X

Αίγινα: Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και δύο μήνες - Ακατάλληλο για όλες τις χρήσεις

Οι κάτοικοι της Αίγινας καταγγέλλουν δερματικούς και οφθαλμικούς ερεθισμούς, ενώ αναγκάζονται να πίνουν αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό.

Γράφει: TheToc team

Σοβαρό πρόβλημα με το νερό αντιμετωπίζουν εδώ και σχεδόν δύο μήνες οι κάτοικοι της Αίγινας έπειτα από βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το νερό της βρύσης είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση, με το πρόβλημα να επηρεάζει τους περίπου 15.000 μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, οι κάτοικοι καταγγέλλουν δερματικούς και οφθαλμικούς ερεθισμούς, ενώ αναγκάζονται να βασίζονται αποκλειστικά σε εμφιαλωμένο νερό, με σημαντικά αυξημένο κόστος.

Χθες, έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αίγινας, κάτοικοι και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα της συνεδρίασης του οργάνου της τοπικής αυτοδιοόικησης

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ίδοι το πρόβλημα με το νερό έχει ξεκινήσει από τις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το δήμο, οι σημερινές ανάγκες του νησιού φτάνουν τους 4.000 τόνους νερού ημερησίως, ενώ μεταφέρονται περίπου 1.000 τόνοι την ημέρα με τη συνδρομή της Περιφέρειας και του Πολεμικού Ναυτικού, με στόχο την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης.

Διαβάστε Επίσης