
Σήμερα Κυριακή, ο πάτερ Δημήτρης Λουπασάκης, επέστρεψε στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού κάνοντας κήρυγμα. Μάλιστα, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τους πιστούς για την στήριξή τους και τους κάλεσε να προσεύχονται και να αγαπούν τον Σταυρό.
''Ο Σταυρός είναι η ζωή μου''
"Ένα πράγμα έχω μόνο να σας πω – σας αγαπώ, σας ευχαριστώ– Ο Σταυρός είναι η ζωή μου, η ταφή μου, η ανάστασή μου, στη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου θα τεθεί για προσκύνημα", είπε, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεσή του και το τελεσίγραφο λίγων ημερών που είχε δώσει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, το οποίο έχει ωστόσο λήξει.
Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πριν από μερικές βδομάδες τοποθετήθηκε πρώτη φορά για το θέμα των Αγίων Ισίδωρων Λυκαβηττού και τον ''θαυματοποιό'' πάτερ Δημήτριο Λουπασάκη.
Ύστερα από την αναφορά του στην Ιερά Σύνδοδο ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στην ''Καθημερινή της Κυριακής'' απαντά στα ερωτήματα που ήρθαν στο προσκήνιο, μετά τη δημοσιοποση του πορίσματος της Αρχιεπισκοπής που περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες σε βάτους του πάτερ Δημήτριου για τα ''θαύματα'' που συμβαίνουν στο ναό.
![Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Επέστρεψε στο ναό με κήρυγμα ο πάτερ-Δημήτρης Λουπασάκης σαν να μην τρέχει τίποτα... [βίντεο]](https://files.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/7c/7c8fc635887f46118913bf5cb10d1c3a.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέρθηκε με αυστηρό τόνο, και τόνισε πως επέλεξε να λειτουργήσει ως πατέρας με κατανόηση και όχι ως αυστηρός κριτής.

"Ήρθε η ευθύνη σε μένα. Εγώ τι είμαι στρατιωτικός διοικητής, διευθυντής αστυνομίας ή είμαι και πατέρας; Πείτε ότι έχετε ένα παιδί που παρεκτρέπεται δεν θα προσπαθήσετε να το συμβουλεύσετε; Είπα να σηκώσω το βάρος αλλά να γίνω και πατέρας. Δεν είναι μόνο αυτός. Είναι 16 παιδιά 25 με 30 ετών. Μία κοινότητα χωρίς νομική ύπαρξή. Τους κάλεσα, μίλησα με τα παιδιά τους είπα θέλετε να γίνετε μοναχοί; Εδώ δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει μοναστήρι. Δεν πρέπει να τα βοηθήσω;", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, πάντως, αναγνώρισε πως το κείμενο του νυν μητροπολίτη Λαρίσης, που έκανε τη σχετική έρευνα, είναι μεν πολύ σκληρό, αλλά όχι μακριά από την πραγματικότητα.
Όπως είχε αποκαλύψει ο κ. Ιερώνυμος, είχε δώσει διορία πέντε ημερών στον π. Δημήτριο Λουπασάκη και στους μοναχούς που τον ακολουθούν, να εγκατασταθούν σε ένα ίδρυμα, σε ένα νομικό εκκλησιαστικό πρόσωπο στη Βάρη. "Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν "μένουμε εδώ", θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του Κράτους".

''Δεν θα του επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τον Σταυρό''
Σχετικά με τον Σταυρό που χρησιμοποιεί ο π. Δημήτριος, ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει πως δεν θα του επιτραπεί να χρησιμοποιείται και πως θα τοποθετηθεί σε προθήκη για να "μην επιτρέπεται η εργαλειοποίησή του" και όποιος επιθυμεί θα τον προσκυνά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr