Αιτία επανάστασης λέει ο Ανθιμος να μπουν τουρκικά ονόματα στους δρόμους

Θα ξηλώσω τις πινακίδες του Μπουτάρη με τα ονόματα των Τούρκων κατακτητών αναφώνησε απο άμβωνος ο Ανθιμος. Δεν με ενοχλεί που με βρίζουν λέει ο Μπουτάρης.

aitia-epanastasis-leei-o-anthimos-na-mpoun-tourkika-onomata-stous-dromous
SHARE THIS
0
SHARES

Η δηλωμένη πρόθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στις πινακίδες των οδών της πόλης να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες ελληνικές ονομασίες και εκείνες ξένων ιστορικών προσώπων που έζησαν στη συμπρωτεύουσα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του μητροπολίτη Ανθιμου.    

Απο άμβωνος - όπως το συνηθίζει-  κατά την Κυριακάτικη θεία λειτουργία στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ο Ανθιμος δήλωσε ότι θα ξηλώσει τις πινακίδες που θα βάλει ο Μπουτάρης γιατί αυτό είναι αιτία επανάστασης.  

Περιέγραψε μάλιστα και πως θα κάνει την επανάσταση: 

«Θα βρω νεολαίους και θα ξηλώσω τις πινακίδες που θα βάλει ο Μπουτάρης και θα αναγράφουν τουρκικά ονόματα, κάτω από τις ελληνικές ονομασίες των οδών της πόλης μας. Αν κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι αιτία επανάστασης. Είναι δυνατό να αναγραφούν ονόματα τούρκων κατακτητών της Θεσσαλονίκης, στις ταμπέλες των δρόμων της πόλης μας;» διερωτήθηκε.

 Στο ίδιο κήρυγμα εξέφρασε εκ νέου τη διαφωνία του για την ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου.

« Δεν με ενοχλεί που με βρίζουν»

Απο την πλευρά του πάντως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε...προφητικά αναφερθεί στον μητροπολίτη Ανθιμο. 

Τον χαρακτήρισε «έντιμο, άξιο, αποτελεσματικό αλλά κατεξοχήν συντηρητικό»

« Πρέπει να ανταποκριθεί σε αίσθημα συντηρητικών που τον υποστηρίζουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, ερωτηθείς για το επίσης επίδικο θέμα των αποτεφρωτηρίων.

 Μιλώντας για την αύξηση των επισκέψεων  Μουσουλμάνων στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουτάρης και τις αντιδράσεις πολλών είχε πεί «δε με ενοχλεί που με βρίζουν». 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook