Αγωγή Κατσανέβα κατά Wikipedia

Ασφαλιστικά μέτρα για χρήστη της Wikipedia καταθέτει ο Κατσανέβας – Αφορμή η λέξη «όνειδος»- Λέγεται ότι την είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου μέσα από τη διαθήκη του

agwgi-katsaneba-kata-wikipedia
SHARE THIS
0
SHARES

Αυτό είναι το επίμαχο σημείο από τη Wikipedia, το οποίο έκανε έξαλλο τον Θεόδωρο Κατσανέβα.

«Το 1996, λίγο μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, πεθερού του Κατσανέβα, ανοίχτηκε η πρώτη ιδιόχειρη διαθήκη του, στην οποία τον χαρακτήριζε "όνειδος"[2] [3] [4] [5] για την οικογένεια και τον κατηγορούσε ότι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί[6] πολιτικά το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηρισμούς που η Σοφία Κατσανέβα απέδωσε[4] σε τρίτους και όχι στον πατέρα της, ενώ κάποιοι δικαστικοί υποστήριξαν[4] ότι η διαθήκη ήταν γνήσια αλλά όμως προχρονολογημένη».

Η λέξη «όνειδος», η οποία εμπεριέχεται μέσα στην περιγραφή των βιογραφικών του στοιχείων, είναι η αφορμή για τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα τα οποία και κατέθεσε. 

Σύμφωνα με το thepresseproject, στην αγωγή του ο κ. Κατσανέβας ζητά να διαγραφεί η λέξη «όνειδος» καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για δυσφήμιση του ονόματος του, ενώ προτίθεται να καταθέσει και αγωγή κατά του Ιδρύματος Wikimedia στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί η Βικιπαίδεια.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Κατσανέβας απευθύνεται στη δικαιοσύνη για την συγκεκριμένη λέξη και τη χρήση της. Οπως αναφέρεται στην ίδια παράγραφο στο επίμαχο βιογραφικό σημείωμα στη wikipedia «Το 2003 ο Σπύρος Καρατζαφέρης καταδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σε πρώτο βαθμό, σε αποζημίωση δέκα εκατομμυρίων δραχμών για συκοφαντική δυσφήμηση προς το πρόσωπο του Θεόδωρου Κατσανέβα. Το 1998 ο τότε εκδότης της εφημερίδας «Αθηναϊκή» δημοσίευε[7] καθημερινά τη φωτογραφία του βουλευτή με το χαρακτηρισμό «όνειδος», ο οποίος παρέπεμπε στη σχετική αναφορά του Ανδρέα Παπανδρέου για το γαμπρό του». 

Ως γνωστό, η Wikipedia γράφεται σε συνεργασία από εθελοντές από όλο τον κόσμο. Οποιοσδήποτε μπορεί να επεξεργαστεί τα λήμματα της και μπορούν να τροποποιηθούν από οιονδήποτε έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook