X

Αγρότες: Αύριο στην Αθήνα τα τρακτέρ - Τι ώρα θα φτάσουν στο Σύνταγμα, ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Η κάθοδος των αγροτών έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή 13/2, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο παραμονής των αγροτών στην πρωτεύουσα έως και το μεσημέρι του Σαββάτου.

Γράφει: TheToc team

Στην Αθήνα κατεβαίνουν οι αγρότες με συλλαλητήριο και παρουσία τρακτέρ στο Σύνταγμα, μετά από απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κάθοδος έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή (13/2), ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο παραμονής των αγροτών στην πρωτεύουσα έως και το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η Τροχαία προειδοποιεί τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση και τη στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου ενώ επισημαίνει πως θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Το αγροτικό συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο στις 16:00, ωστόσο αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων και νωρίτερα.

Περίπου στις 15:00 τα τρακτέρ θα αρχίσουν να εισέρχονται στην Αθήνα από τις εθνικές οδούς, με τελικό προορισμό το Σύνταγμα, όπου στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση. Οι αγρότες σκοπεύουν να παραμείνουν όλη τη νύχτα στο κέντρο, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο διαρκείας έξω από τη Βουλή και να αποχωρήσουν συντεταγμένα το Σάββατο.

Διαβάστε Επίσης

Η Τροχαία θα προχωρά σε σταδιακές διακοπές κυκλοφορίας, ανάλογα με την εξέλιξη των συγκεντρώσεων. Τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμένονται στις εισόδους της πόλης – στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και στην Αθηνών-Λαμίας - καθώς και στη Λεωφόρο Αθηνών κατά την είσοδο των τρακτέρ.

Στο κέντρο, επιβαρυμένες θα είναι οι οδοί Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας και οι γύρω δρόμοι, ενώ διακοπές θα υπάρξουν στο τετράγωνο πέριξ του Συντάγματος, επηρεάζοντας τις Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας.

Το Μετρό αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά, εκτός αν δοθεί έκτακτη εντολή για κλείσιμο σταθμών.

H ανακοίνωση της Τροχαίας:

"Λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και αγροτικών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, οι οποίες θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων".