X

Αγριεύει ο καιρός: Το βαρομετρικό χαμηλό "Denise" φέρνει καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους [βίντεο]

Σε ισχύ και δελτίο θυελλωδών ανέμων στη χώρα με έως και 9 μποφόρ στο Ιόνιο - Σε ποιες περιοχές θα χαλάσει ο καιρός.

Γράφει: TheToc team

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης έως και το βράδυ της Τετάρτης, με τα φαινόμενα να εμφανίζονται αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Όπως επισημαίνει η ΕΜΥ, η μεταβολή αυτή οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό, που δημιουργήθηκε στον Κόλπο της Γένοβας με την ονομασία 'Denise' και το οποίο πρόκειται να κινηθεί ανατολικά προς τη βόρεια Αδριατική και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια.

Το σύστημα αυτό θα προκαλέσει παράλληα τοπικές χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

1. Από το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Την Τετάρτη καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και από το μεσημέρι στα
Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως στην περιοχή του Καστελλόριζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε Επίσης


Ήδη και η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας έχει εκδώσει ανάλογη προειδοποίηση με κυριότερα χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές καταιγίδες.

Στη χώρα μας πέραν του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης, ισχύει και δελτίο θυελλωδών ανέμων με τοπικά 8 με 9 μποφόρ στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου.

Στο παραπάνω βίντεο, το σύστημα "Denise" όταν από το απόγευμα της Τρίτης θα αρχίσει να επηρεάζει τα δυτικά τμήματα της χώρας, δίνει μόνο μέχρι πορτοκαλί σήματα ύψους βροχόπτωσης καθώς ουσιαστικά αρχίζει να παρουσιάζει προοδευτική εξασθένηση. Ωστόσο δεν μπορεί αγνοηθεί το πέρασμα της μετωπικής επιφάνειας που μπορεί σε μικρό χρόνο να προκαλέσει μεγάλες ραγδαιότητες βροχής.

Βροχές στην Αττική έως το πρωί

Όπως προβλέπει το meteo, στην Αττική αναμένονται βροχές έως το πρωί, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το πρωί θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του 24ώρου.