Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα από το μεσημέρι της Τετάρτης έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ:
1) Σήμερα, Τετάρτη (18-04-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
α) από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην κεντρική, τη δυτική Μακεδονία και τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.
β) από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί η Ήπειρος και η δυτική Στερεά.
γ) Το βράδυ θα επηρεαστεί η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).
Την Πέμπτη (19-04-2022), έως τις πρωινές ώρες, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
2) Από το απόγευμα της Τετάρτης (18-04-2022) μέχρι και την Πέμπτη (19-05-2022) θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.
3) Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο, από βορρά προς νότο, κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου
Σύντομη, εντυπωσιακή και εν δυνάμει επικίνδυνη η αλλαγή του καιρού
Σύντομη, αλλά εντυπωσιακή και εν δυνάμει επικίνδυνη η αλλαγή του καιρού από σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, με ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Σήμερα, Τετάρτη, αρχικά θα έχουμε ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως και μετά στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο περιμένουμε πολλές βροχές και καταιγίδες, πιο ισχυρές προσοχή σε Θράκη, βόρειο Αιγαίο, Μακεδονία, Θεσσαλία και τοπικά στη Στερεά Ελλάδα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και σταδιακά από τα βόρεια βοριάδες έως 8 πιθανώς τοπικά και 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ και από το βράδυ βοριάδες. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί ανατολικοί. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr