Αγωγή Στεφανάκου στο ΕΘνος για τα περί ξυλοδαρμού Ακη

Με μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας Εθνος απαντά βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος στο δημοσίευμα ότι ξυλοκόπησε άγρια τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

agwgi-stefanakou-sto-ethnos-gia-ta-peri-ksulodarmou-aki
SHARE THIS
0
SHARES

 Με μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας Εθνος απαντά μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος ο οποίος σε δημοσίευμα εμφανίζεται να ξυλοκοπεί άγρια τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.      

Μήνυση και αγωγή καταθέτει ο Βασίλης Στεφανάκος, διά του πληρεξουσίου δικηγόρο του, Βασίλη Καπερνάρου, κατά της εφημερίδας "Έθνος" για το δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι ξυλοκόπησε τον πρώην υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Καπερνάρος κάνει λόγο για "κατασκευασμένο, μεθοδευμένο, κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο" δημοσίευμα το οποίο είναι μάλιστα "προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα του".

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου αναφέρεται :

"Σήμερα, η εφημερίδα «Έθνος» δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδο της, φωτογραφία του εντολέα μου, κ. Βασίλη Στεφανάκου, με τη σημείωση: «Άγριος Ξυλοδαρμός Τσοχατζόπουλου από Στεφανάκο στη φυλακή». Το κείμενο αυτό, (ολόκληρη η σελίδα 28),είναι κατασκευασμένο και μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο. Είναι δε προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα μου και κοροϊδευτικότατο για τους αναγνώστες του εντύπου.

Επειδή ο σκοπός του λιβελλογραφήματος αυτού είναι γνωστός μόνο στους υπευθύνους της σύνταξης και δημοσίευσής του, καθώς και η σκοπιμότητα που εξυπηρετούν, σήμερα, σε επίσκεψη μου στη φυλακή, μου ανετέθη από τον θιγόμενο εντολέα μου η σύνταξη και κατάθεση έγκλησης και αγωγής κατά των υπευθύνων του εν λόγω ρυπαρογραφήματος.

Ραντεβού στα αστικά και ποινικά δικαστήρια"

Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες το «επεισόδιο» μεταξύ Στεφανάκου - Ακη δεν περιέλαμβανε ξυλοδαρμό και άλλος είναι ο δράστης της επίθεσης κατά του πρώην υπουργού. 

Ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου διαψεύδει από την πλευρά του ότι υπήρξε ξυλοδαρμός.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό στις φυλακές αναφέρει: «Τη Δευτέρα στις 9:30 το πρωί βρεθήκαμε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού και συζήσαμε με τον πρώην υπουργό για το περιστατικό. Εκτός εμού, στη συνάντηση παρευρίσκοντο η κυρία Τσοχατζοπούλου, ο κ. Κανελλόπουλος, συνεργάτης του κ. Ραγκούση και η συνεργάτιδά μου δικηγόρος κυρία Κοτσώνη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος μας ανέφερε ότι επρόκειτο για μία λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας εις βάρος του. Η γενίκευση του περιστατικού απετράπη με την παρέμβαση άλλων προσώπων».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσαλή, η αφορμή ήταν ασήμαντη και είχε να κάνει με τη ρύθμιση του φωτισμού.

«Επέστησα την προσοχή των αρμοδίων φορέων για τη λήψη των αναγκαίων, κατά την κρίση τους, μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του πρώην υπουργού», καταλήγει ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου.

Φως στα αληθινά περιστατικά αναμένεται να ρίξουν δυο πειθαρχικές έρευνες που έχουν διαταχθεί.   

Διαβάστε ακόμη 

Αγριος ξυλοδαρμός Τσοχατζόπουλου στη φυλακή από τον βαρυποινίτη Στεφανάκο

Δυο πειθαρχικές έρευνες για τον «ξυλοδαρμό» του Ακη στον Κορυδαλλό

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook