Αγκυροβόλησε το «Baris» με τους 700 μετανάστες [video]

Γιατροί επιβιβάστηκαν στο πλοίο συνοδευόμενοι από κομάντος του Λιμενικού, οι οποίοι έκαναν και συλλήψεις.

SHARE THIS
0
SHARES

Ειδικό πλοιάριο μετέφερε τους γιατρούς στο πλοίο Baris όπου, οι γιατροί θα εξετάσουν τους μετανάστες, ενώ θα γίνουν και εμβολιασμοί από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι γιατροί επιβιβάστηκαν στο πλοίο συνοδευόμενοι από κομάντος του Λιμενικού, όπου έγιναν και συλλήψεις.

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Υδρα», ρυμούλκησε το πλοίο «Baris», λίγο έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας.

Ανδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, έκαναν συλλήψεις ενόπλων, που βρίσκονταν στο πλοίο.

Σε πρώτη φάση, οι 700 μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Ιεράπετρας, ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί όλα τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές υπηρεσίες του νομού. Ήδη, στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας έχουν ετοιμαστεί περίπου 110 κλίνες.

Από τους 700 μετανάστες οι 500 είναι γυναίκες και παιδιά και οι υπόλοιποι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές οι περισσότεροι, προέρχονται από τη Συρία.

Η έγκυος γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε με Super Puma στο Ηράκλειο Κρήτης, γέννησε.

Ειδικά μέτρα λαμβάνονται προκειμένου να εκμηδενιστεί η πιθανότητα κάποιος από τους μετανάστες να πάσχει από Εμπολα. Ωστόσο, η πιθανότητα ύπερξης τέτοιου περιστατικού είναι σχεδόν μηδενική, αφού κατά τις πρώτες πληροφορίες, οι χώρες από τις οποίες προέρχονται, δεν πλήτονται από τον ιό.

Επι τόπου βρίσκονται, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Ταξης Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος έχει τον γενικό συντονισμό και από πλευράς του υπουργείου Υγείας ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Πάνος Ευσταθίου καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ γιατρός Θεόδωρος Παπαδημητρίου, προκειμενου να συντονίσουν τις υγειονομικές υπηρεσίες για την περίθαλψη όσων μεταναστών χρειασθεί, για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις, ελέγχους για τυχόν μεταδοτικά νοσήματα, εμβολιασμούς, καθώς και για εξέταση της γενικότερης κατάστασης της υγείας των μεταναστών.

ΠΗΓΗ: cretalive/ cretapost 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook