X

Αγανακτισμένοι πολίτες "μπούκαραν" στη ΔΕΥΑ Λουτρακίου - Εν μέσω καύσωνα έχουν μείνει χωρίς νερό

Καταγγέλλουν πως οι διακοπές νερού έγιναν απροειδοποίητα- Καλούν τους αρμόδιους στην ΔΕΥΑ αλλά κανείς δεν απαντά στα τηλέφωνα.

Γράφει: TheToc team

Δίχως νερό εν μέσω καύσωνα βρίσκονται οι πολίτες κοινοτήτων όπως τα Ισθμια και η Κυρά Βρύση αλλά και πολλών οικισμών του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, όπως η Κλεφτοράχη, η Κατουνίστρα, το Ψυχικό, ο Άρης, η Αγία Μαρίνα κ.α. με την αγανάκτησή τους να ξεπερνάει τα όρια της υπομονής και να μπουκάρουν στην ΔΕΥΑ Λουτρακίου.

Σε κάποιες περιοχές μάλιστα, η διακοπή υδροδότησης έγινε πριν από 8 και 10 μέρες. Όλο αυτό το διάστημα οι κάτοικοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες, ενώ όπως καταγγέλλουν οι διακοπές του νερού έγιναν απροειδοποίητα. Παράλληλα επισημαίνουν ότι προσπαθούν να καλέσουν τους αρμόδιους στα τηλέφωνα της ΔΕΥΑ Λουτρακίου, αλλά μάταια, αφού κανείς δεν απαντά, αλλά και όταν απαντά, η απάντηση είναι ότι γίνεται υπερκατανάλωση.

Διαβάστε Επίσης

Σήμερα το πρωί (16/7) αρκετοί δημότες, βρέθηκαν έξω από το κτίριο της ΔΕΥΑ Λουτρακίου, διαμαρτυρόμενοι για τις άδικες όπως λένε διακοπές νερού: "Θα πεθάνουμε από τη ζέστη", "αυτό είναι αλητεία που μας κάνουν", "έγκλημα εν μέσω καύσωνα" "μας κοροιδεύουν" "μας αναγκάζουν να αγοράζουμε εμφιαλωμένο ή από τις υδροφόρες, το κόστος είναι δυσβάσταχτο, οι υδροφόρες από που προμηθεύονται από άλλο δήμο;", "για 4 κυβικά πληρώσαμε 40 ευρώ" τόνισαν οι κάτοικοι μπροστά στην κάμερα του loutrakiblog.gr. Πολλοί μάλιστα δήλωσαν ότι θα στραφούν εναντίον της ΔΕΥΑ με μηνύσεις και αγωγές.

Εφταμελής επιτροπή των κατοίκων συζήτησαν με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Δημήτρη Πρωτονοτάριο, τον οποίο θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατάσταση που περιήλθε "η πόλη των νερών" όπως είπαν σε "πόλη της λειψυδρίας". Συνομίλησαν επίσης με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ κ. Κώστα Μπεκιάρη, ενώ παρών ήταν ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου (αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών) και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου κ. Θανάσης Μουζάκης.

Το παρών έδωσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κ. Μαρία Πρωτοπαππά και κ. Κωστής Ζερβός,oι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Αργύρης Μέξιας και Αλκιβιάδης Δρίτσας οι οποίοι δήλωσαν ότι γίνονται καθημερινώς αποδέκτες παραπόνων και οργής κατοίκων για το πρόβλημα που προέκυψε με το νερό, ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλαν τη Διοίκηση της ΔΕΥΑ και τη δημοτική αρχή για προκλητική ολιγωρία και λάθη που έφεραν το δήμο σε αυτή την κατάσταση.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης, ενώ διευρευνάται αν μπορούν να επιτάξουν υδροφόρες ιδιωτών και αρδευτικές γεωτρήσεις ιδιωτών (το νερό δεν είναι πόσιμο, αλλά τουλάχιστον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λοιπές χρήσεις).

Επίσης, αναφέρθηκε στη συνάντηση με τους κατοίκους, ότι σύμφωνα με το Νόμο, δεν γίνεται να διακοπεί η υδροδότηση στο Λουτράκι, ώστε να μπορούν και οι υπόλοιπες περιοχές να έχουν νερό.

Διαβάστε Επίσης

Ειπώθηκε από τη Διοίκηση ότι γίνονται προσπάθειες να προσπεραστούν οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας και να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την αφαλάτωση των Ισθμίων, ώστε να προχωρήσει άμεσα το έργο.