Από τη Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα, δύο άντρες, 29 και 55 ετών, οι οποίοι λειτουργούσαν παράνομες διαδικτυακές κοινότητες, μέσω των οποίων τα μέλη τους ενημερώνονταν για τη διενέργεια αστυνομικών ελέγχων.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και για επικίνδυνες παραβάσεις στην οδική συγκοινωνία, ενώ, παράλληλα, ανεστάλη η λειτουργία συνολικά τριών γκρουπ.
Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Ιούλιο μετά την εισαγγελική παραγγελία, για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη λειτουργία παράνομης διαδικτυακής κοινότητας, μέσω του Viber, με ονομασία "Alarm Moto..!!”.
Σκοπός του συγκεκριμένου γκρουπ ήταν η άμεση ενημέρωση των μελών της, όλο το 24ωρο, σχετικά με τα ακριβή σημεία και τον χρόνο διενέργειας αστυνομικών ελέγχων.
Να σημειωθεί πως υπήρξαν και πολλές καταγγελίες, σχετικά με τη συνεχιζόμενη και αδιάλειπτη δράση της εν λόγω διαδικτυακής κοινότητας.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η λειτουργία του γκρουπ "συνιστά σοβαρότατη παρεμπόδιση και υπονόμευση της αποτελεσματικής εκτέλεσης του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας στους κρίσιμους τομείς τόσο της οδικής ασφάλειας και της πρόληψης και καταστολής τροχαίων ατυχημάτων, όσο και της γενικότερης αστυνόμευσης και καταπολέμησης της εγκληματικότητας".
Και αυτό διότι οι δημοσιεύσεις των μελών της κοινότητας δεν περιορίζονταν στη δημοσιοποίηση των σημείων διενέργειας αλκοτέστ, έλεγχου ταχύτητας, έλεγχοι για κράνος και άλλα, αλλά περιλάμβαναν ανακοινώσεις που αφορούσαν το σύνολο των υπηρεσιών εμφανούς αστυνόμευσης (π.χ. Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., Ομάδα Ζ’, οχήματα της Δ/νσης Άμεσης Δράσης, Μικτά Συνεργεία Ελέγχων κ.α).
Σε μηνύματα που διέρρευσαν στη δημοσιότητα μεταξύ άλλων διαβάζουμε:
"Δίπλα από ΒΙΟ.ΠΑ αντίθετα προς Λαύριο περιπολικό με ραντάρ".
"Ομήρου και Παλαιολόγου έχει κλούβα Νέα Σμύρνη".
"Τατοϊου λίγο πριν τη γέφυρα Βαρυμπόμπης. Μπλόκο".


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, αλληλογραφία με την αλλοδαπή εταιρεία-πάροχο της εφαρμογής μηνυμάτων, αλληλογραφία με εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, αξιοποίηση των δεδομένων που χορηγήθηκαν, καθώς και περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, που είχαν ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των ανωτέρω συλληφθέντων ως υπερδιαχειριστή (Super Admin) και διαχειριστή (Admin) αντίστοιχα, της επίμαχης κοινότητας.
7. Κατόπιν των ανωτέρω, για τη πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και προκειμένου να τερματισθεί η δράση της εν λόγω διαδικτυακής κοινότητας, πρωινές ώρες σήμερα, 14/10/2025, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι ανωτέρω, εντός των ορίων του αυτοφώρου, ένεκα της συνεχιζόμενης και αδιάλειπτης δραστηριότητας της κοινότητας. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες αυτών, παρουσία δικαστικού λειτουργού.
8. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, στα οποία λειτουργούσαν, όπως διαπιστώθηκε, οι τηλεφωνικές συνδέσεις ενεργοποίησης των λογαριασμών διαχείρισης της επίμαχης κοινότητας.
Πλέον των ανωτέρω, από περαιτέρω αστυνομική προανάκριση προέκυψε πως ο (α) συλληφθείς, πλην της επίμαχης κοινότητας, διαχειριζόταν ως υπερδιαχειριστής (Super Admin), δύο επιπλέον κοινότητες με ονομασία "Alarm Moto..!! Κρήτη”, η οποία αριθμεί περί τα 25.000 μέλη, και "Alarm Moto ..!!Θεσσαλονίκη”, η οποία αριθμεί περί τα 3.000 μέλη, που είχαν τον ίδιο σκοπό, αλλά περιορίζονταν γεωγραφικά στις περιοχές της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.
9. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής για τα κατά Νόμο, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
