Follow us

Ακτοπλοϊκά: Ανάσα για τους επιβάτες η συγκράτηση των τιμών στους ναύλους - Πιθανές και μειώσεις

Η ελληνική ακτοπλοΐα μπαίνει σε τροχιά ενίσχυσης, προσφέροντας μεγαλύτερη κάλυψη νησιωτικών προορισμών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η ολοκλήρωση και παράδοση από την ανάδοχο εταιρεία της στρατηγικής μελέτης για την αντικατάσταση του ακτοπλοϊκού στόλου και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.171.555 ευρώ.

Η μελέτη, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Στρατηγικών Συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, στοχεύει στην αξιολόγηση των διαθέσιμων τεχνικών και τεχνολογικών λύσεων για τον εκσυγχρονισμό των πλοίων με γνώμονα την ενεργειακή αποδοτικότητα, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα.

Το τελικό παραδοτέο θα περιλαμβάνει επίσης το σχεδιασμό ενός εργαλείου χρηματοδότησης, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των εταιρειών του κλάδου σε δανειακά σχήματα και άλλα χρηματοοικονομικά μέσα. Η εν λόγω μελέτη είναι προαπαιτούμενο για διαπραγμάτευση με τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσον αφορά την επιλεξιμότητα για χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους και τη συμβατότητα με το πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων.

Ναυπηγικά προγράμματα

Την ίδια στιγμή, οι ναυτιλιακοί όμιλοι Attica Group και Grimaldi δίνουν το στίγμα των ιδιωτικών πρωτοβουλιών, καθώς εγκαινίασαν νέα ναυπηγικά προγράμματα.

Η Attica Group έχει ήδη υπογράψει συμφωνία για την κατασκευή δύο υπερσύγχρονων πλοίων τύπου E-Flexer στην Κίνα, με παράδοση το 2027. Τα νέα πλοία θα είναι methanol ready και battery ready, με δυνατότητα λειτουργίας με τρία διαφορετικά καύσιμα, ενισχύοντας τον στόλο της προς μια βιώσιμη προοπτική. Επιπλέον, σχεδιάζεται η απόκτηση μεγαλύτερης χωρητικότητας ταχύπλοων Aero Catamaran.

Από την πλευρά της, η Grimaldi Group προχωρά σε ναυπήγηση εννέα νέων πλοίων τύπου Ro-Pax, τέσσερα εκ των οποίων θα ενταχθούν στον βασικό της στόλο, τρία στη θυγατρική Finnlines και δύο στις Μινωικές Γραμμές. Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025, με τα νέα πλοία να διαθέτουν σύστημα μεθανόλης, χωρητικότητα 2.500 επιβατών και σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Ανάσα για τους επιβάτες οι συγκρατημένες τιμές

Με 47 ταχύπλοα να δηλώνουν δρομολόγηση για τη θερινή περίοδο του 2025, η ελληνική ακτοπλοΐα μπαίνει σε τροχιά ενίσχυσης, προσφέροντας μεγαλύτερη κάλυψη νησιωτικών προορισμών και πιθανές μειώσεις τιμών, εκεί όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Η σταδιακή έναρξη των δρομολογίων των ταχυπλόων ξεκίνησε από τα μέσα Απριλίου και κορυφώνεται μέσα στον Μάιο, με την πλήρη ανάπτυξη του ακτοπλοϊκού έργου να αναμένεται από τις αρχές Ιουνίου.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες διαμορφώνουν τα δρομολόγια με βάση τη ζήτηση, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του αυξημένου επιβατικού κοινού που επιλέγει τα νησιά ως θερινό προορισμό.

Σύμφωνα με στελέχη του ακτοπλοϊκού κλάδου, η χρήση ταχυπλόων που δεν επιβαρύνονται από την υποχρεωτική χρήση του νέου καυσίμου που ξεκίνησε από την 1η Μαϊου, σε συνδυασμό με τη μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών, δημιουργεί δημοσιονομικό περιθώριο ώστε οι εταιρείες να προχωρήσουν σε εκπτώσεις τιμών, όπου είναι δυνατόν.

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο σύνολο της αγοράς παραμένουν συγκρατημένες μετά και την τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας για μείωση των λιμενικών τελών κατά 50%, απόφαση που εντάσσεται στη στρατηγική στήριξης της ακτοπλοΐας ενόψει της θερινής περιόδου.

Παρά την πίεση για αυξήσεις της τάξης του 12-15% λόγω της εφαρμογής του νέου κανονισμού για ναυτιλιακά καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο από την 1η Μαΐου, η παρέμβαση της Πολιτείας με τη μείωση των τελών και η συγκυριακή υποχώρηση των διεθνών τιμών καυσίμων, απέτρεψαν προς το παρόν την αναπροσαρμογή των ναύλων.

Όπως υπογραμμίζουν αρμόδιοι φορείς, η ακτοπλοϊκή αγορά, όπως και η αεροπορική, είναι πλήρως απελευθερωμένη και διέπεται από κανόνες ελεύθερου ανταγωνισμού, γεγονός που δεν επιτρέπει άμεση κρατική παρέμβαση στις τιμές.

Διαβάστε Επίσης

Παρ' όλα αυτά, οι στρατηγικές στήριξης της ακτοπλοΐας από το Υπουργείο Ναυτιλίας συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των πιέσεων και στη διατήρηση των ναύλων σε λογικά επίπεδα.

