 25 Απασχολούνται στη φύλαξη του Α.Τ. και σε εταιρεία διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Α.Τ. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: Οργανική: 63, Υπάρχουσα: 58, Παρούσα: 22 Εκ των οποίων μερικοί είναι αποσπασμένοι, αδειούχοι και σε αναρρωτική άδεια.

Α.Τ. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: Οργανική: 63, Πραγματική: 30

Α.Τ. ΑΙΓΑΛΕΩ: Οργανική: 120, Πραγματική: 55

Α.Τ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Οργανική: 72, Πραγματική: 54

Α.Τ. ΜΕΝΙΔΙΟΥ: Οργανική: 95, Πραγματική: 67

Α.Τ. ΙΛΙΟΥ: Οργανική: 65, Πραγματική: 38

Α.Τ. … υπουργών και κομμάτων

Το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας που δέχθηκε την επίθεση, παρουσιάζει εικόνα αποδιοργάνωσης με... κομματικά χαρακτηριστικά. Συνολικά 16 άτομα από τη συγκεκριμένη υπηρεσία υπηρετούν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου, ενώ τρεις αστυνομικοί βρίσκονται στις... υπηρεσίες της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μπορεί η οργανική δύναμη να είναι 293 αστυνομικοί, ωστόσο η πραγματική είναι μόνο 186 άτομα και οι αποσπασμένοι 47. Με πρόχειρους υπολογισμούς η παρούσα δύναμη είναι 139 άτομα, αλλά απομένουν… 105. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές που έχουν εικόνα της αποδυνάμωσης του τμήματος, από αυτούς αφαιρούνται οι εξής: πέντε άτομα σε ανατροφή τέκνου, δυο άτομα σε υπηρεσία γραφείου, τρεις πολιτικοί υπάλληλοι, τρεις αστυνομικοί υπηρετούν στην υφυπουργό, 16 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, Πέντε άτομα στην εβραϊκή συναγωγή.

Αυτομάτως μετά την αφαίρεση των συγκεκριμένων ατόμων, μένουν οι εξής οι οποίοι διατίθενται σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές στους παρακάτω στόχους: τέσσερις στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ, τρεις σε υπουργείο (δύο σκοπιές το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και μία το υπουργείο Υγείας), δύο στη Δημοκρατική Αριστερά και στην Ένωση Κεντρώων, πεζή περιπολία στο Σύνταγμα και στο Εφετείο. Ταυτόχρονα το ίδιο Α.Τ. «βγάζει» στον δρόμο τρία περιπολικά την ημέρα με ειδικές εντολές για επιτήρηση στόχων, ωστόσο από την περασμένη Δευτέρα είχαν ζητηθεί περιπολικά σε όλα... τα ωράρια, δηλαδή εν τω συνόλω έξι. Σταθερό περιπολικό βρίσκεται στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και ένα ακόμη… σταθερό, έξω από εταιρεία ηλεκτρονικό πλειστηριασμών στην Καλλιθέα που είχε δεχθεί στο πρόσφατο παρελθόν επίθεση αντιεξουσιαστών.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ 19 Νοε 2020 | 13:36

Θεσσαλονίκη: Η "παρουσιάστρια" επιτέθηκε σε αστυνομικούς - "Πέταξα στον Χαρδαλιά νερό και θα φοβηθώ εσάς;"

Η 44χρονη "παρουσιάστρια" στη Θεσσαλονίκη που είχε εξυβρίσει τον Νίκο Χαρδαλιά, τώρα έβρισε και αστυνομικό.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ... 18 Νοε 2020 | 16:43

Οι αστυνομικοί "έξω φρενών" με τις διαδηλώσεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου- Ζητούν επειγόντως τεστ

Οι Αστυνομικοί είναι έξω φρενών με τις διαδηλώσεις και ζητούν να τους γίνει επειγόντως τεστ κορονοϊού

ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ 18 Νοε 2020 | 08:13

Πέντε συλλήψεις στα Σεπόλια για επιθέσεις κατά αστυνομικών

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Σεπόλια για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 17 Νοε 2020 | 14:46

Πολυτεχνείο - "Μυρίζει μπαρούτι" η Πάτρα: Αστυνομικοί ακινητοποίησαν 20 άτομα - Περίπου 200 άτομα έχουν συγκεντρωθεί για πορεία

Μπλόκο της αστυνομίας σε 20 άτομα στην Πάτρα λόγω των απαγορεύσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ OPEN 10 Νοε 2020 | 20:23

Κορονοϊός: Εκατοντάδες κρούσματα σε αστυνομικούς - Μεγάλη η διασπορά στην ΕΛΑΣ [Βίντεο]

Έντονη ανησυχία στην ΕΛΑΣ από τα κρούσματα σε αστυνομικούς - Με ραντεβού οι πολίτες στα αστυνομικά τμήματα

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ 08 Νοε 2020 | 17:56

Τζο Μπάιντεν: Ποιους υπουργούς θα επιλέξει - Τα κομβικά Υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι υπουργοί και τα νέα πρόσωπα που θα προτιμήσει ο Τζο Μπάιντεν μετά την εκλογή του ως προέδρου των ΗΠΑ

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 07 Νοε 2020 | 08:30

Lockdown - Αστυνομία… κορονοϊού για την τήρηση των μέτρων με drones και ελικόπτερα: "Πανταχού παρόντες" 5.000 αστυνομικοί

Αστυνομία… κορονοϊού από σήμερα τα ξημερώματα για την τήρηση του lockdown και των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 το πρωί σήμερα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 30 Οκτ 2020 | 17:59

Γαλλία: Αστυνομικοί εξουδετέρωσαν άνδρα που τους απειλούσε με μαχαίρια στο Παρίσι

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί στο περιστατικό στο Παρίσι - Τον ακινητοποίησαν με τέιζερ

ΕΒΑΛΑΝ ΑΛΛΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ 29 Οκτ 2020 | 12:23

Απίστευτο: Έδωσαν ληγμένα τρόφιμα στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας

Τραγελαφικό περιστατικό στην Αστυνομία. Μοίρασαν ληγμένα τρόφιμα στη Σχολή της ΕΛΑΣ.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 24 Νοε 2020 | 07:55

Αγριο φονικό στη Μάνη: Λόγω ερωτικής αντιζηλίας σκότωσε με καραμπίνα τη γυναίκα του μπροστά στην κόρη του

Η ζήλια όπλισε το χέρι του συζυγοκτόνου που πυροβόλησε το θύμα δυο φορές.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ 24 Νοε 2020 | 07:46

Λίγοι και "χαλαροί" οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στις "κόκκινες" περιοχές παρά τους 295 νεκρούς σε τρεις ημέρες

Τα σχετικά νούμερα ελέγχων είναι "μικρά", αναλογικά με την σοβαρότητα της κατάστασης και τον επικίνδυνο φόρτο του συστήματος υγείας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ 23 Νοε 2020 | 10:43

Κορονο-κρυφτούλι με την αστυνομία σε κλειστά καταστήματα, εκκλησίες και πάρτι σε σπίτια

Το "κρυφτούλι" ορισμένων με τις διωκτικές αρχές, συνεχίζεται με τραγικές επιπτώσεις στο δοκιμαζόμενο σύστημα υγείας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 21 Νοε 2020 | 09:46

Σοκάρει ο 27χρονος τζιχαντιστής: "Εκτελέστηκαν μπροστά μου τέσσερις όμηροι"

Στην κατάθεσή του ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα υποστηρίζει ότι πολεμούσε για τον ISIS μέχρι και το 2018 όταν αποφάσισε να πάρει την οικογένειά του και να ταξιδέψει προς την Ελλάδα