Follow us

Αιτωλοακαρνανία: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διέλευση μαθητών από τον φουσκωμένο Εύηνο, που έκοψε την ανάσα [Βίντεο]

Ο εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εύηνος μαθητές

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας σχετικά με όσα συνέβησαν χθες (26/1) στον Εύηνο, με τους μαθητές στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και το πέρασμά τους πάνω από το επικίνδυνο ποτάμι μέσω μιας συρμάτινης πεζογέφυρας και ενός σιδερένιου κουβουκλίου, με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νωρίς το πρωί της Παρασκευής αφού έλαβε γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων, ο εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Η κίνηση αυτή πρόλαβε και τον δήμαρχο Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα ο οποίος επρόκειτο να κινηθεί δικαστικά. Μετά από την παρέμβαση του εισαγγελέα πρόκειται να διερευνηθεί ο λόγος που τα παιδιά κινήθηκαν προς το σημείο και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Μαθητές έγιναν... ακροβάτες - Πέρασαν φουσκωμένο ποτάμι σε αιωρούμενη γέφυρα

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες που δείχνουν μαθητές να μετατρέπονται σε ακροβάτες και να διασχίζουν αιωρούμενη γέφυρα, πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ νωρίτερα είχε σημειωθεί κατολίσθηση σε κοντινό σημείο που έκλεισε την επαρχιακή οδό που συνδέει τα γύρω χωριά.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μαθητές από τη Φαμίλα και το Στράνωμα Ναυπακτίας, μετέβησαν χθες το πρωί στο σχολείο τους στο Θέρμο, ωστόσο στη συνέχεια συνέβη μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης – Θέρμου.

Οι μαθητές αντί να επιστρέψουν στα σπίτια τους από άλλη, ασφαλέστερη διαδρομή, διέσχισαν 70 μέτρα αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά, φουσκωμένα και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου.

Κάποιοι μαθητές χρησιμοποίησαν και το γνωστό "Καρέλι", το ξύλινο κουτί που στηρίζεται σε τέσσερα καρούλια σε δυο χοντρά σύρματα, στερεωμένα σε σταθερές βάσεις εκατέρωθεν των οχθών του ποταμού.

Για την επιστροφή τους υπήρχε η ενδεδειγμένη διαδρομή δια μέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια σπίτι τους.

Ο δρόμος είναι σημαντικός για την επικοινωνία των χωριών και όπως ζητούν οι κάτοικοι, θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.

Το χρονικό

Το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα η επαρχιακή οδός που συνδέει την κωμόπολη με τα γύρω χωριά να κλείσει. Έτσι οι νεαροί μαθητές αναγκάστηκαν να περάσουν από μια συρμάτινη, αιωρούμενη γέφυρα πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό Εύηνο, ώστε να φτάσουν στην απέναντι όχθη που τους περίμεναν οι οικογένειες τους.

Ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" υποστήριξε ότι η περιφέρεια δεν ενημερώθηκε κι ότι οι μαθητές οδηγήθηκαν στη γέφυρα κατόπιν συνεννόησης του οδηγού με τους γονείς των παιδιών.

Διαβάστε Επίσης

"Αντί το μεσημέρι να ενημερωθούμε, ώστε να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί ο οδηγός μέσα από την επαρχιακή οδό γέφυρας Μπανιάρη-Γανίου, ώστε τα παιδιά να φτάσουν στα σπίτια τους πήγαν σε έναν βασικό δρόμο και μπήκαν μέσα στο κουβούκλιο, που περνάει πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό, που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα. Αυτό το αγνοούσε η περιφέρεια. Από ό,τι με ενημέρωσαν συννενοήθηκαν ο οδηγός και οι γονείς" είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Μαθητες κακοκαιρια
Μαθητες κακοκαιρια
ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 15 Μαρ 2023 | 04:10

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός από σήμερα - Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 14 Μαρ 2023 | 18:08

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται επικίνδυνη και με διάρκεια κακοκαιρία - Θα χτυπήσει σε τρία στάδια

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για μια "επικίνδυνη και με διάρκεια κακοκαιρία", η οποία θα χτυπήσει τη χώρα σε τρία στάδια.

ΚΑΙΡΟΣ 14 Μαρ 2023 | 09:01

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Έρχεται ισχυρή επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, με αρκετές βροχές και καταιγίδες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 14 Μαρ 2023 | 06:12

Αίθριος ο καιρός σήμερα - Πότε θα "χτυπήσει" το νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες

Στην Αττική η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Πρόβλεψη Κλέαρχου Μαρουσάκη για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 13 Μαρ 2023 | 19:55

Σάκης Αρναούτογλου: Ηλιοφάνεια την Τρίτη, κακοκαιρία από την Τετάρτη με μπόρες και τοπικές καταιγίδες

Το πρωί της Τετάρτης ο καιρός θα παρουσιάσει αλλαγή, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ 13 Μαρ 2023 | 13:01

Μαρουσάκης: Ερχεται "οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας" από την Τετάρτη με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Για νέο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας από την Τετάρτη, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Πότε επιστρέφει η άνοιξη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΤΕΟ 11 Μαρ 2023 | 17:03

Συνεχίζεται και την Κυριακή η κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόβλεψη Καλλιάνου για την Αττική

Τοπικές βροχές αναμένονται κατά διαστήματα αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

11 Μαρ 2023 | 10:06

Σάρωσε τη Ναύπακτο η κακοκαιρία: Ζημιές από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι [εικόνες - βίντεο]

Δυνατοί άνεμοι έπληξαν την Ναύπακτο, από τις 3 τα ξημερώματα, προξενώντας τεράστιες ζημιές.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 11 Μαρ 2023 | 08:08

Χαλάει ο καιρός: Ερχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, αλλά με υψηλές θερμοκρασίες

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 04 Μαρ 2023 | 18:47

Μουντός ο καιρός την Κυριακή: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στην Αθήνα

Αυξημένες νεφώσεις και βροχοπτώσεις αναμένονται την Κυριακή.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 03 Μαρ 2023 | 14:02

Μαρουσάκης: Έρχεται άστατος καιρός το Σαββατοκύριακο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ 24 Μαρ 2023 | 11:55

Σε εξέλιξη η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την 25η Μαρτίου - Κλειστοί δρόμοι [εικόνες]

Ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την 25η Μαρτίου.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 24 Μαρ 2023 | 11:44

Προπονητής καταγγέλλει: Ρωτούσα τις μητέρες γιατί ο 44χρονος κυκλοφορούσε με τα κορίτσια και μου έλεγαν "είσαι περίεργος"

Για τον 44χρονο προπονητή που κατηγορείται για βιασμούς σε βάρος ανήλικων αθλητριών του, μίλησε ο επίσης προπονητής Ταε Κβον Ντο, Γιάννης Χιωτάκης.