X

Αγρίνιο: "Τι της έκανα; Τη σκότωσα, θέλω να αυτοκτονήσω" - Τα λόγια του 30χρονου δολοφόνου για τη Δώρα πριν συλληφθεί

Ο 30χρονος εντοπίστηκε ταμπουρωμένος το μεσημέρι σε σπίτι κοντά στο πατρικό του

Γράφει: TheToc team

Το τέλος της νέας υπόθεσης γυναικοκτονίας, στο Αγρίνιο ετούτη τη φορά, γράφτηκε με τη σύλληψη του 30χρονου σε οικία στην περιοχή Θέρμο.

Ο 30χρονος εντοπίστηκε ταμπουρωμένος λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης σε σπίτι κοντά στο πατρικό του. Αστυνομικοί αμέσως περικύκλωσαν το σημείο με ισχυρές δυνάμεις, ενώ έσπευσαν η μητέρα και η αδελφή του 30χρονου, όπως και ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας.

Λίγη ώρα αργότερα, ο δολοφόνος της 43χρονης συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα με συμβατικά οχήματα της ΕΛΑΣ. Παράλληλα, κατασχέθηκαν ένα όπλο, πιθανόν να είναι αυτό που χρησημοποίησε στον φόνο, όπως και ένα μαχαίρι και κάλυκες.

Στο σημείο βρέθηκε και ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος συνομίλησε με τον 30χρονο δράστη.

"Μίλησα μαζί του διότι το ζήτησαν οι συγγενείς του. Προσπάθησα να τον καθησυχάσω, να του πω ότι πρέπει να παραδοθεί, γιατί κρατούσε το όπλο. Μιλούσα επί 15 λεπτά μαζί του, του έλεγα ότι δεν πρέπει να το κάνει (να αυτοκτονήσει), διότι έλεγε "θέλω να αυτοκτονήσω, οι αστυνομικοί θα με σκοτώσουν". Εγώ του έλεγα ότι "όχι, οι αστυνομικοί δεν ήρθαν να σε σκοτώσουν και ότι δεν έχουν τίποτα μαζί σου. Θα αντιμετωπίσεις τον νόμο, όπως αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος που κάνει παράνομες πράξεις. Κακώς το έκανες, το ζήτημα είναι να μην κάνεις κακό και σε άλλους ανθρώπους τώρα". Είπε ότι "έκανα πολύ κακό, την αγαπούσα, τι της έκανα; Τη σκότωσα". Εγώ προσπαθούσα να του πω ότι δεν το ξέρουμε αν είναι νεκρή, ίσως δεν είναι, προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Στη συνέχεια ανέλαβε ο διαπραγματευτής της Αστυνομίας. Του μιλούσα συνέχεια χωρίς παύση, για να μην κάνει κακό στην αδελφή του η οποία ήταν δίπλα του, ενώ εκείνος κρατούσε το όπλο", ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης.

Κοιμήθηκε σε εκκλησία

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο 30χρονος αφού πυροβόλησε την 43χρονη τράπηκε σε φυγή και κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Μυρτιάς, όπου και βρίσκεται το πατρικό σπίτι του. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του agriniopress.gr, εκεί πάρκαρε το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια μετέβη σε περιοχή, που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα, σε αποθήκη, ενώ απενεργοποίησε και το κινητό του τηλέφωνο. Φέρεται μάλιστα να έσπασε το τζάμι εκκλησίας του χωριού και να κοιμήθηκε το βράδυ εντός του ιερού ναού.

Λίγο αργότερα, στο σπίτι του άνδρα βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία και μίλησε με τα συγγενικά του πρόσωπα, ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Το πρωί επιχείρησε να εισέλθει στο σπίτι του αλλά δεν τα κατάφερε και μετέβη σε σημείο με καλαμιές πλησίον της λίμνης, όπου υπάρχει μια αποθήκη. Επί τόπου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν η μητέρα και η αδελφή του, στην οποία τελικά παρέδωσε το όπλο του φόνου και ένα μαχαίρι και στη συνέχεια παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη πριν από λίγο, στη Μυρτιά Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της ΟΠΚΕ Αγρινίου, 30χρονος ημεδαπός άνδρας κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση γυναίκας, που διέπραξε χθες (11/11/24) στο Αγρίνιο. Κατασχέθηκαν όπλο και μαχαίρι. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Διαβάστε Επίσης

Μέλος της Greek Mafia ο δράστης

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος δράστης φαίνεται να κινείται περιφερειακά σε ομάδα έγκλειστου, παλιού μέλους της Greek Mafia.

Στον λογαριασμό του στο Facebook έχει εικόνα προφίλ τον ίδιο μαζί με το θύμα, την Δώρα, ενώ έχει πολλές φωτογραφίες που είναι μαζί και φαίνεται πως είναι οδηγός μεσαίου φορτηγού.

Τις τελευταίες ημέρες στις αναρτήσεις του ο 30χρονος, αναφερόταν στον θάνατο και τον χωρισμό.