
Ένταση επικρατεί στη Λάρισα καθώς διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την πρόσβαση των αγροτών προς την Εθνική Οδό και τον κόμβο της Νίκαιας.
Οι αγρότες ζητούν από τους αστυνομικούς να αποσύρουν τις κλούβες των ΜΑΤ και να τους επιτραπεί να κινηθούν προς την Εθνική Οδό.
Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις με τον στρατηγό Α. Μαντζιώκα, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας να τους δηλώνει ότι έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να παραμείνει ανοιχτή η Εθνική Οδός. "Ολα έχουν ένα όριο, δεν θα σας επιτραπεί", όπως χαρακτηριστικά τους είπε.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ στο σημείο βρίσκονται πάνω από 100 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.
![Ανάβουν τα αίματα στη Λάρισα: "Μπλόκο" των ΜΑΤ στους αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας [Βίντεο -Εικόνες]](https://files.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/2f/2f3e7fd5dc9f4ff68d55d9970b0c35fa.jpg?v=1&maxwidth=650&)




Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε πως "η αστυνομία παρανομεί και κλείνει το δρόμο, δρα ανεξέλεγκτα”.
Οι αγρότες έθεσαν μάλιστα το ερώτημα γιατί δεν υπάρχει εισαγγελέας και με ποιά απόφαση η αστυνομία έκλεισε το δρόμο και αναφέρουν πως στόχος είναι να παρατάξουν τα τρακτέρ δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος.
Οι συγκεκριμένοι αγρότες προέρχονται ως επί το πλείστον από περιοχές της Καρδίτσας. Νωρίτερα είχε αποφασιστεί να συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις στο "γνωστό" σημείο του κόμβου της Νίκαιας, "κάτω” από την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
Τι ζητούν
Το αυξημένο κόστος παραγωγής και οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα βγάζουν στους δρόμους του αγρότες, τόνισε στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί της Παρασκευής ο Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.
Ανέφερε ότι το πετρέλαιο έφτασε τα 1,60 ευρώ το λίτρο, το ηλεκτρικό ρεύμα έχει αυξηθεί πολύ με την "ρήτρα αναπροσαρμογής” και οι τιμές στα λιπάσματα έχουν διπλασιαστεί και σε κάποιες περιπτώσεις τριπλασιαστεί. Επίσης ανέφερε ότι οι αγρότες από τις φυσικές καταστροφές δεν αποζημιώνονται στο 100%.
Κάλεσε τους αγρότες με τα τρακτέρ να βγουν στο δρόμο διότι έτσι έχουν καταφέρει να κερδίσουν αιτήματα και να πιέσουν για λύσεις.

Πηγή: Larissanet, Onlarissa
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr