X

Αγωνία στην Πρέβεζα: Με μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΘ το εξάχρονο αγοράκι που παραλίγο να πνιγεί στην πισίνα

Το εξάχρονο αγοράκι παραθέριζε με τους γονείς του σε ξενοδοχείο της Πρέβεζας - Άγνωστο πώς βρέθηκε στον πυθμένα της πισίνας.

Γράφει: TheToc team

Σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένο σε μηχανική υποστήριξη συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών το εξάχρονο παιδί, που ενώ παραθέριζε με τους γονείς τους σε ξενοδοχειακή μονάδα της Πρέβεζας βρέθηκε για άγνωστο λόγο στον πυθμένα της πισίνας.

Σύμφωνα με το prevezanews, που επικαλείται τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, η αξονική εγκεφάλου φαίνεται καλή ωστόσο μέσα στην ημέρα θα γίνει νέα αξιολόγηση, και οι γιατροί θα προσπαθήσουν να το αποσωληνώσουν για να εκτιμήσουν την αντίδραση του οργανισμού του.

Διαβάστε Επίσης

Υπενθυμίζεται ότι ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου αντέδρασε γρήγορα και ανέσυρε το αγοράκι από τον πυθμένα της πισίνας. Του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ γιατρός που βρισκόταν εκεί, με απινιδωτή, προχώρησε σε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας για διασωλήνωση και στη συνέχεια διακομίστηκε στην Πάτρα για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.