Η θερινή περίοδος του 2025 εξελίσσεται έτσι σε μια κρίσιμη φάση για την προσβασιμότητα των νησιών, την ποιότητα των μεταφορών, αλλά και για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της νησιωτικής Ελλάδας.

-Μελέτη για την ακτοπλοΐα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού-

Σε μια κρίσιμη πρωτοβουλία για την ελληνική ακτοπλοΐα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε την έναρξη κλαδικής έρευνας στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, με απόφαση που ελήφθη στις 15 Απριλίου 2025. Η απόφαση βασίζεται στο άρθρο 40 του νόμου 3959/2011 και αποσκοπεί στη διερεύνηση των συνθηκών ανταγωνισμού, των τιμών και της δομής της αγοράς.

Η ακτοπλοΐα, ένας από τους πλέον νευραλγικούς κλάδους για την ελληνική οικονομία και τη νησιωτική συνοχή, αντιμετωπίζει χρόνιες προκλήσεις που καθιστούν επιτακτική τη θεσμική παρέμβαση.

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή, η παροχή ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, αν και ασκείται από ιδιωτικούς φορείς, φέρει χαρακτήρα δημόσιας υπηρεσίας, δεδομένου του ζωτικού της ρόλου στη σύνδεση των νησιωτικών περιοχών με την ηπειρωτική χώρα.

Η προκαταρκτική χαρτογράφηση της αγοράς ανέδειξε σημαντικούς προβληματισμούς. Το τοπίο χαρακτηρίζεται από ολιγοπωλιακή δομή, με δύο μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα να ελέγχουν το 60% του στόλου στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

Παρά την απελευθέρωση της αγοράς μετά την κατάργηση του καμποτάζ, η είσοδος νέων εταιρειών είναι περιορισμένη, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η ποιότητα των υπηρεσιών παραμένει ανεπαρκής.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την ελεύθερη δρομολόγηση παρουσιάζει κενά, επιτρέποντας στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό και αναποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των νησιών. Ενδεικτικό είναι πως η κρατική δαπάνη για συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας αυξήθηκε θεαματικά - από 10 εκατ. ευρώ το 2001 σε 152 εκατ. ευρώ το 2024 - για την εξυπηρέτηση περιοχών που παραμένουν εκτός του "εμπορικού" ενδιαφέροντος των εταιρειών.

Το δίκτυο παραμένει έντονα συγκεντρωμένο γύρω από τον Πειραιά, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιφερειακής συνδεσιμότητας, ενώ σοβαρά ζητήματα εντοπίζονται στις λιμενικές υποδομές, ιδίως στα μικρότερα νησιά. Παράλληλα, η συνεχής μεταβολή των φορέων εποπτείας δημιουργεί αστάθεια και ασάφεια στο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Η έρευνα, η οποία είναι ανεξάρτητη από τις τρέχουσες εξετάσεις πιθανών παραβάσεων του νόμου περί ανταγωνισμού και των σχετικών επιτόπιων ελέγχων του Σεπτεμβρίου 2024, αναμένεται να οδηγήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Διαβάστε Επίσης

Ελκυστική η μεθανόλη

Η μεθανόλη, ως εναλλακτικό καύσιμο, βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο. Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου των καυσίμων η τεχνολογία είναι ώριμη και δοκιμασμένη, με μηχανές που απαιτούν μικρή προσθήκη MGO (Marine Gas Oil) και δυνατότητα έγχυσης νερού για περιορισμό των εκπομπών NOx. Οι δεξαμενές καυσίμου μπορούν να προσαρμοστούν ακόμα και από υπάρχουσες δεξαμενές έρματος, εφόσον ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Από την άλλη πλευρά η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία δηλώνει έτοιμη να υποστηρίξει την κατασκευή νέων ακτοπλοϊκών πλοίων, ενώ ζητούμενο παραμένει η ενίσχυση της συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, η διαμόρφωση ενός μηχανισμού "Fund & Reward" με επαναεπένδυση των εσόδων από τον φόρο άνθρακα στον κλάδο, και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Στα 4 δισ. ευρώ η εκτίμηση για την "πράσινη" μετάβαση

Περί τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν για την ανανέωση του γερασμένου ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου, με στόχο τη συμμόρφωση στους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του κλάδου.

Το θέμα κυριάρχησε στο πάνελ του 8ου Posidonia Sea Tourism Forum, όπου στελέχη του κλάδου και εκπρόσωποι του Υπουργείου Ναυτιλίας ανέλυσαν τις προκλήσεις και τα επόμενα βήματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ανέφερε ότι έως το 2030 θα χρειαστεί να αντικατασταθούν 70-75 πλοία, λόγω ηλικίας και των αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων. Υπογράμμισε την ανάγκη εύρεσης κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων μέσω συνεχούς διαβούλευσης με την αγορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο CEO της Attica Group, κ. Πάνος Δικαίος, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις καλούνται να επενδύσουν σε τεχνολογίες αβέβαιες και σε καύσιμα του μέλλοντος που παραμένουν άγνωστα. Παράλληλα, ανέφερε ως παράδειγμα τη χρήση βιοκαυσίμων σε πλοία της εταιρείας, τα οποία είναι τρεις φορές ακριβότερα από τα συμβατικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο CEO της Minoan Lines, Λουκάς Σιγάλας, αναφέρθηκε σε δύο νέα οικολογικά πλοία που αναμένεται να ενταχθούν στον στόλο της εταιρείας το 2028 για τη γραμμή Πειραιάς-Μήλος-Κρήτη, ενώ τόνισε πως η μετάβαση γίνεται με υψηλό κόστος.

Ειδική αναφορά έγινε και στην ανάγκη για επενδύσεις στα λιμάνια, ώστε τα πλοία να μπορούν να ηλεκτροδοτούνται κατά τον ελλιμενισμό τους, περιορίζοντας έτσι το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Διαβάστε Επίσης

Η Γενική Διευθύντρια της Golden Star Ferries, κ. Χρυσάνθη Στεφάνου, εξέφρασε ανοιχτά τις επιφυλάξεις της εταιρείας απέναντι στην "πράσινη μετάβαση", υποστηρίζοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν τα μέσα να ανταποκριθούν χωρίς κρατική βοήθεια. "Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας", είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι χωρίς στήριξη, τέτοιες επενδύσεις είναι αδύνατες.

Συνολικά, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως η μετάβαση σε μια βιώσιμη ακτοπλοΐα είναι αναγκαία αλλά απαιτεί στρατηγικό συντονισμό, ισχυρή πολιτική βούληση και προσβασιμότητα στη χρηματοδότηση. Όπως σημείωσε ο κ. Κουτουλάκης, "δεν θα πληρώσουν οι νησιώτες, ούτε θα μείνουν χωρίς πλοία".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σεράνο, αρμενοβίλ, πάστα αμυγδάλου: Τα εστιατορικά γλυκά της Αθήνας έχουν γεύση νοσταλγίας

Το θεσσαλονικιώτικο hit γλύκισμα φιγουράρει όλο και συχνότερα στα επιδόρπια των εστιατορίων, ενώ μια τάση επανόδου αγαπημένων desserts αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και τυχαίνει θερμής υποδοχής.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ 18 Νοε 2025 | 09:50

24ωρη απεργία στη Hellenic Train για την κατάσταση στα τρένα – Αναλυτικά όλες οι αλλαγές στα δρομολόγια [πίνακας]

Οι εργαζόμενοι της Hellenic Train υποστηρίζουν ότι η απόφαση για απεργία πάρθηκε λόγω της "συστηματικής αδιαφορίας" της εταιρείας για την επίλυση σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων.

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 12 Νοε 2025 | 00:20

Ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 του Μετρό - Τι αλλάζει στα δρομολόγια

Στις 21:40 έκλεισαν οι σταθμοί "Νέος Κόσμος", "Άγιος Ιωάννης" και "Δάφνη" του Μετρό

ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ 10 Νοε 2025 | 11:54

Μετρό: Έκτακτες ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 από την Τρίτη - Γιατί κάποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

Η αντικατάσταση 32 χλμ. σιδηροτροχιών είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στο Μετρό.

Η ΑΓΟΡΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΡΥΘΜΟ 03 Νοε 2025 | 07:33

Ελαιόλαδο: Στοπ επιτέλους στις ακραίες τιμές, "ανάσα" για αγορά και καταναλωτές

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν μια φυσιολογική παραγωγή που θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση των τιμών σε επίπεδα πιο προσιτά για τον καταναλωτή και βιώσιμα για τον παραγωγό.

15 Οκτ 2025 | 07:49

Σε κρίση η παγκόσμια βιομηχανία σοκολάτας μετά τη ραγδαία άνοδο των τιμών του κακάο

Ο αντίκτυπος της ραγδαίας ανόδου των τιμών του περασμένου έτους εξακολουθεί να επηρεάζει τα κέρδη των μεταποιητών και ότι το κόστος των γλυκών δεν προβλέπεται να μειωθεί σύντομα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ 13 Οκτ 2025 | 09:53
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ 30 Σεπ 2025 | 12:56

Τουρκικά πλοία "παρακολουθούν στενά" τον στόλο ακτιβιστών "Global Sumud Flotilla" που πλέει προς τη Γάζα

Το περασμένο Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε τον διεθνή στόλο ακτιβιστών Sumud.

30 Σεπ 2025 | 09:25

Ραγδαία η άνοδος των τιμών της σοκολάτας - Τείνει να γίνει προϊόν πολυτελείας

Ολοένα και πιο έντονα γίνονται αισθητές οι αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών του γλυκού, όπως οι σοκολάτες, τα γλυκά και τα παγωτά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Σεπ 2025 | 14:32

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 της ίδιας ημέρας, καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες πλοίων σε ολόκληρη τη χώρα.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 19 Σεπ 2025 | 07:23

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα, λόγω ισχυρών ανέμων

Το απαγορευτικό απόπλου θα ισχύσει τουλάχιστον έως τις 10 το πρωί, οπότε θα υπάρξει επανεξέταση των μετεωρολογικών δεδομένων.

02 Σεπ 2025 | 08:26

Η τιμή του χρυσού σπάει ρεκόρ - Φτάνει τα 3.500 δολάρια την ουγκιά

Ο χρυσός κατέγραψε σήμερα νέα μεγάλη άνοδο, έφθασε σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 3.501 δολάρια την ουγκιά, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφτηκε μόλις τον Απρίλιο.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΘΙΜΟ 26 Αυγ 2025 | 09:45

Σίκινος: "Απονεριστές" βουτούν πίσω από τα πλοία που φεύγουν και λιμενικοί τρέχουν να τους σταματήσουν [βίντεο]

Νεαροί αποχαιρετούν τα πλοία μετά την αναχώρησή τους από το λιμάνι της Σικίνου, βουτώντας στα νερά.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ 25 Αυγ 2025 | 09:59

Συνέβη και αυτό: Σε ποια περιοχή το τυλιχτό σουβλάκι ξεπέρασε τα... 6 ευρώ

Σε μια συνεχή άνοδο βρίσκεται η τιμή για το κλασικό ελληνικό τυλιχτό σουβλάκι.

ΣΧΕΔΟΝ 100% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ 14 Αυγ 2025 | 08:05

Δεκαπενταύγουστος: Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων - Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία από τον Πειραιά

Σήμερα, μόνο από τον Πειραιά, αναχωρούν 27 πλοία για τα νησιά του Αιγαίου και επιπλέον 53 για τον Αργοσαρωνικό.

ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΧΘΕΣ 09 Αυγ 2025 | 10:38

Πειραιάς: Εξοργισμένοι επιβάτες εμπόδισαν τον απόπλου πλοίου για Κυκλάδες όταν τους απαγορεύτηκε η επιβίβαση

Έπειτα από μια ώρα διαπραγματεύσεων, η κατάσταση εκτονώθηκε, κατέβηκαν από το πλοίο, το οποίο αναχώρησε για τον προορισμό του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ 09 Αυγ 2025 | 08:01

Κανονικά εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων, παρά τους ισχυρούς ανέμους

Δεν υπάρχει απαγορευτικό απόπλου - Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα προβλέπονται θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο

ΤΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ 08 Αυγ 2025 | 22:34

Απαγόρευση απόπλου: Σταδιακή άρση του απαγορευτικού λόγω ανέμων

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για 'Ανδρο μετά τη μία τα μεσάνυχτα, ενώ στην ώρα τους θα αναχωρήσουν οι πρωινοί ταξιδιώτες από το λιμάνι του Λαυρίου.

ΡΙΠΕΣ 108 ΧΛΜ. ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 08 Αυγ 2025 | 14:09

Χάος από τους ισχυρούς ανέμους: Χιλιάδες ταξιδιώτες εγκλωβισμένοι - Τα τροποποιημένα δρομολόγια

Οι άνεμοι έντασης ακόμα και 9 μποφόρ μπλόκαραν την αναχώρηση των ταξιδιωτών από τα λιμάνια.

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ 25 Ιουλ 2025 | 13:03

Ανδρουλάκης στο TikTok για την ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Απαγορευτικές ακόμη και οι ολιγοήμερες διακοπές

"Μια Ελλάδα για λίγους είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας κι αυτήν την πολιτική μπορούμε να την αλλάξουμε μαζί" επισημαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΝΕΟΙ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 21 Ιουλ 2025 | 19:03

Ρωσία: Ο Πούτιν αποφάσισε ότι τα ξένα πλοία θα χρειάζονται άδεια των μυστικών υπηρεσιών για να ελλιμενιστούν

Το διάταγμα του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν καθιστά σαφές ότι η απόφαση αφορά όλα τα λιμάνια της χώρας.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΥΨΗΛΕΣ 18 Ιουλ 2025 | 17:47

Γιατί το ρεύμα είναι ακριβότερο στη χώρα μας από τον μέσο όρο της ΕΕ – Το στρεβλό μοντέλο τιμολόγησης

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριών αλλά ενός συνδυασμού βαθιών, διαρθρωτικών στρεβλώσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττεται η ελληνική οικονομία.

ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ 18 Ιουλ 2025 | 08:24

Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τον Πειραιά - Συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος των αδειούχων

Οι προορισμοί είναι πολλοί και ο χρόνος περιορισμένος, ενώ η ζήτηση για εισιτήρια αυξάνεται κατακόρυφα.

ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ 14 Ιουλ 2025 | 08:51

Καταργούνται από σήμερα τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κάντζα – Άνω Λιόσια

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού η Hellenic Train θα δρομολογήσει λεωφορεία τα οποία θα υποκαταστήσουν τα δρομολόγια που καταργούνται.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 03 Ιουλ 2025 | 19:00

Φωτιά στη Ραφήνα: Κλείνει το λιμάνι της πόλης, κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"

Τα πλοία που ήταν να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Ραφήνας λόγω της φωτιάς θα δένουν στο λιμάνι του Λαυρίου μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 30 Ιουν 2025 | 09:55

Απλησίαστα τα ψάρια: Σαρδέλα σε τιμή... καραβίδας - Πού κυμαίνονται σε ψαραγορά και σούπερ μάρκετ

Τόσο στις ψαραγορές όσο και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, οι αυξήσεις στα ψάρια είναι εμφανείς, με ορισμένα είδη να θεωρούνται πλέον είδος πολυτελείας.

ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ 30 Ιουν 2025 | 08:07

Κανονικά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, μετά το απαγορευτικό

Σε πλήρη αποκατάσταση βρίσκεται από το πρωί η ακτοπλοϊκή σύνδεση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ 29 Ιουν 2025 | 23:00

Θυελλώδεις άνεμοι: Συνεχίζονται οι τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής

Οι θυελλώδεις άνεμοι φτάνουν τοπικά έως τα 9 μποφόρ σύμφωνα με την ΕΜΥ, με αποτέλεσμα τροποποιήσεις στα δρομολόγια των πλοίων

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 26 Ιουν 2025 | 13:09

Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας [βίντεο]

Δύο πλοία συγκρούσθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΒΗΜΑΤΑ 25 Ιουν 2025 | 09:51

ΠΕΝΕΝ: Νέα 24ωρη απεργία στα πλοία της Αδριατικής - Νέα συνεδρίαση σήμερα

Νέα απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξε η ΠΕΝΕΝ στα πλοία της Αδριατικής.

ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ 24 Ιουν 2025 | 10:23

Συνεχίζεται για 9η ημέρα η απεργία της ΠΕΝΕΝ στη γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ιταλία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΕΝ αποφάσισε την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας, για ένατη ημέρα.

24 Ιουν 2025 | 06:38

Ανησυχία για τις αυξημένες ροές μεταναστών στη Γαύδο - Τρία πολεμικά πλοία ανοιχτά της Λιβύης στέλνει η κυβέρνηση

Με τρία πλοία που επιτηρούν αλλά και αν χρειαστεί θα παρέμβουν, έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης, παρεμβαίνει η Αθήνα στο νέο μεταναστευτικό διάδρομο.

23 Ιουν 2025 | 08:33

Νέα 24ωρη απεργία της ΠΕΝΕΝ -Παραμένουν δεμένα τα πλοία της γραμμής Πάτρα - Ηγουμενίτσα -Ιταλία

Η ΠΕΝΕΝ προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία στα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Πάτρας - Ηγουμενίτσας - Ιταλίας.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ 20 Ιουν 2025 | 11:32

Ξεφεύγει η κατάσταση με τα ακτοπλοϊκά: Ακριβότερη η γραμμή Πειραιάς – Πάρος από την αντίστοιχη Δανίας - Νορβηγίας

Μπορεί για τον Νορβηγό ή τον Δανό τουρίστα να μην είναι πρόβλημα η αγορά εισιτηρίου για την Πάρο ή την Ρόδο, για τον μέσο Έλληνα όμως είναι πολύ μεγάλο ζήτημα.

ΕΝΤΑΣΗ 18 Ιουν 2025 | 23:32

Συλλήψεις 19 ναυτεργατών για παράνομη απεργία στα πλοία της Αδριατικής - Επίθεση από το ΚΚΕ στην κυβέρνηση

Το Λιμενικό προχώρησε σε συλλήψεις 19 συνδικαλιστών που απεργούσαν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών στην Πάτρα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 14 Ιουν 2025 | 09:56

Κικίλιας: Μείωση ακτοπλοϊκών ναύλων και πακέτα εκπτώσεων για τους πολίτες

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ικανοποιημένος για τη συγκράτηση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

ATTICA GROUP 11 Ιουν 2025 | 11:32

Νέες εκπτώσεις έως 30% στα ακτοπλοϊκά στις γραμμές Πειραιάς - Κρήτη

Οι εκπτώσεις οι οποίες λαμβάνουν υπόψη διαφορετικές κατηγορίες και ανάγκες επιβατών φτάνουν έως 30%.

3 ΚΑΙ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 02 Ιουν 2025 | 20:15

Δεμένοι οι κάβοι στα καράβια για Αδριατική - 48ωρη απεργία από τους ναυτεργάτες

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν από τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Ιουνίου έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 4 Ιουνίου οι ναυτεργάτες που εργάζονται στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ιταλία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ 02 Ιουν 2025 | 09:40

Η ακρίβεια καλπάζει: Αυξήσεις έως 8% στα φρούτα - Ανήσυχοι καταναλωτές και παραγωγοί

Κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα καταγράφουν τεράστια αύξηση, ακόμα και στις λαϊκές.

ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 26 Μαϊ 2025 | 12:06

Σουβλάκι από "χρυσάφι" - Αγγιξε μέχρι και τα 5 ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Την αύξηση στην τιμή του κρέατος επικαλούνται τα ψητοπωλεία για την άνοδο της τιμής στο παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα, το αγαπημένο μας σουβλάκι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ATTICA GROUP 26 Μαϊ 2025 | 11:50

Εκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 7 ελληνικά νησιά

Δείτε αναλυτικά για ποια δρομολόγια ισχύει.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 20 Μαϊ 2025 | 08:41

Κικίλιας: Καμία ακτοπλοϊκή εταιρεία δεν αύξησε τα εισιτήρια - Εκπτώσεις ως 32% για οικογένειες και παρέες

Ο κ. Κικίλιας εκτίμησε πως ίσως υπάρξουν και άλλες εκπτώσεις και στα ακτοπλοϊκά, όπως είχε γίνει αντίστοιχα το Πάσχα.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 16 Μαϊ 2025 | 15:38

Μείωση έως 32% των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στα ταχύπλοα ανακοίνωσε ο Κικίλιας - Ποιους αφορά

Ικανοποιημένος δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας από την εξέλιξη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11 Μαϊ 2025 | 21:17

ΠΟΕΙΑΤΑ: "Ναι" σε συνεργασία κράτους και ταξί για τα νυχτερινά δρομολόγια Παρασκευή με Κυριακή

"Δεκάδες νέοι άνθρωποι σκοτώνονται κάθε Σαββατοκύριακο στην άσφαλτο. Οι νέοι αυτοί μπορεί να είναι και τα δικά μας παιδιά, ενήλικες οδηγοί ή και πεζοί, αλλά και συνάδελφοί μας οδηγοί".

ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ 08 Μαϊ 2025 | 09:57

Τσουχτερά και τα παγωτά φέτος: Ακριβότερα κατά 38%, έχουν συρρικνωθεί και οι ποσότητες

Τελευταίο... θύμα της ακρίβειας, φαίνεται πως είναι το παγωτό, καθώς δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα δίχτυα της.

ΓΡΑΜΜΗ 2 05 Μαϊ 2025 | 08:03

Ποιοι σταθμοί του Μετρό από σήμερα έως την Πέμπτη θα κλείνουν στις 21:00

Τέσσερις σταθμοί του Μετρό θα έχουν αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 03 Μαϊ 2025 | 10:23

Μετρό - Τροποποιήσεις στα δρομολόγια της Γραμμής 2: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 9 το βράδυ, και από πότε

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού δρομολογείται από τον ΟΑΣΑ η προσωρινή, κυκλική λεωφορειακή γραμμή Χ12

9 ΜΠΟΦΟΡ 29 Απρ 2025 | 08:16

Ισχυροί άνεμοι στα πελάγη: Ποια δρομολόγια πλοίων δεν πραγματοποιούνται

Πνέουν άνεμοι βόρειοι 8 μποφόρ και κατά τόπους στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι το μεσημέρι τα 9 μποφόρ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 24 Απρ 2025 | 10:21

Κικίλιας: Φθηνότερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από 1η Μαΐου

"Η αγορά είναι ελεύθερη, υπάρχει ανταγωνισμός και αναλόγως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες τη ρυθμίζουν", είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

2ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 Απρ 2025 | 12:47

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι ναυτεργάτες την Πέμπτη 1η Μαΐου, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Απρ 2025 | 06:54

Καφές: Το ράλι στις τιμές αλλάζει τις καταναλωτικές συνήθειες - Ολο και ψηλότερα ο εσπρέσο

Αυξήσεις "φαρμάκι" στον καφέ, που έχουν φτάσει μέσα σε δύο-τρεις μήνες μέχρι και το 20%, καταγράφονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στις καφετέριες.

ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 20 Απρ 2025 | 08:47

Πώς θα κινηθούν σήμερα Κυριακή του Πάσχα τα μέσα μεταφοράς

Τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω του Πάσχα παρουσιάζουν αλλαγές.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 19 Απρ 2025 | 09:35

Μεγάλο Σάββατο: Τα τελευταία δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό, τραμ- Πώς θα λειτουργήσουν το Πάσχα

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν σήμερα Μεγάλο Σάββατο και αύριο Κυριακή του Πάσχα στα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό ( Γραμμή 1,2 &3 ) και τραμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Απρ 2025 | 08:40

Πάσχα: Κορυφώνεται η απόδραση των Αθηναίων – Γεμάτα φεύγουν τα ΚΤΕΛ και τα πλοία, αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αναχωρούν με κάθε μέσο και με σύμμαχο τον καλό καιρό για να γιορτάσουν το Πάσχα εκτός Αθήνας

ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ 15 Απρ 2025 | 09:51

Sold out τα εισιτήρια για τα περισσότερα νησιά το Πάσχα – "Ζαλίζουν" οι τιμές των ακτοπλοϊκών

Για τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη τα εισιτήρια είναι ελάχιστα, με αρκετά δρομολόγια να έχουν ήδη πληρότητα 100%.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 13 Απρ 2025 | 15:13

"Φρένο" στις αυξήσεις των ακτοπλοϊκών: Πρόσθετα κόστη από τις εταιρείες, 50% έκπτωση στα λιμενικά τέλη από το Ναυτιλίας

Με τροπολογία του Υπ. Ναυτιλίας, μειώνονται για ένα έτος τα λιμενικά τέλη κατά 50%, γεγονός που μειώνει το συνολικό κόστος των εταιρειών για τη χρήση των λιμανιών και απορροφώντας έτσι την αύξηση στα εισιτήρια από 1η Μαΐου

ΠΑΣΧΑ 2025 11 Απρ 2025 | 09:32

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα - Με 70% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια [βίντεο]

Οι Αθηναίοι αδειάζουν σιγά σιγά την πρωτεύουσα και αναχωρούν για τις πασχαλινές διακοπές.

ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙ 10 Απρ 2025 | 08:12

Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές του οβελία, των σοκολατένιων αυγών και των πασχαλινών εδεσμάτων

Συνοικιακά κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ ή κεντρικές αγορές; Σύμφωνα με τους κρεοπώλες, η κίνηση προς το παρόν είναι υποτονική.

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 09 Απρ 2025 | 21:13

Aκτοπλοϊκά εισιτήρια: Μείωση 50% στα λιμενικά τέλη έως το 2026 ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

Η μείωση 50% των λιμενικών τελών, συνεισφέρει στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, είπε στην Ολομέλεια, ο Βασίλης Κικίλιας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ 09 Απρ 2025 | 08:12

Από "χρυσάφι" φέτος αρνιά, κατσίκια, σοκολατένια αυγά - Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι

Ούτε και στο πολυσυζητημένο "καλάθι του Πάσχα", μπορούν να ελπίζουν φέτος οι καταναλωτές για να στρώσουν το πασχαλινό τραπέζι χωρίς να "ματώσουν".

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 07 Απρ 2025 | 14:20

Απεργία 9 Απριλίου: Τι ισχύει για λεωφορεία και τρόλεϊ – Ακινητοποιούνται αεροπλάνα και πλοία

Ρολά κατεβάζει η χώρα την Τετάρτη 9 Απριλίου καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 07 Απρ 2025 | 07:41

Γιατί και πώς θα πέσουν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Μακροπρόθεσμο όφελος με μείωση των τιμών και του πληθωρισμού, αλλά και εξορθολογισμό της τιμολογιακής πολιτικής στα ράφια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη της εφοδιαστικής αλυσίδας

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΤΡΑΜΠ 02 Απρ 2025 | 07:54

Η Illy αυξάνει την τιμή του καφέ λόγω των δασμών Τραμπ - Εξετάζει την κατασκευή εργοστασίου στις ΗΠΑ

Η ιταλική εταιρεία καφέ Illycaffe θα αναγκαστεί να αυξήσει τις τιμές της λόγω των δασμών που θα επιβάλει αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση του Αμερικανού πρόεδρου.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ 31 Μαρ 2025 | 11:22

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 9 Απριλίου - Η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία της ακτοπλοΐας την Τετάρτη 9 Απριλίου, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Μαρ 2025 | 10:17

Σε καθοδική τροχιά οι τιμές του ρεύματος - Πόση μείωση θα έχουμε στους λογαριασμούς του Απριλίου

Γενικά οι τιμές τον Μάρτιο για αρκετές ημέρες υποχωρούν κάτω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα.

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 21 Μαρ 2025 | 16:05

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη, 9 Απριλίου - H ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, η απεργία έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων.

ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 19 Μαρ 2025 | 14:21

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στον ΗΣΑΠ: Κανονικά η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στα δρομολόγιά του ο ΗΣΑΠ.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ 19 Μαρ 2025 | 06:36

Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Πνέουν άνεμοι έως 9 μποφόρ

Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΟΡΜΕΝΙΟ 08 Μαρ 2025 | 16:56

Hellenic Train: Διακόπτει τα δρομολόγια από την Κυριακή 9 Μαρτίου έως την Τετάρτη 12 Μαρτίου

Διακοπή δρομολογίων από Κυριακή 9 Μαρτίου έως Τετάρτη 12 Μαρτίου στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο και Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα

ΤΑΣΗ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 14 Φεβ 2025 | 08:52

Υποχωρούν οι τιμές στο ελαιόλαδο- Πότε θα δούμε τη διαφορά στο ράφι

H τιμή στο ράφι αναμένεται να κατέλθει των 8 ευρώ το κιλό στο ράφι και να προσεγγίσει τα 6,5 έως 7 για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

ΑΠΕΡΓΙΑ 04 Φεβ 2025 | 17:14

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία στις 28/2 - Δεμένα όλα τα πλοία στα λιμάνια

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00.01 τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 01 Φεβ 2025 | 13:46

Τέμπη: "Σταματήστε όλα τα δρομολόγια": Η εισήγηση του πρώην προέδρου του ΟΣΕ στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε υπόμνημα μετά την τραγωδία των Τεμπών και εισηγήθηκε διακοπή των δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 17 Ιαν 2025 | 16:06

Σύσκεψη Μητσοτάκη-Στυλιανίδη για τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους ακτοπλόους

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, οι αναμενόμενες αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 15% 17 Ιαν 2025 | 09:40

Υπ’ ατμόν η κυβέρνηση για τις νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη

Οι αυξήσεις-φωτιά, λίγες εβδομάδες πριν σηκώσει αυλαία η νέα τουριστική περίοδος, βρίσκονται στο…κυβερνητικό μικροσκόπιο.

ΗΠΙΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ 15 Ιαν 2025 | 09:57

Αυξήσεις - "φωτιά" έως 15% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια λόγω πράσινης μετάβασης

Η πράσινη μετάβαση φέρνει αυξήσεις έως 15% στα ακτοπλοϊκα εισιτήρια.

ΠΟΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ 14 Ιαν 2025 | 08:04

Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 07 Ιαν 2025 | 08:22

Αυξήσεις φωτιά σε ασφάλιστρα υγείας, αυτοκινήτου και ακτοπλοϊκά εισιτήρια το 2025 - Φόβοι και για την ενέργεια

Οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν στις προθέσεις τους να προχωρήσουν σε αυξήσεις, κυρίως στα ασφάλιστρα υγείας, κατά περίπου 14%, αλλά και στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου.

ΜΜΜ 02 Ιαν 2025 | 07:14

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις επόμενες ημέρες - Αναλυτικά τα δρομολόγια μέχρι τα Θεοφάνεια

Συνεχίζονται οι τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς λόγω των εορτών και θα είναι σε ισχύ μέχρι και τα Θεοφάνεια.

27 Δεκ 2024 | 14:52

Αίρεται το απαγορευτικό απόπλου από το απόγευμα - Κανονικά αύριο τα δρομολόγια των πλοίων

Πώς αναμένεται να διαμορφωθούν τα δρομολόγια που δεν έγιναν λόγω των ισχυρών ανέμων

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 27 Δεκ 2024 | 13:39

Δεν κατάφεραν να δέσουν στη Μήλο τα πλοία από Κρήτη – Ταλαιπωρία για 249 επιβάτες

Δεν μπόρεσαν να δέσουν στη Μήλο τα πλοία από την Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας.

ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΟΥΝ 20 Δεκ 2024 | 13:58

Στα ύψη οι τιμές του καφέ - Στο +80% από πέρυσι, έρχονται νέες ανατιμήσεις

Οι μεγάλες εταιρείες καφέ εξετάζουν ήδη να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις το επόμενο έτος.

ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ 01 Δεκ 2024 | 14:49

Κακοκαιρία Bora: Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης λόγω των ισχυρών ανέμων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση απο το λιμενικό σώμα, από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 01 Δεκ 2025 | 08:59

Tροχαίο στη Λούτσα: "Εχεις σκοτώσει άνθρωπο" - "Ναι, ε; Με πονάει το αυτί μου" [βίντεο]

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο ΕΚΑΒίτης του είπε "έχεις σκοτώσει άνθρωπο" και ο 29χρονος απάντησε: "ναι, ε; Με πονάει το αυτί μου".

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΛΟΠΗ 01 Δεκ 2025 | 08:44

Υπάλληλος έκλεψε 7.300 ευρώ από το πορτοφόλι της εργοδότριάς της στην Κόνιτσα

Έκαναν "φτερά" 7.300 ευρώ από το πορτοφόλι ιδιοκτήτριας καταστήματος

ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 08:21

Τραβούν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί: Νέα 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Δεκεμβρίου

Οι οδηγοί ταξί προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη (2-3/12) μαζί με κινητοποιήσεις σε όλη την επικράτεια.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 01 Δεκ 2025 | 07:51

Αντίστροφη μέτρηση για το εορταστικό ωράριο: Πότε ξεκινά, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο έχει ήδη ανακοινωθεί από τους Εμπορικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά.

ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ 01 Δεκ 2025 | 07:25

Λακωνία: Έκρηξη και φωτιά σε καφετέρια με κόσμο στη Νεάπολη [βίντεο]

Η πυρκαγιά σημειώθηκε έπειτα από διαρροή και έκρηξη φιάλης υγραερίου σε καφετέρια στη Νεάπολη Λακωνίας.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ Η ΚΟΠΕΛΑ 01 Δεκ 2025 | 06:55

Τραγωδία στη Λούτσα: Ο 29χρονος οδηγός είχε συλληφθεί για ναρκωτικά και είχε προκαλέσει ξανά σοβαρό τροχαίο

Εμπλοκή σε σοβαρό τροχαίο πριν από πέντε χρόνια είχε ο 29χρονος οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα στη Λούτσα, με θύμα έναν 24χρονο.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01 Δεκ 2025 | 06:06
ΔΕΙΤΕ 01 Δεκ 2025 | 05:58
ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 30 Νοε 2025 | 23:55

Η στιγμή που γνωστός επιχειρηματίας έκανε πίστα τη Βουλιαγμένης αγγίζοντας τα 216 χλμ. με τη Lamborghini του

Συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Τροχαίας 56χρονος επιχειρηματίας που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 30 Νοε 2025 | 23:33

Μπλόκα αγροτών: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα - Κλειστή η ΠΑΘΕ και ο Ε-65 - Διαμαρτυρία στη Λάρισα για τις συλλήψεις

Ένταση, επεισόδια και συλλήψεις χαρακτήρισαν την πρώτη μέρα κινητοποιήσεων των αγροτών

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 30 Νοε 2025 | 21:49

Λούτσα: Στη ΜΕΘ η κοπέλα του άτυχου 24χρονου - "Λυπάμαι, δεν ξέρω τι να πω", λέει η μητέρα του οδηγού που χτύπησε την οικογένεια

Ο 29χρονος οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο πήρε αναβολή και θα δικαστεί την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 30 Νοε 2025 | 20:02

Αγρότες: Νέο κλείσιμο Εθνικών Οδών από τη Δευτέρα - Συλλήψεις και τραυματισμοί - Κλειστή η Αθηνών - Θεσσαλονίκης και η Ε65

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις αγροτών και κυβέρνησης, με τους παραγωγούς να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 30 Νοε 2025 | 19:29

Στις 4 Δεκεμβρίου παραδίδεται στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος

Στις 31 Ιουλίου παραδόθηκαν στην κυκλοφορία τα πρώτα 65 χλμ., στο τμήμα Πύργος - Αλισσός

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΝΗΣΙ 30 Νοε 2025 | 19:23

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα  η Χάλκη: Πλωτός γερανός έκοψε τα υποθαλάσσια καλώδια

Το νησί της Χάλκης έμεινε για περίπου 24 ώρες χωρίς ρεύμα, όταν πλωτός γερανός έκοψε τα υποθαλάσσια καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ 30 Νοε 2025 | 18:52

Το "Άγιον Όρος της Πελοποννήσου" μέσα σε κατάφυτες χαράδρες και πέτρινα μονοπάτια

Στους ορεινούς όγκους της Αρκαδίας, δεσπόζουν δεκάδες ιστορικά μοναστήρια

ΕΚΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ 30 Νοε 2025 | 18:11

Άργος: Στο ΚΑΤ η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά όταν κατέρρευσε μπαλκόνι - "Πονάω, δεν μπορώ να αναπνεύσω"

Η 50χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, βρισκόταν στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας.