
Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης του θύματος της δολοφονίας σε χωράφι στην Κάτω Αχαΐα, την Τρίτη 18 Απριλίου. Η σορός του 63χρονου έφερε συνολικά 56 μαχαιριές!
Λίγο μετά τη δολοφονία, το σπίτι του δράστη δέχθηκε επίθεση από 150 άτομα με πέτρες και ξύλα και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο δράστης της δολοφονίας στην Κάτω Αχαΐα έπληξε 56 φορές το θύμα με μαχαίρι μικρού μεγέθους, το οποίο χρησιμοποιείται σε κτηνοτροφικές εργασίες καταφέρνοντάς του, προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα στην κοιλιακή – θωρακική χώρα και στα πλευρά.
Το κατακρεουργημένο πτώμα που βρέθηκε σε χωράφι κοντά στο δημοτικό σχολείο στα "τσιγγάνικα" της Κάτω Αχαΐας, "μαρτυρούσε" από την πρώτη στιγμή πως επρόκειτο για "άγριο" έγκλημα, με τον δράστη να επιδεικνύει ιδιαίτερο μένος στο θύμα, το οποίο φέρεται πως προσπάθησε να αντισταθεί.
Έγκλημα στην Κάτω Αχαΐα: 150 άτομα επιτέθηκαν στο σπίτι του δράστη με πέτρες και ξύλα
Εξάλλου, σύμφωνα με τον ιστότοπο Τempo24.news περίπου 150 άτομα κινήθηκαν προς το σπίτι του δράστη, το μεσημέρι της Πέμπτης, και εκσφενδόνισαν πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές. Όπως εκτιμάται, πρόκειται για άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του θύματος.
Στην περιοχή, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθεί περεταίρω ένταση, ενώ τα μέτρα είναι δρακόντεια και η οικογένεια του δράστη έχει απομακρυνθεί από το σπίτι.
Η ομολογία του δράστη
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, αξιοποιώντας στοιχεία, μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό σε σύντομο χρονικό διάστημα, έφτασαν στα ίχνη του 63χρονου, ο οποίος μετά τη δολοφονία κατευθύνθηκε στο σπίτι του, όπου και εντοπίστηκαν τα ρούχα που έφεραν ίχνη αίματος.
Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της Κ. Αχαΐας, όπου σχεδόν αμέσως ομολόγησε πως εκείνος σκότωσε τον γείτονά του, προβάλλοντας ως βασικό ισχυρισμό το γεγονός πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγό του. Κατά την ομολογία του περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη πριν "θολώσει" και υπέδειξε μάλιστα, στους αστυνομικούς πού είχε κρύψει το μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε σε μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως ζήτησε από τον 63χρονο να διακόψει τις επαφές με τη γυναίκα του, με τον δεύτερο να αρνείται.
Η μοιραία συνάντηση
Οι δυο άνδρες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη, συναντήθηκαν τυχαία στην πλατεία στη συνοικία "τσιγγάνικα". Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Π", ο δράστης ζήτησε από τον γείτονά του να συζητήσουν το "προσωπικό" ζήτημα που τον απασχολούσε και από κοινού συμφώνησαν να μεταβούν στο χωράφι, προκειμένου να αποφύγουν τα "αδιάκριτα βλέμματα". Εκεί ο κατηγορούμενος ζήτησε για ακόμα μια φορά από τον 63χρονο να διακόψει τη σχέση που είχε με τη σύζυγό του, εισπράττοντας αρνητική απάντηση.
Η γυναίκα του δράστη αρνείται την εξωσυζυγική σχέση με το θύμα
Τους ισχυρισμούς περί εξωσυζυγικής σχέσης με το θύμα, καταρρίπτει η σύζυγος του 63χρονου. Στην κατάθεσή της, στους αστυνομικούς, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχε οποιαδήποτε επαφή με τον άνδρα που ο σύζυγός της υποδεικνύει ως εραστή της. Δράστης και θύμα έμεναν στην ίδια γειτονιά, με την οικογένεια του πρώτου, κατά πληροφορίες. να έχει εγκαταλείψει πλέον το σπίτι της, υπό τον φόβο αντιποίνων.
Η αυτόπτης μάρτυρας του φονικού
Αυτόπτης μάρτυρας του φονικού ήταν γυναίκα κάτοικος της περιοχής. Βρισκόταν στο σπίτι της, όταν άκουσε φωνές, και μόλις βγήκε έξω είδε τον θύτη και το θύμα να έχουν "πιαστεί" στα χέρια και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Ωστόσο δεν είχε αντιληφθεί πως η σκηνή που αντίκρισε ήταν η στιγμή που ο 63χρονος τραυμάτιζε θανάσιμα με πολλαπλές μαχαιριές τον γείτονά του.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr